GENEL - 26 Eylül 2019 Perşembe 10:49

Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi, 18 yaş üstüne de hizmet verecek

A
A
A
Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi, 18 yaş üstüne de hizmet verecek

Madde bağımlısı çocukları uyuşturucunun pençesinden uzaklaştırmak amacıyla kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi, 18 yaş üstündekilere de hizmet vermeye başlıyor.

Madde bağımlısı çocukları uyuşturucunun pençesinden uzaklaştırmak amacıyla kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi, 18 yaş üstündekilere de hizmet vermeye başlıyor.


Madde bağımlısı çocukları uyuşturucunun pençesinden uzaklaştırmak amacıyla 11 yıl önce kurulan Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi, 12-18 yaş arasındaki çocuklara verdiği hizmet ağını genişletti. Merkez, artık 18 yaş üzerindeki madde bağımlısı yetişkinlere de hizmet verecek. Sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye model olan Büyükşehir Belediyesi, insan gücünü en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla yoğun çalışmalarla göze doldurdu. Uyuşturucuyla mücadelede gösterdiği çabadan dolayı övgüyle söz edilen büyükşehir, şehirde yaşayan 1 milyon genç nüfusu, hayata geçirdiği yatırımlarla sosyal aktivitelere yönlendirdi, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladı. Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında “Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü” kapsamında saha çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve uzmanlar, ailelere madde bağımlılığının zararlarını anlattı. Uyuşturucuyla mücadelede Gaziantep modeli geliştiren büyükşehir, açtığı Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi’yle Türkiye’ye örnek oldu. Merkezin çalışmaları hakkında bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Gültekin Serdar Tolay, “Büyükşehir Belediyesi toplumsal sorumluluk çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla risk altındaki aile ve çocuklara ulaşmayı başardı. Uyuşturucuyla mücadelenin her döneminde çocuklar ve ergenlerde önleme, tedaviyle rehabilitasyonuna yönelik çalışmalarla dikkati çeken merkez, şehrin göz bebeği oldu. 2008 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Oya Bahadır Yüksel Madde Bağımlısı Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi tamamen ücretsiz, kapsamlı, yatılı ve ayakta hizmet veren danışma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetini bir arada yürüten ilk ve tek kliniktir. 56 personelle 24 saat esasına göre hizmet üreten klinik 60 yatak kapasitelidir. Açıldığı günden 2018 yılı sonuna kadar 4 bin 37 kişiye ulaşıldı, 1445 hastanın kliniğe yatışı yapıldı. Halen 34 hasta merkezimizde, 7 hasta Yarıyol Evi’nde hizmet almaktadır. Merkezimiz yıllardır 12-18 yaş arasındaki çocuklara verdiği hizmet ağını genişletti. Artık 18 yaş üzerindeki madde bağımlısı yetişkinlere de hizmet verecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.