GENEL - 01 Şubat 2016 Pazartesi 16:42

Ölen Kadiri Tarikatı Şeyhinin Tabutu Sancaklar Eşliğinde Taşındı

A
A
A
Ölen Kadiri Tarikatı Şeyhinin Tabutu Sancaklar Eşliğinde Taşındı

Gaziantep’in Araban ilçesinde yaşayan Kadiri tarikatı şeyhlerinden Latif Şahin’in cenazesi, mezarlığa kadar tarikat sancakları eşliğinde götürüldü. Tarikat üyeleri, cenaze defnedilinceye kadar çeşitli ilahiler okuyup, zikirde bulundu.
Midesindeki rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi gören Kadiri Tarikatı Koşan Ocağı Çavuşu Şeyh Latif Şahin, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in dayısı olan Şeyh Latif Şahin, Araban Merkez Cami’de, öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından ilçe mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine, Kosan Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Kosan Sosyal Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar’ın yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesine bağlı Kosan kırsal mahallesindeki Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Kosan Sosyal Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, daire amirleri, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve Kadiri tarikatı şeyh ve üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Törenin ardından cenaze ilçe mezarlığına kadar cenazeye katılanların omuzlarında getirildi. Cenaze Koşan ocağının sancakları eşliğinde taşınırken, tarikat üyeleri ve katılanlar tarafından mezarlığa götürülmesi esnasında sık sık salavat getirilip, dualar edildi. Şeyh Latif Şahin, çeşitli zikirlerin çekilip, ilahiler okunarak, son yolculuğuna uğurlandı.
Defin törenin ardından Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Şeyh Latif Şahin’in ailesi, Yeşilova Mahallesindeki İlçe Stadyumu yanında bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisi’ne geçerek, taziyeleri kabul etmeye başladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.