YEREL HABERLER - 29 Nisan 2012 Pazar 13:25

GENÇ GİRİŞİMCİLER`DEN İNOVASYON ZİRVESİ

A
A
A
GENÇ GİRİŞİMCİLER`DEN İNOVASYON ZİRVESİ

Genç Girişimciler Kulubü`nün düzenlemiş olduğu İnovasyon Zirvesi`nde alanında uzman kişiler öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
Genç Girişimciler Kulubü`nün düzenlediği `İnovasyon Zirvesi`ne` katılan öğrenciler üniversite okurken kariyer adımlarını nasıl yapmaları gerektiğini, iş dünyasında başarının sırrını, medya sektörü ve iletişim sanatı konularında eğitim aldılar. Konferansa Gelişim Akademisinden Emre Urfalı, Günsiaf ve Hürsiad başkanı Kasım Fincan ve CNN Türk`ün ünlü haber spikeri Burak Törün konuk oldu.
Gelişim Akademisi yöneticisi Emre Urfalı `Üniversite okurken kariyer adımları` başlıklı söyleşisiyle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Urfalı, öğrenicilere, "Sosyal medyanın avantajlarını kullanın. Bakış açısını kendine objelemek farkındalığı hissettirmeye bir adımdır. O yüzden farklı olduğunuz gibi farkındalığınızın farkında olun" diyerek öğrencilere doğru kariyer belirlemenin avantajlarından bahsetti.
Tuskon Başkan Yrd. , Günsiaf ve Hürsiad Başkanı Kasım Fincan, `İş dünyasında başarının adımları` konuşmasıyla öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu. Gençlerin en büyük probleminin bir hedef doğrultusunda olmamalarıdır diyen Fincan, "Sabır ve anlayışla, hükmedemediğimiz şeylere hükmedebilirsiniz. Vehbi Koç gibi bakkaldan milyoner olma devri kalktı, zaman teknoloji devri teknolojiyle kendinizi aynı düzeyde götüremezseniz piyasada tutunamazsınız" dedi.
CNN Türk`ün haber spikeri Burak Törün `Medya sektörü & İletişim sanatı` konulu konuşmasıyla dinleyicileri hem güldürdü hem de iletişim ağıyla kurulabilecek önemli noktalara değindi. Törün, "Arkasında duygu olan bilgi daha güçlüdür, düşlerinizi tutulabilir hale getireceğinize inanmalısınız" dedi. Öğrencilerin "Sakin ve gerçekçi haber sunabilmek için kendinizi nasıl hazırlıyorsunuz" sorusu üzerine Törün, "Güvenilir bir imajınız olması için konuşma ve diyalog kurma kabiliyetinizi arttırmalısınız,
konuşmalarımı hazırlarken diyaframdan konuşmak yerine doğal konuşmayı yeğlerim" cevabını verdi.
Genç Girişimciler Kulübü Başkanı Yunus Pat, "Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuşurken Genç Girişimciler olarak benzer organizasyonlara devam edeceklerinin altını çizdi.
