POLİTİKA - 29 Mart 2017 Çarşamba 18:46

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

A
A
A
Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

GAZİANTEP (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hiçbir emeklim ben bankaya gittim kuyrukta yarım saat bekledim demiyor.

GAZİANTEP (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hiçbir emeklim ben bankaya gittim kuyrukta yarım saat bekledim demiyor. Halbuki kuyruklarda o emeklilerimizin çektiği sıkıntılar neydi. Kuyruklarda hasta olma kuyruklarda vefat etme gittiği halde parasını alamama bugün git yarın gel filan gün bankada arıza çıktı. Banka hesaplarında sorun çıktı. Bütün bunları unuttuk” dedi.


Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü hizmet binası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, AK Partili Milletvekilleri Ahmet Uzer, Abdulkadir Yüksel, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve diğer idari amirler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumu 78 milyon vatandaşa hizmet ettiğini hatırlatarak, "Hem genel sağlık sigortası hem sigortalık işlemleri hem emeklilik işlemleriyle yurt dışındaki vatandaşlarımıza ve yurt içindeki akraba topluluklarına hizmet eden bir kurumumuz var. 519 sosyal güvenlik merkezi 17 mobil sosyal güvenlik hizmet aracı 17 rehberlik sosyal güvenlik merkezi, 91 il müdürlüğü, 634 hizmet birimimizle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sosyal devletin en beğendiği aygıtı olarak hizmet etmekteyiz” dedi.


İnsana yarından değil de bugünden daha iyi hizmet yapabilme anlayışı ile çalıştıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Dünya ülkeleriyle yarış da iddialı olmak. Dünya devi ülkeleri gelişmiş olduğunu başarmış olmak, bizim ülkemizde başarı olduğunu gösterir. Bizim milletimiz de başarır diyerek bu anlamda önemli mesafeler kat ettik. Arkamızda büyük başarıları arkamızda bıraktık. Ama büyük başarıyı rakiplerimizle önümüzde bizleri bekliyor. Antep’i ve Türkiye’yi bekliyor. Antep bu anlamda bizim arkada bıraktığımız başarıların her adımında Antep’in payı vardır” şeklinde konuştu.


Sosyal Güvenlik alanında ödenen miktarlar hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, "2002 yılında bu ülkenin sosyal güvenlik kurumu tüm emeklilerine ödediği para 16 milyar 700 milyon. Yani 17 milyon bütün emeklilerine ödediği para. Bu yıl yalnızca promosyon olarak son 3 ayda promosyonlar emeklilerimize ödenen para 4,5 milyar. Yani bütün emeklilere bir yılda ödenen toplam para 16-17 milyar bugün bu yılın yalnız promosyonuna ödenen para 4,5 -5 milyar. Bizim emeklimize maaş olarak ödediğimiz para ise 197 milyar 2016’da ödediğimiz para. Şimdi emeklerimizin yarınlara olan güveni umudu bu anlamda neden AK Partinin yanında olduğunu kafasında fitne ve dedikodu üretenler iftira atanlar esasında icraatlara bir baksalar neden olduğunu çözecekler. Ama ne hikmetse bir taraf bir türlü o icraatlara bakma cesareti gösteremiyorlar. Çünkü sen o icraatlara baktığın zaman iddialı olabilmek için ondan daha iyisini yapabilme iraden olması lazım” ifadelerini kullandı.


Geçmiş yıllarda eczanelerin ilaçların karşılığı olan parayı almak için araya ne kadar siyasetçi ve torpil koyduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Eczanelerimiz 1999,2001,2002 6 ve 7 ay sonra hakkettikleri o ilaçların karşındaki parayı almak için araya ne kadar siyasetçi koyuyorlardı. Ne kadar torpil koyuyorlardı. Hatta ne kadar duygusal formüller koyuyorlardı. Bugün bunların hepsi unutuldu. Şimdi bizim ilaca ödediğimiz para yıllık 23-24 milyar hiçbir eczanem bir gün aksadım demiyor. Hiçbir emeklim ben bankaya gittim kuyrukta yarım saat bekledim demiyor. Halbuki kuyruklarda o emeklilerimizin çektiği sıkıntılar neydi. O kuyruklarda hasta olma kuyruklarda vefat etme gittiği halde parasını alamama bugün git yarın gel filan gün bankada arıza çıktı. Banka hesaplarında sorun çıktı. Bütün bunları unuttuk” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başlamasından sonra muhtarlarla aylık değerlendirme toplantılarını yeniden başlattı. Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ertaş, tabana yayılan katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşa hizmet için birlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Edremit Belediyesi’nde mahalle muhtarları ile aylık değerlendirme toplantıları başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla birlikte Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve belediyede ki daire müdürleri de yer aldı. Başkan Mehmet Ertaş, halkçı bir yönetim anlayışı ile tabana yayılan bir yönetim anlayışı içerisinde muhtarlar, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti. Her ay belediye meclis toplantısı öncesinde muhtarlarla buluşacaklarını kaydeden Başkan Ertaş, “Her türlü öneriye açık bir şekilde “ben yaptım oldu” değil ortak akılla birlikte karar vereceğiz. Halkımıza hizmet noktasında bir ve beraber hareket edeceğiz. En kısa yoldan halkımızın sorunlarına çözüm üretip hizmeti ulaştırma amacıyla çalışacağız” dedi. Mahalle muhtarları da tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttılar hem de sorunlarını anlattılar. Doğalgaz hatlarının uzatılması ve bozulan yolların yapılması gibi konular başta olmak üzere mahalleleri ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdiler. Başkan Ertaş, yol yapım ve onarım için 14 ayrı ekibin sahada olduğunu kaydetti, sorunların ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
Giresun Kadınlar baharla birlikte pazarda doğal ürünleri satıyor Baharın gelmesiyle kadınlar pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı. Çoğu doğada kendiliğinden yetişen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarında satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Giresun’un köylerinde yaşayan kadınlar, evde yaptıkları yöresel ürünler ile yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarında satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin de pazarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldiği için pazarda sattığımız ürünlerde arttı. Kendi yetiştirdiğimiz lahana, bezelye, kıvırcık, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra doğada kendiliğinden yetişen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattığım her şey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladığım sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her şeyin pazarda müşterisi oluyor” dedi. Üretilen her ürünün pazarda yeri var Her ne kadar kadınlar pazarı olsa da üreten herkese pazarda yer olduğunu ifade eden Aydın Öztürk ise, “Artık köylerde pek üreten kalmadı. Köylüler de gelip lahanasını pazardan alır duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktiğin değil doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki de ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama rağmen köyde üretip gelip pazarda satıyorum ve ihtiyacımı karşılıyorum. Üreten herkese pazarda yer olduğu gibi üretilen her şeyinde alıcısı oluyor” dedi.