YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 17:13

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ VANLI DEPREMZEDELERİNİ UОURLADI

A
A
A
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ VANLI DEPREMZEDELERİNİ UОURLADI

Van`da meydana gelen depremin sonrasında Gaziantep`e gelen 50 deprem mağduru aileye Gaziantep Üniversitesi kapılarını açtı.
Yaklaşık 4 aydan bu yana Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine ait Hasta Yakını Konuk Evinde misafir edilen depremzede aileler, havaların ısınmasıyla Van`a geri döndüler.
Son derece konforlu ve sıcak bir ortamda ağırlandıklarını ve kaldıkları süre boyunca gerek üniversite yönetimi gerekse hastane yönetimi tarafından her türlü imkânın sağlanarak destek olunduğunu ifade eden depremzedeler, Hastane Müdürü İlyas Göğebakan tarafından Van`a uğurlandı.
Depremzedeler, üniversite ve hastane yönetimine teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da “Bir ulus uyanıyor" konseri Cumhuriyetin 100. yılı onuruna, Uludağ İçecek Türk AŞ. sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı senfonik eser, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıl Dönümü kutlaması vesilesiyle 18 Mayıs tarihinde İstanbul’da Cemal Reşit Rey Salonu’nda Oğuzhan Balcı’nın yönetiminde CRR Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı şerefine ülkemize bir sanat eseri armağan eden Uludağ İçecek Türk AŞ., Besteci ve Orkestra Şefi Oğuzhan Balcı’ya bir senfonik eser sipariş etti. İlk olarak 10 Aralık 2023’te Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştirilen Oğuzhan Balcı’nın Cumhuriyetimizin 100.yılının onuruna bestelediği “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser, 18 Mayıs tarihinde CRR Senfoni Orkestrası tarafından CRR’de İstanbullu sanatseverlere sunulacak. 100 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen kurtuluş mücadelesini, nice kahramanı, halkımızın sonsuz cesaretini ve vatan sevgisini konu alan, “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eserin sanatseverlerle buluşmasında solistler, Mezzosoprano Aylin Ateş, Tenor Ufuk Toker, Bariton Caner Akgün. Anlatımı da, Metin Yazarı Ersin Antep gerçekleştirecek. Uludağ İçecek sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser ile marka, Cumhuriyetin 100. yılında sanata olan desteğini ölümsüzleştirdi.