EKONOMİ - 23 Kasım 2017 Perşembe 17:46

Kazakistan iş yatırım heyeti GSO’da

A
A
A
Kazakistan iş yatırım heyeti GSO’da

Kazakistan iş yatırım heyeti, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Kazakistan’a yatırım yapmak isteyen firmalarla ikili iş görüşmelerinin yapıldığı toplantıda bir araya geldi.

Kazakistan iş yatırım heyeti, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Kazakistan’a yatırım yapmak isteyen firmalarla ikili iş görüşmelerinin yapıldığı toplantıda bir araya geldi.


Toplantının açılışında kent sanayisi hakkında sunum yapan GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, heyeti GSO’da ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi.


Göncü, Gaziantep’in, Wall Street Journal’ın araştırmasına göre dünyanın en hızlı gelişen 9. şehri olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) sahip bir kent olduklarını ifade etti. Bulunduğu konum itibariyle etrafındaki ülkelerde yaşanan olumsuz durumlardan dolayı Gaziantep’in, bazı sıkıntılar yaşadığını dile getiren Göncü, “Ancak dünya ülkelerinin şehirleri ne kadar güvenliyse biz de o kadar güvenli bir şehiriz. Onlar ne kadar tehlike içindeyse biz de o kadar tehlike içerisindeyiz. Coğrafi açıdan bazı sıkıntılar olsa da bunun yanında çok ciddi avantajlarımız da var” dedi.


Bölgedeki sorunlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin hiçbir zaman üretimden vazgeçmediğini canla başla çalışarak üretim ve ihracata devam ettiklerini kaydeden Göncü, “Gaziantep bugün toplam 43 milyon metrekare alan üzerinde 5 OSB ve 135 bin çalışan ile üretime devam ediyor. Ürettiği ürünleri dünyanın 177 ülkesine ihraç ediyor ve ihracat yapan iller arsında 5. sırada bulunuyor” şeklinde konuştu.


Ürün çeşitliliği fazla olan bir kent olduklarını, özellikle tekstil, makine-metal, halı ve makarna üretiminde söz sahibi bir il durumunda olduklarını anlatan Göncü, “Kentimizde hızla gelişen sanayi 1989 yılında GSO’nun kurulmasıyla daha da hızlandı. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerin yanı sıra devam eden projelerimiz var. Özellikle Bu yılın Nisan ayında OSB içerisine kurduğumuz, GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ile kentimize gelen Suriyeli vatandaşlara ve meslek sahibi olmak isteyenlere mesleki eğitimler veriyoruz" ifadelerini kullandı.


GSO’nun vizyon projeleri olan Kilis ile ortaklaşa kurulacak, Polateli-Şahinbey OSB ve sanayicileri İskenderun Limanı’na daha kısa mesafeden ulaştıracak Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nden de bahseden Göncü, “Polateli-Şahinbey OSB’de 55 Milyon metrekarelik alanın ilk etapta 15 milyon metrekaresi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazakistanlı yatırımcıları buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Hassa Dörtyol Tünel Projesi’nde de şuanda 270 kilometre olan mesafeyi açılacak tünellerle 107 kilometreye düşüreceğiz. Projelerin tamamlanmasıyla hem kentimiz hem de bölgemizdeki iller daha da kalkınacak” diye konuştu.


Kazakistan Yatırım Destek Ajansı Türkiye Temsilcisi NuriddinAmankul da Kazakistan hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Türkiye ve Gaziantep ile olan mevcut ticari işbirliklerini daha da arttırmak istediklerini aktaran Amankul, bu amaç doğrultusunda Gaziantep’e geldiklerini belirterek GSO’ya ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Mengi’den tebrik ziyareti AK Parti Ardahan İl Koordinatörü Volkan Mengi, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ak Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Selda Kılıç, İl Gençlik Kolları başkanı Emre karakoyun ile birlikte Çıldır ziyaretini gerçekleştiren Koordinatör Mengi, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural’ ı ziyaret ederek seçim dönemindeki öz verili çalışmalarından dolayı tebrik ederek elde edilen başarı için teşekkür etti. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ilçe halkına hizmet için gerekli özverinin gösterileceğinden şüphesi olmadığını beyan eden Mengi çalışmalarda başarılar diledi. Ziyaretten memnuniyetleri dile getiren Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural, “Bizlere inanarak seçim süreci boyunca desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Kaan Koç başta olmak üzere İl başkanımız Sayın Ersin Yılmaz’a, tecrübelerini her fırsatta bizimle paylaşan sayın Koordinatörümüzün başarı ile sonuçlandırdığımız bu seçim sürecinde bizleri ziyaret ederek iyi dileklerini bildirmesi bizleri onurlandırmıştır. Üzerimize yüklenen sorumluluğun bilinci ile Çıldır halkına hizmet etmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Sizlerin huzurun Sayın koordinatörümüz Volkan Mengi’ye bizlere inanarak desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dediler.
Kayseri İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin yaşadığı ‘yüzyılın afeti’ şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, toplumun eğitimi ve bilgilendirilmesi noktasında özel gereksinimli bireyler için de seminerler düzenliyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekiplerine İşaret Dili Afet Yönetimi Semineri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından, Kayseri’yi depreme daha dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla iş birliği halinde tutmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar çerçevesinde tüm vatandaşların afetlere karşı bilinç düzeyini arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi engelli bireyleri de unutmadı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, KAYMEK, AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekiplerine İşaret Dili Afet Yönetimi Semineri düzenledi. KAYMEK İşaret Dili Eğitmeni Rabia Canan Gökçek tarafından verilen seminerde engelli bireylere afet hazırlığı nedir, nasıl yapılır, aşamaları nelerdir, bir engelli bireyin afete hazırlanması için neler yapması gerekir gibi birçok konu anlatıldı. Gökçek, İşaret Dili ve rakamları, fiiller, duygular, vücut ve sağlık, zaman dilimleri, iller, deprem sonrası işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurmak için elzem cümleler gibi konularda da katılımcılara önemli bilgiler verdi. Seminere, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın da katıldı.