YEREL HABERLER - 28 Mayıs 2016 Cumartesi 10:15

GKV'liler 31 Yıl Sonra Yeniden Bir Arada

A
A
A
GKV'liler 31 Yıl Sonra Yeniden Bir Arada

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından 1985 yılında mezun olan öğrenciler, 31 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelerek hasret giderdiler.
1985 yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından mezun olduktan sonra eğitim yaşamlarını tamamlayarak iş dünyasına atılan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde yaşamlarını sürdüren 85 mezunu GKV’liler bir otelde düzenlenen buluşmada 31 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelerek gecenin geç saatlerine kadar hasret giderdiler.
Yıllar sonra gerçekleşen buluşmaya öğretmenleri Metin Tezel’i de davet eden mezunlar aradan geçen 31 yıl sonra buluşmanın heyecanını yaşadılar. Amerika’da yaşayan ve alanında dünyanın en başarılı plastik cerrahlarından birisi olan Dr. Adil Ceydeli’de 31 yıl sonra buluştuğu arkadaşlarıyla hasret giderirken önümüzdeki süreçte sık sık bir araya gelinmesinin faydalı olacağını söyledi. Arkadaşlarıyla 31 yıl sonra bir araya gelen Genç Turizmci Evren Tuğsuz ise, “Uzun zamandır bir birimizi göremiyor, hatta haber bile alamıyorduk. Arkadaşımız Dr. Adil Ceydeli’nin Gaziantep’e gelmesini fırsat bilip kendi aramızda haberleşerek sınıfımızı yeniden bir araya getirdik. Çok heyecanlıyız. Mezun olduktan sonra hiç görmediğimiz arkadaşlarımız bile olmuş. 31 yıl sonra hayat her birimizi farklı yerlere farklı kimliklerle taşımış. Ama değişmeyen tek şey aramızdaki dostluk, kardeşlik ve beraberlik bağları. 1985 yılında mezun olduğumuzda sınıfımızda 50 kişi vardı. O dönemde GKV Özel Okulları eski ve yeni binası vardı. Bizler yeni binadan mezun olan ilk öğrencilerdik. Önemli olan insanların aradan yıllarda geçse anılarını unutmaması, birlik ve beraberlik duygusundan vazgeçmemesi. Bundan sonra sık sık bir araya gelmek istiyoruz” diye konuştu.
GKV 1985 mezunları gecenin geç saatlerine kadar bir birleriyle hasret gidererek toplu fotoğraf çektirip geceye veda etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.