Katılımlarından dolayı, Emre Urfalı` ya Yunus Pat, Kasım Fincan` a Hukuk Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Recep Gülşen, Burak Törün`e İletişim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ramazan Cihan plaketlerini takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Glisemik indeks şeker hastaları için büyük önem taşıyor Tüketilen besinlerdeki şeker oranının insanlara, en çok da şeker hastalarına etkileri noktasında büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, besinlerin glisemik indeksine dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Tüketilen besinlerdeki şeker oranının insanlara, en çok da şeker hastalarına etkileri noktasında büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, besinlerin glisemik indeksine dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Bu noktada tüketiciye şeffaf bilgi verilmesi adına ürünlerde birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Duru Gıda da Türkiye’nin en çok tercih edilen tüketilen ürünlerinden “bulgur” için Japonya’da analiz yaptırdı. Japonya’da, Mukogawa Kadın Üniversitesi’nin, Gıda ve Beslenme Bilimleri Fakültesi, Gıda Geliştirme Araştırma Laboratuvarı’nda bulgurun kandaki glikoz (şeker) seviyesine etkisi, yani Glisemik Indeks (GI) değeri ölçüldü. 12 sağlıklı katılımcının yer aldığı analiz, ürünün GI değerinin 54,9’la, “Düşük GI Gıda” kategorisine girdiğini ortaya koyduğu belirtildi. "Bulgur, hem iyi bir kompleks karbonhidrat hem de glisemik indeksi düşük bir gıdadır" Gıda Mühendisi Ece Duru, GI analizinin tüm dünyanın dikkate aldığı, sınırlı yerde yapılan değerli bir araştırma metodu olduğunu belirterek, “Bu konudaki standartlarını ve hassasiyetini dikkate alarak, analizi Japonya’da bu konu üzerinde uzmanlaşmış Prof. Yasushi Suzuki ve ekibiyle yaptık. Bulgurumuz üzerine yaptırdığımız bu analizin amacı, düşük glisemik indeksin uluslararası pazarlar için önemini göstermek ve bulgurlarımızı sağlıklı düşük GI ürün olarak tescillendirmekti. Bulgur gibi kompleks karbonhidratlar, glisemik indeksleri düşük olduğunda daha uzun süre tok kalmanızı sağlar ve açlık krizlerinden bizi korur. Glisemik indeks özellikle son yıllarda diyabet hastalarının sıklıkla kullandığı bir terim. Glisemik indeks kısaca, kan şekerini yükseltme ölçüsüdür. Basit karbonhidratlar, örneğin; şekerli gıdalar kan şekerini hızlıca yükseltir ve birkaç saat sonra kan şekerini hızlıca düşürür. Bu durum kişinin hızlı şekilde acıkmasına sebep olur. Bulgur, hem iyi bir kompleks karbonhidrat hem de glisemik indeksi düşük bir gıdadır. Kan şekerini hızlı yükselten yüksek glisemik indeksli gıdalar yerine kan şekerini yavaş yavaş yükseltip yavaş yavaş düşmesini sağlayan düşük glisemik indeksli gıdalar tercih edilmelidir” dedi.
Burdur Kibyra Antik Kenti’nin gözbebeği Medusa mozaikli odeonda 2 bin yıl sonra tekrar müzik sesleri yükseldi 2009 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan ve yüzde 95 oranda orijinal olması sebebiyle dünyada bir tek Kibyra Antik Kenti’nde bulunan, “opus sectile” tekniğiyle renkli mermerlerden inşa edilen Medusa mozaikli odeonda konservatuar öğrencilerinin verdiği konser ile yaklaşık 2 bin yıl sonra tekrar müzik sesleri yükseldi. Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan ve "Gladyatörler Şehri" olarak bilinen, 2 bin 300 yıl önce kurulan Kibyra Antik Kenti, 2006 yılında başlatılan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmıştı. Şehrin gözbebeği olarak bilinen ve “opus sectile” tekniğiyle renkli mermerlerden inşa edilen ve dünyada tek olma özelliğine sahip Medusa mozaikli odeon ise 2009 yılında başlayan çalışmalar ile ortaya çıkarıldı. Antik çağda meclis toplantılarının ve müzik şölenlerinin gerçekleştirildiği odeonda yaklaşık 2 bin yıl sonra 3 bin kişinin katılımıyla konser düzenlendi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencilerinin düzenlediği konser büyük ilgi topladı. Odeonda gerçekleştirilen konser öncesi konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, "Bugün tarihi bir mekanda, bu atmosferde düşündüğüm şey, binlerce yıl önce yapılan ve hala dimdik ayakta duran bu eserin, geçmişteki insanların emeğinin ve özverisinin günümüzde hala ne kadar değerli olduğunu göstermesidir. Onlar, yaptıkları eserlerin uzun yıllar sonra bile insanlığa hizmet edeceğini düşünmüş olmalılar. Peki ya biz? Gelecek nesillere hangi eserleri bırakacağız? Bizden sonraki nesillere, yüzyıllara, hatta bin yıllara hangi mirasları bırakacağımızı düşünmeliyiz. Bu eserlerden kimler nasıl faydalanacak? Bizleri hatırlayacaklar mı? Yüzyıllar boyunca anılacak eserler bırakabilecek miyiz?" dedi. Yapılan özverili çalışmalarla ortaya çıkarılan tarihi alanlara sahip çıkılması gerektiğini de söyleyen Rektör Dalgar, "Konservatuvarımızın bu tarihi mekanda gerçekleştireceği gösteri için teşekkür ederim. Ayrıca, buranın keşfedilmesine ve korunmasına katkı sağlayan arkeoloji bölümümüzün değerli hocalarına, özellikle Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru hocama ve ekibine minnettarım. Onların özverili çalışmalarıyla bu tarihi mirası gün yüzüne çıkardılar ve halen koruyorlar. Bu bağlamda, Sagalassos, Kibrya ve Kremna gibi önemli tarihi alanlara sahip çıkmaya devam edeceğimizi ifade etmek isterim" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı orkestrası tarafından Doç. Dr. Zeynel Turan’ın seslendirmesiyle Türk halk müziği konseri verildi. Ardından MAKÜ Konservatuvar öğrencilerinden oluşan Grup KARO isimli grup tarafından Türk pop müzik konseri gerçekleştirildi. Konserlerde katılımcılar doyasıya eğlenirken tarihin görkemli mekanı odeonun keyfini çıkardı.
Bursa Atık yağ kampanyasının kazananları belli oldu İnegöl Belediyesi’nin kahve makinesi hediye atık yağ toplama kampanyasında kazanan belli oldu. Toplamda bin 201 litre atık yağın toplandığı kampanyada, kahve makinesinin sahibi olmaya hak kazanan Gülşah Çağır, hediyesini Belediye Başkanı Alper Taban’dan teslim aldı. Geçtiğimiz Pazar günü kutlanan Anneler Gününü fırsata çevirerek farkındalık oluşturmak ve çevre bilincini arttırmak adına kahve makinesi hediyeli atık yağ kampanyası düzenleyen İnegöl Belediyesi hedefine ulaştı. Normal şartlarda aylık ortalama 300 litre atık yağ toplanırken 5 günde bin 201 litre atık yağ toplanırken, kampanyanın kazananı da belli oldu. En fazla atık yağı getiren Gülşah Çağır, kahve makinesinin sahibi olmaya hak kazandı. Başkan Alper Taban, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz çevre bilincinin arttırılması adına çeşitli kampanyalar yapıyor. Hedefimiz bu kampanyalarla toplumumuzu çevreye daha duyarlı hale getirmek. Burada da anneler gününü vesile kıldık. Faydalı da bir etkinlik oldu. Bu kampanyaya 75 vatandaşımız atık yağ getirerek dahil oldu. Toplamda bin 201 litre yağ toplanmış oldu. Gülşah hanım da 175 litre ile kampanyanın birincisi oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bu etkinlikte aslında 4 ayda toplanan atık yağı da 5 günde toplamış oldu. Çok dikkat çekici bir veri” dedi. Atık yağların lavabolara döküldüğünü ve sonuçlarının çok ağır olduğunu hatırlatan Başkan Taban “Bunlar normal şartlarda muhtemelen lavabolara dökülecekti. Bu da zamanla sorunlara sebep oluyor, tıkanmalara sebep oluyor, yeraltı sularını kirletiyor. Vatandaşlarımız 153 hatlarımızı aradığında aslında biz bu atık yağları alıyoruz. Bunu da tekrar ifade etmek istiyorum. Ben katkı ve destekleri için yarışmaya katılanlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.