YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2016 Cuma 18:26

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan:

A
A
A
AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan:

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,‘‘350 milyon m2 üretim kapasitesine sahip dev bir halı sektörü 2023 hedeflerine başarıyla yürüyecektir. Sektörel sorunların çözümü için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarında incelemeler yapan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşerek bilgiler aldı. Gaziantep’in halı sektöründe yakaladığı zirveyi koruyacağına ve zaman içerisinde daha da geliştireceğine inandığını ifade eden Erdoğan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve GTO Başkanı Eyüp Bartık’la da görüşerek fuarın organizasyonuna sağladıkları desteklerden dolayı kutladı.
Gaziantep’in Ortadoğu için adeta bir liman özelliği taşıdığını da ifade eden Erdoğan yaptığı değerlendirmede Gaziantep’in gelişen sanayisine paralel olarak fuarcılık kültürünün de önemli noktalara taşındığının altını çizdi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan fuarla ilgili izlenimlerini değerlendirirken “Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilen fuara, 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının stand açtığını, fuarın 8.179 profesyonel ziyaretçi tarafından gezilerek halı firmalarıyla irtibat kurulduğunu bilgilerini aldım. Elbette Gaziantep’te uluslararası marka fuar kültürü Domotex Turkey’le birlikte farklı bir noktaya taşınmış ve önümüzdeki süreçte fiziksel altyapının da halledilmesi ve yeni fuar alanının oluşturulmasıyla Gaziantep fuarlar kenti olmaya aday olma özelliğini de taşıyacaktır. Üreten ve ürettiğini dünyanın 180 ülkesine pazarlayan Gaziantep’te tıpkı sanayi kültürünün gelişmesi ve kalkınması gibi ihracat kültürünün de geliştiğini görüyoruz. Elbette bu gelişimde 14 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti hükumetlerinin de önemli rolü olmuş, sanayici ve iş adamlarımız bu dönemde güçlü bir ekonomiye sahip güçlü bir devletin pasaportunu taşımaya başlamıştır. Halı sektörü benim yabancısı olmadığım bir sektördür. Bu sektörün gelişmesi elbette Gaziantep ekonomisine önemli katkılar sağladığı gibi önemli oranda istihdam da oluşturmaktadır. 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen halıcılarımızın üretim kapasitesinin yapılan yatırımlarla 350 milyon m2 çıkması da büyük bir başarıdır. Bizlerde sektörde tarafımıza iletine sorunların çözümü için her zaman olduğu gibi yine seferber olacağız. Turizmi de olumlu yönde etkileyen ve Gaziantep’te bir sinerji oluşturan Domotex Turkey’in gerçekleştirilmesinde emeği geçenlerle fuara destek olan ve katılan firmalarımızı kutluyorum” diye konuştu.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan standları ziyareti sırasında ünlü bir ebru ustası Erdoğan’a üzerinde Mehmet Erdoğan yazılı ebru hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.