Çanakkale'de dün sabah saat 09.51 sıralarında Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında ziraat arazisinde başlayan ve rüzgarında etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen takviye ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonrası 24 saat sonra kontrol altına alındı.
Mustafa Suiçmez
Yangına havadan 9 uçak, 12 helikopter, karadan ise 69 kara aracı ve 450 personelle müdahale edildi. Yangında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Anafartalar Kahramanı" olarak tarih sahnesine çıktığı Conkbayırı, Arıburnu Ovası, Anzak Koyu ve Arıburnu yarlarının bir bölümü alevlerden etkilendi.
Elektrik direğinden çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangının çıkış noktası dron ile görüntülendi. Görüntülerde elektrik direği çevresinde başlayan yangının ziraat alanı üzerinden ormanlık alana sıçradığı görülüyor.
DÜNYA - 16 Ağustos 2024 Cuma 15:31
İran Kızılayı: "ABD ve İsrail saldırılarında 201 kişi hayatını kaybetti"
POLİTİKA - 16 Ağustos 2024 Cuma 15:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İran’a yönelik Netanyahu’nun kışkırtmaları ile başlayan Amerika-İsrail saldırılarından üzüntü ve endişe duyuyoruz"
POLİTİKA - 16 Ağustos 2024 Cuma 15:31
MHP Lideri Bahçeli: "ABD’nin İran’a beklenen saldırısı terör devleti İsrail tarafından yapıldı"