YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 12:37

BAŞKAN TAHMAZOОLU`NA KİMSE YOKMU`DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

A
A
A
BAŞKAN TAHMAZOОLU`NA KİMSE YOKMU`DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şirin, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu`nu makamında ziyaret ederek, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.
Şahinbey Belediyesi ve Kimse Yok mu Derneği işbirliği ile kurulan Şefkat Mağazasının yapmış olduğu çalışmaların kamu oyu tarafından takdir edildiğini ifade den Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şirin, "Yaptığımız bu çalışmalarda en büyük pay Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibinindir. Geçmiş zamanda olduğu gibi bundan sonrada şefkat mağazamız aracılığı ile güzel çalışmalara imza atacağız"dedi.
Şefkat Mağazasının 29 Ağustos 2009 tarihinde kurulduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Belediyemiz ve Kimse Yok mu derneğimiz işbirliği ile yaklaşık üç yıldır yürüttüğümüz şefkat mağazamızda, başta gıda, giyim ve beyaz eşya olmak üzere on binlerce aileye yardım etmiştir. Şefkat Mağazamız sadece Gaziantep`te değil, Van depreminde depremzedelere ve Somali`de açlık felaketi çeken insanlarımıza 35 tır dolusu gıda ve giyim yardımı yapmıştır. Buna ek olarak Şahinbey Belediyesi olarak 1
Milyon TL. yardım toplayarak Somali`ye gönderdik. Amacımız; ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşmak ve onların bu sıkıntısını ortadan kaldırmaktır. Kimse yok mu derneğimizle güzel bir işbirliği içindeyiz. Ben yeni yönetim kurulu üyelerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum"dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şirin daha sonra Başkan Tahmazoğlu`na Şahinbey Belediyesi ve Kimse Yok mu Derneği işbirliği kurulan Şefkat Mağazasına verdiği desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdi. Üretim ve satış aşamaları hakkında Grup Başkanlarına bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, BELTAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyetine devam eden Halk Ekmek Fabrikası’nın Çorum halkına, sağlıklı, güvenli, hesaplı ve daha kaliteli ekmek sunmaya devam ettiğini açıkladı. Belediye Meclisi Grup Başkanları Halk Ekmek Fabrikasında incelemelerde bulunarak Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’den bilgiler aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı inceleme gezisine AK Parti Grup Başkanı Elvan Zorlu, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı Arslan Kaynar, Yeniden Refah Partisi Grup Başkanı Sinan Demir katıldı. "Amacımız, sağlıklı ve güvenli ekmek üretmek" Grup başkanlarına Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdirerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum BELTAŞ A.Ş. bünyesinde kurulan Halk Ekmek Fabrikası’nın sağlıklı ortamlarda üretim ve satış yaptığına dikkat çekerek “Amacımız halkımıza sağlıklı, güvenli, hesaplı ve daha kaliteli ekmek sunmaktır” dedi. "Hijyene ve kaliteye önem veriyoruz" Halk Ekmek Fabrikası’nın son derece modern bir tesis olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Çöplü, “Fabrikamız tam otomatik, sağlık şartlarına uygun hijyenik bir tesistir. Ekmek nakil araçlarımız ve ekmek kasalarımıza dahil üretimin ve satışın gerçekleştiği tüm aşamalarda hijyene ve kaliteye önem veriyoruz. “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ” ile diğer ilgili yasal mevzuatlara uygun olarak üretimlerimiz devam etmektedir. Üretimimiz sürekli kontrol altında tutulmakta, oluşturduğumuz laboratuvar ile un, maya gibi hammaddelerin girişinden ekmek üretimine kadar tüm aşamalar denetim altındadır. Ürünlerimizde insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal veya yabancı madde kullanılmamaktır. Un ve diğer hammaddeler bölgemizin ve ülkemizin en kaliteli ürünlerinden özenle seçilmektedir. Çalışanlarımız üretim esnasında ve fabrika içerisinde hijyen kurallarına harfiyen uymakta ve sağlık kontrolleri rutin olarak yapılmaktadır. Fabrikamız, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çıkartılmış kanun ve yönetmeliklere uygun olarak hazırlanmıştır” şeklinde konuştu. Halk Ekmek Fabrikası’na tam not Halk Ekmek fabrikasını inceleyen Belediye Meclisi grup başkanları da hijyen kurallarına uygun, son derece temiz ve güvenli bir tesiste ekmek üretimi yapıldığını ifade ederek böyle bir tesisin hizmet vermesi nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
