EĞİTİM - 14 Temmuz 2025 Pazartesi 16:36

Rektör Adıgüzel "Dijital çağın gerektirdiği yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz"

A
A
A
Rektör Adıgüzel "Dijital çağın gerektirdiği yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, yeni kurulan "Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi" ile ilgili olarak "Dijital çağın gerektirdiği yetkinliklere sahip, analitik düşünebilen, teknolojiye yön verebilecek donanımda öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye belirtti.


Anadolu Üniversitesi bünyesine teknoloji ve dijitalleşme odaklı yeni bir akademik birim daha eklendi. 14 Temmuz 2025 tarihli ve 32570 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi resmen kuruldu. Fakültede hem örgün hem de İngilizce eğitim verilmesi planlanıyor.


Müjdeyi duyuran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni fakültemizle birlikte, dijital çağın gerektirdiği yetkinliklere sahip, analitik düşünebilen, teknolojiye yön verebilecek donanımda öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sadece bugünün değil, geleceğin bilişim ve yazılım dünyasında söz sahibi olacak bireylerin yetişeceği bir akademik ortam oluşturmak istiyoruz. Eğitim programlarımızı da bu vizyon doğrultusunda, sektörle iç içe, uygulamalı ve güncel içeriklerle şekillendirmeye özen göstereceğiz." ifadelerini kullandı.


Yeni fakültenin kurulmasıyla birlikte yapay zekâ, veri bilimi ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda çağın ihtiyaçlarına yanıt verecek akademik programların açılması öngörülüyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde kurulan Anadolu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ile birlikte "Ön Yüz Yazılım Geliştirme Programı", "Arka Yüz Yazılım Geliştirme Programı", "Büyük Veri Analistliği Programı" ve "Oyun Geliştirme ve Programlama Programı" yeni dönemde öğrenci kabul edecek.


Anadolu Üniversitesi yeni kurulan "Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" ve "Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi" ile ön lisans ve lisans düzeyinde bilişim eğitimini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu iki yeni bölümle birlikte hali hazırda yer alan Eğitim Fakültesi "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü" ile yeni açılan Güzel Sanatlar Fakültesi "Dijital Oyun Tasarımı Programı", İletişim Bilimleri Fakültesi "Yeni Medya ve İletişimi Bölümü" üniversitenin teknoloji odaklı dönüşüm stratejisinin önemli birer parçası olarak dikkat çekiyor. Anadolu Üniversitesi, teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten ve yön veren bireyler yetiştirmeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Çocuğun kafasına taşla vuran çocuk yeniden tutuklandı Konya’da 8 Aralık tarihinde okul arkadaşının kafasına taşla vurduğu iddia edilen çocuk, tutuklanarak adli kontrol şartıyla serbest kalmasının ardından savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. Olay, 8 Aralık 2025 günü saat 15.30 sıralarında Aşkan Mahallesi Yeni Meram Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okul arkadaşı olan Hasan Berat G. (13) ile T.F. (13) arasında yürürken tartışma çıktı. Mağdur Hasan Berat G.’nin ifadesine göre, arkadaşı T.F. önce ağaç dalı ile ayağına vurdu, ardından taş attı. Hasan Berat G.’nin "Neden böyle yapıyorsun?" diyerek tepki göstermesi üzerine T.F., yerden aldığı büyük bir parke taşını arkadaşının başına vurdu. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun parçalanan kafatası ise titanyum parçalarla yeniden oluşturuldu. Olay sonrası ailesiyle birlikte şikayetçi olan Hasan Berat G.’nin beyanı üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli çocuk yeniden tutuklandı Emniyet birimlerince yakalanan suça sürüklenen çocuk T.F., 9 Aralık’ta sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Yaklaşık bir hafta cezaevinde kalan çocuk, 15 Aralık’ta haftada bir kez imza atma ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde uygulanan "adli kontrol" kararıyla tahliye edildi. Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı’nın 19 Aralık tarihli yeni talimatı doğrultusunda T.F. tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.F., çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Domenico Tedesco’dan, Eyüpspor maçında 2 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son oynadıkları Konyaspor maçı 11’ine göre Eyüpspor müsabakasına 2 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Eyüpspor ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, ligde son oynanan Konyaspor maçı 11’inden 2 değişiklikle sahaya çıktı. Son karşılaşmada sakatlık yaşayan Archie Brown’un yerine Levent Mercan, orta sahada da Edson Alvarez’in yerine İsmail Yükek görev aldı. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın ve Haydar Karataş ise yedek bekledi. Sarı-lacivertlilerde eksikler Sakatlıkları bulunan Archie Brown ile Nelson Semedo’nun tedavileri devam ediyor. Afrika Uluslar Kupası için ülkelerine giden Yousef En-Nesyri ve Dorgeles Nene’nin yanı sıra bahis soruşturması kapsamında tutuklanan Mert Hakan Yandaş da kadroda yer almadı. Hafif sakatlığı bulunan Edson Alvarez ise riske edilmedi. İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Rodrigo Becao’nun da kadro dışı durumları devam ediyor. Taraftarlardan destek Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakada Fenerbahçeli taraftarlar da tribündeki yerlerini aldı. Yaklaşık 15 bin sarı-lacivertli taraftar soğuk havaya rağmen karşılaşmayı tribünden takip etti. Mücadelenin ilk düdüğüyle birlikte yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.