EĞİTİM - 16 Aralık 2025 Salı 09:49

TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

A
A
A
TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

TEKNOFEST 2025 kapsamında İstanbul’da düzenlenen yarışmalarda derece elde eden Eskişehirli öğrenciler, T3 Vakfı Eskişehir İl Temsilciliği yetkilileri ve öğretmenleriyle birlikte Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.


Yarışmalara başvuru yapan yaklaşık 600 öğrenciden oluşan takımlar arasından 17 üniversite, 3 ortaokul ve 7 lise takımı olmak üzere toplam 27 takım finale kalma başarısı gösterdi. Final yarışmalarında; Liselerarası Sabit Kanat İHA Yarışması’nda Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı, Mesleki Yetenek Yarışması’nda EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı birincilik, Uluslararası İHA Yarışması’nda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) takımı ikincilik, Helikopter Tasarım ve Robot Yarışmaları’nda ise ESOGÜ takımları üçüncülük dereceleri elde etti.



Vali Aksoy, öğrencilerle yakından ilgilendi


TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’a ziyarette bulundu. Ziyarette, öğrenciler geliştirdikleri projeleri Vali Hüseyin Aksoy’a tanıtarak sergiledi. Vali Aksoy, öğrencilerin çalışmalarını ilgiyle inceleyip başarılarını tebrik etti ve projelerin üzerine imza atarak gençlere desteğini gösterdi.



"Yeni ürünler geliştirip ticarileştirilmesi önemli"


Ziyarette konuşan Vali Aksoy, TEKNOFEST’in millî teknoloji hamlesinin en önemli itici güçlerinden biri olduğunu belirterek Eskişehir’deki okulların ve üniversitelerin yarışmalara gösterdiği yoğun ilgi ile elde edilen başarıların memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Öğrencilerin Eskişehir’i başarıyla temsil ederken önemli bir tecrübe de kazandıklarını vurgulayan Vali Aksoy, güçlü bir Türkiye için iyi eğitimli, yenilikçi ve cesur gençlerin yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Rutin çalışmaların ötesine geçilerek inovatif fikirler ortaya konulmasının, yeni ürünlerin geliştirilip ticarileştirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Aksoy, özellikle savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 80’in üzerine çıkmasının millî teknoloji hamlesinin somut göstergelerinden biri olduğunu belirtti. T3 Vakfı öncülüğünde yürütülen çalışmaların son derece kıymetli olduğunu dile getiren Vali Aksoy, TEKNOFEST’e katılma cesareti gösteren tüm öğrencileri kutlayarak derece elde eden takımları ve danışmanlarını tebrik etti.



TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Sandıkçı: "Eğitimin her aşamasında öğrencilerin yanındayız" "Başkan Okulumda" programıyla ilçedeki öğrencilerle buluşmaya devam ededen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Eğitim yolculuğunun her aşamasında öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz" dedi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ilçede hayata geçirdiği eğitim projeleri ve öğrencilere yönelik destekleri takdirleri toplarken, öğrencilerin taleplerini ve önerilerini dinlediği buluşma programları ise ilgiyle takip ediliyor. ’Başkan Okulumda’ programıyla ilçedeki öğrencileri okullarında ziyaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, öğrencilerle hedefleri üzerine sohbet ederek onlardan eğitim çalışmalarına dair taleplerini ve önerilerini dinliyor. Öğrencilerin ve ailelerin talepleri doğrultusunda eğitim projelerine yön verdiklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde kaliteli ve nitelikli eğitim seferberliğimizi sürdürüyor, ‘Eğitim Dostu Belediye’ ünvanımızla yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Eğitime tam destek Ücretsiz eğitim programlarından burs desteğine kadar eğitime yönelik birçok örnek projeyi sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Eğitime yönelik uygulamaya aldığımız ve hayata geçireceğimiz her projemizi, öğrencilerimizin ve ailelerimizin talepleri doğrultusunda şekillendiriyoruz. Başkan Okulumda programımızla sevgili öğrencilerimizle ve kıymetli öğretmenlerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizi okullarında ziyaret ettiğimiz programımız çerçevesinde, öğrencilerimizle hem hayalleri ve hedefleri üzerine muhabbet ediyor hem de onların taleplerini ve önerilerini dinliyoruz. Eğitime yönelik yeni destek programlarımızın ve projelerimizin hazırlık sürecini, öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Burs desteği, sınav ücret desteği, çanta ve kırtasiye seti desteği ile öğrencilerimizin ve ailelerimizin eğitim harcamalarına katkılarda bulunurken, yapay zekâ, robotik kodlama, yazılım, siber güvenlik ve akademiye hazırlık gibi birçok alanda ücretsiz eğitim programlarımızla eğitim yolculuğunun her aşamasında öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
İstanbul İstanbul’da Kazak edebiyatı rüzgarı esti UNESCO’nun 15 Aralık’ı Dünya Türk Dili Ailesi Günü ilan etmesi ve Kazakistan’ın 34. Bağımsızlık Yıl Dönümü dolayısıyla İstanbul’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Rami Kütüphanesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda Kazak edebiyatı panel, söyleşi, kazak halk müzikleri konseri ve film gösterimiyle katılımcılara tanıtıldı. Burada bir konuşma yapan Kam-Us Yayınları yayın yönetmeni Aydemir Gültekin, "Kazak edebiyatı, sadece Kazak halkının değil, bütün Türk dünyasının kültürel hazinesi niteliğindedir. Bu edebiyat, Muhtar’dan Abay’dan, ondan öncesinde Ahmet Yesevi’den ondan da öncesinde Tonyukuk’tan kalan, yüzyıllardır sözlü gelenekten yazılı kültüre uzanan derin bir birikimi barındırır. O yüzden bu edebiyat ve sanatın Türkiye’de daha çok bilinmesine, daha yaygın olmasına çalışıyoruz. Böyle geniş çaplı bir etkinlik ilk kez düzenleniyor. Bu ve bu tür programlarla Türk gençliğinin Kazak edebiyatını daha yakından tanımasını istedik. Bunların bilinmesi ve tartışılması iki ülke arasında kültürel bağları daha da güçlendirecektir" dedi. Programa ev sahipliği yapan Rami Kütüphanesi müdürü Ali Çelik ise Rami Kütüphanesi’nin yalnızca bir okuma mekanı değil; Türk dünyasının ortak dili, hafızası ve kültürel mirasının buluşma noktası olduğunu vurguladı. Çelik, Kazak edebiyatının Türk dünyası edebiyatları içerisindeki güçlü yerine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin ortak kültürel bağları pekiştirdiğini ifade etti. Programda Dulat İsabekov’un eserinden uyarlanan "Baluan Şolak" isimli film gösterimi yapıldı ve katılımcılara "Dirlik" kitabı hediye edildi.