YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 10:15

KURTULUŞUN 90. YILINDA MİNİK GKV`LİLER DUYGULANDIRDI

A
A
A
KURTULUŞUN 90. YILINDA MİNİK GKV`LİLER DUYGULANDIRDI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde GKV Özel Okullarının bütün kademelerinde eğitim öğretim gören öğrenciler Antep Savunmasını ve Kurtuluş Bayramını çeşitli etkinliklerle kutlayarak izleyenleri adeta büyülediler.
GKV Özel Anaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Antep Savunmasındaki inanılmaz gösteriler izleyenleri ağlatırken minikler büyük yürekleriyle dünya kamuoyuna önemli mesajlar vermeyi başardı. Şahinbey, Küçük Kamil ve yüzlerce minik çocuğun şehit düştüğü Antep Savunmasında Fransızlara karşı yürütülen amansız mücadele tarihi kesitleriyle sahnelendi. İzleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı gösterilerde minik GKV’liler ayakta alkışlandı. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde GKV Özel Okulları anaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Antep Savunması konulu drama gösterisi izleyenleri duygulandırırken drama içerisinde işlenen konular Fransızlara karşı verilebilecek en güzel cevap olarak nitelendirildi.
Gösterilere GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Beşe, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Özgüven, İlköğretim Müdür Yardımcısı Neslihan Türkistanlı ve çok sayıda davetli katıldı.
Gaziantep Savunmasında şehit düşen ve Kurtuluş Savaşının ilk kıvılcımını atan Şehitkamil ile diğer şehit olan çocukları dram yoluyla gözler önüne seren gösteri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. GKV Özel Okulları anaokulu 6 yaş Papatyalar sınıfının sahnelediği gösterilerde Antep’in düşman tarafından işgal edilmeye çalışılması ve Anteplilerin verdiği amansız mücadelelerden sahneler canlandırıldı. Papatyalar Sınıf Öğretmeni Gökçe Bulut rehberliğinde hazırlanan gösterilerde en duygusal anlar Şehitkamil’in annesini korurken şehit edilmesi sahnesinde yaşandı.
GKV Özel Liseleri ve İlköğretim Okullarında da Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde bir dizi faaliyet gerçekleştirildi. İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahnelediği Kurtuluş Oratoryosu dikkat çekerken GKV’lilerden oluşan öğrenci korosu da Gaziantep’le ilgili kahramanlık türküleri seslendirdi. Halkoyunları gösterilerinin de yapıldığı faaliyetlerde öğrenciler günün anlam ve önemini belirten çeşitli konuşmalar yaptılar. GKV Özel Liseleri öğrencileri de Antep Savunması konulu panelde o dönemlerde yaşanan ve dünyaya örnek olarak gösterilen savunmanın çeşitli safhalarını gözler önüne sererek yaşanan kahramanlıkları anlattılar.
GKV Özel Okulları bünyesinde açılan çeşitli fotoğraf ve resim sergileri de Kurtuluş Bayramı faaliyetleri arasında dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.