ASAYİŞ - 09 Kasım 2017 Perşembe 13:18

Gaziantep’te 64 uyuşturucu operasyonunda 98 kişi gözaltına alındı

A
A
A
Gaziantep’te 64 uyuşturucu operasyonunda 98 kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te narkotik ekipler, son bir ayda düzenledikleri 64 uyuşturucu operasyonunda 98 kişiyi gözaltına aldı.

Gaziantep’te narkotik ekipler, son bir ayda düzenledikleri 64 uyuşturucu operasyonunda 98 kişiyi gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde huzurlu, güvenli ve sağlıklı ortamın oluşması, sokak suçlarının azalması, okul, ibadethane, park ve sağlık merkezleri gibi toplumsal alanlarda halkın refah ve huzurunun sağlanması için uyuşturucu madde imalatı, ticareti ve sevkıyatı yapan şahıslara yönelik mücadele başlatıldı. Bu kapsamda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ile diğer birimlerin desteği ile son bir ay içerisinde 64 operasyon gerçekleştirdi. Narkotik detektör köpeği Bady’nin de yer aldığı operasyonlarda, 36 kilo 733 gram esrar, 324 gram eroin, 6 kilo 797 gram metamfetamin (Ateş-buz), 2 bin 945 adet Captagon uyuşturucu hap, 3 bin 44 adet extacy uyuşturucu hap, 184 gram sentetik kannabinoid (bonzai) uyuşturucu maddeleri ele geçirildi.


Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin imalat, ticaret ve sevkıyatını yaptığı iddiasıyla 98 kişi gözaltına alındı. Haklarında yapılan yasal işlemleri müteakip adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan 59’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.