İstanbul İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Hakikat krizi derinleşiyor" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ’16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Yeni medya düzeniyle beraber kullanılan bu enstrümanlarla beraber maalesef yalan artık adeta ışık hızıyla yayılır hale geldi. Hakikat krizi bugün toplumları, bireyleri tehdit eden başlıca meydan okumalardan biridir. Hakikat krizi derinleşiyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’da düzenlenen 16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı’na katıldı. İletişim Başkanı Altun, yaptığı konuşmada, "Her yenilikte olduğu gibi dijitalleşmenin de elbette avantajları ve dezavantajları var. Dijitalleşmenin olumlu yönlerinden maksimum verim almak, olumsuzluklarını da ortadan kaldırmak temel gayemiz olmalı. Bu noktada veri güvenliğinin sağlandığı, kendisini her türlü otoritenin üzerinde gören sosyal medya ve teknoloji şirketlerinin hukukun sınırlarının içerisine çekildiği, doğru bir şekilde regüle edilebildiği, dezenformasyonun kolaylıkla teşkil edilip, itibarsızlaştırılabildiği ve hakikatin esas itibarıyla egemen olduğu bir iletişim ekosistemine ihtiyacımız var. Yakın zamanda şahitlik ettiğimiz Rusya-Ukrayna Savaşı ve tüm şiddetiyle devam eden İsrail’in Gazze’deki pervasız katliamları, soykırım faaliyetleri, tüm bu krizlerde dijital mecralar küresel kamuoyunu manipüle etmek için yoğun bir şekilde maalesef kullanıldı" dedi. "Biz insanlık olarak bir Frankenstein sendromu yaşıyoruz” İletişim Başkanı Altun konuşmasının devamında, “Biz insanlık olarak bir Frankenstein sendromu yaşıyoruz. Bugün insanlık, kendi eliyle ürettiği teknolojilerin vesayeti altına girmiş durumdadır. Ne yazık ki insanlık bu dijital, yeni teknolojilerin yol açtığı sınamalara karşı etkili politikalar, stratejiler, cevaplar ve etik kodlar geliştirmeyi başarabilmiş değil. Son yıllarda sıkça gündeme gelen mahremiyet, veri güvenliği, siber tehditler, hibrit savaşlar, dijital faşizm gibi birçok soruna karşı ne yazık ki insanlık kapsamlı stratejiler ve politikalar üretemedi. Aksine toplumların ve bireylerin etkileşim imkanlarını genişleten birçok teknolojik yenilik dezenformasyon, mezenformasyon ve kitle manipülasyonu gibi sebeplerle kötücül odakların yıkıcı faaliyetleri için birer silaha dönüştü. Yeni medya düzeniyle beraber kullanılan bu enstrümanlarla beraber maalesef yalan artık adeta ışık hızıyla yayılır hale geldi. Hakikat krizi bugün toplumları, bireyleri tehdit eden başlıca meydan okumalardan biridir. Hakikat krizi derinleşiyor” dedi.
Kütahya Türk Sağlık-Sen hemşireye yapılan saldırıyı kınadı Kütahya’da Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi’nde acil serviste görevli hemşire Gülizar Durmaz, hasta yakını tarafından darp edildi. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, olayın ardından yaptığı açıklamada hemşireye ve 112 Acil Sağlık ekibine yapılan saldırıları kınadı. Gök, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Saldırıya uğrayan hemşire Gülizar Durmaz, 12 Mayıs’ta acil serviste görev yaptığı sırada hasta yakını tarafından darp edildiğini ifade etti. Durmaz, yaşanan olaydan dolayı psikolojik olarak da etkilendiğini belirtti. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Gök, yaptığı açıklamada, "Hastanemiz çalışanları sadece fiziki şiddete değil, psikolojik şiddete de maruz kalmaktadır. Küçücük ilçe hastanesinde bu olayların yaşanması, sağlık çalışanlarına zarar verdiği gibi ilçe halkının da kesintisiz hizmet almasına engel olacaktır. Yetkilileri bu konuda acilen tedbir almaya davet ediyorum. Ülkemizde 1 milyona yakın sağlık çalışanı bulunmaktadır. Tüm sağlık çalışanları şiddet gören arkadaşlarımızın yanındadır. Sendika olarak arkadaşımızın yanındayız ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz. Son olarak darp edilen arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Altıntaş ilçemizin bu gibi olaylar ile kamuoyunda gündem olmamasını temenni ediyorum" dedi.
Yozgat Yozgat’ta farkındalık yürüyüşü yapıldı Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası ve Engelliler Haftası çerçevesinde ‘Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Şehir terminali önünden başlayıp, Cumhuriyet Alanı’nda son bulan yürüyüşe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ile Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri katıldı. "Biz Büyük Bir Aileyiz" yazılı dövizlerleri ve Türk Bayraklarını taşıyan Vali Özkan, il protokolü, müdürlük personeli, kurum amirleri ve vatandaşlar, Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtı önünde fotoğraf çekiminin ardından etkinlik tamamlandı. Yürüyüş sonrasında konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, " Aileye verdiğimiz önemi vurgulamak üzere yaptığımız hem de Engelliler Haftası nedeniyle, özel insanlarımızın, hayatını daha da kolaylaştırmak ve bu noktada farkındalığı arttırmak üzere düzenlemiş olduğumuz yürüyüşü tamamladık. Allah devletimizden dirliği, milletimizden birliği eksik eylemesin. Özel insanlarımızın, güzel insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak onların yaşamlarına katkı sunmak bizlerin görevi. Bu vesile ile ben tekrardan Aile Haftası sebebiyle ailelerimizin evlerinde huzur ve birlik diliyorum ve Engelliler Haftası nedeniyle de engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak için herkesin katkılarını bekliyoruz’’ dedi.