ASAYİŞ - 08 Ağustos 2025 Cuma 10:45

Ticaret İl Müdürlüğü denetimlerinde 155 bin TL ceza kesildi

A
A
A
Ticaret İl Müdürlüğü denetimlerinde 155 bin TL ceza kesildi

Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sonucunda, tespit edilen aykırılıklar için toplam 155 bin 134 TL idari para cezası uygulandı.


Eskişehir Valiliği’nin paylaştığı bilgiye göre, Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin haftalık denetimleri sürüyor. Bu çerçevede, 1-7 Ağustos 2025 tarihleri arasında il merkezinde ve ilçelerde çalışma yapıldı. Ekiplerce, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun (Fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve benzeri maddeler) ile ilgili 12 firmada 60 ürün denetlendi. Yapılan kontroller sonucunda tespit edilen aykırılıklar için toplam 155 bin 134 TL idari para cezası uygulandı. ’Haksız Fiyat Artışı’ çerçevesinde yapılan denetimlerin raporları ise, değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.