- 20 Eylül 2017 Çarşamba 17:20

Köy pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi

A
A
A
Köy pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve organik ürünlerin doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştığı Şahinbey Köy Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve organik ürünlerin doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştığı Şahinbey Köy Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


Üretici ve tüketicinin buluştuğu bir pazar oluşturan Şahinbey Belediyesi, vatandaşları organik ürünler tüketebilmeleri ve çiftçinin ise komisyon vermeden satışını direk yaparak para kazanabileceği bir alan oluşturdu. Köy Pazarına gelen üretici ve tüketici, Şahinbey Belediyesi’nin bu hizmetinden oldukça memnun. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini arttırmak adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Güneykent Mahallemizde açmış olduğumuz Köy Pazarında çiftçilerimiz hiçbir ücret ödemeden kendi ürettiği ürünleri satışa sunabiliyorlar. Yılın 12 ayı köylülerimiz kendi ürettikleri sebze, meyve ve süt ürünlerini vatandaşa direk olarak kendileri satabiliyorlar. Ayrıca Köy Pazarımız’da Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara Bölgesi, Doğu Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu yörelerinin ürünlerinin de satışını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız hangi bölgenin ürününü tatmak istiyorsa o bölgenin insanları, kendi bölgelerinin ürünlerini buradan alabiliyorlar” dedi.


"Kendi ürünlerimizi doğrudan satıyoruz"


Şahinbey Köy Pazarında tezgah açarak satış yapma imkanı bulan köylülerimiz, bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Şahinbey Belediyemiz Şahinbey köy pazarını hizmete sunarak bize bahçelerimizde kendi ürettiğimiz ürünleri doğrudan tüketiciye satma imkanı sundu. Her gün kendi ürettiğimiz ürünleri taze olarak buraya getiriyoruz. Bizler ürünlerimizi sattığımız için memnunuz.Vatandaşlar da organik ürünleri taze aldıklarını için memnunlar. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Organik ürünler tüketiyoruz


Taze ve organik olduğunu için günlük alışverişlerini Şahinbey Köy Pazarında yaptıklarını kaydeden vatandaşlar ise, “Pazarda satılan her şey taze ve organik. Bizlerde bunu gördüğümüz için gönül rahatlığı ile alıyoruz. Fiyatlar diğer pazarlara göre daha uygun. Böyle bir pazarın açılması bizleri çok sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.