EKONOMİ - 19 Kasım 2019 Salı 13:16

Devlet destekli ticari alacak sigortası GTB’de anlatıldı

A
A
A
Devlet destekli ticari alacak sigortası GTB’de anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından, ‘’KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından, ‘’KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Toplantıda, ticari alacak sigortasının işletmelerin büyümesine ve risk yönetimine sağladığı katkılar ile sistemin özellikleri hakkında bilgiler verildi.


GTB ve Halk Sigorta iş birliğiyle, borsa üyelerine yönelik geçtiğimiz yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ‘Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’ hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Halkbank Şube Müdürü Özdemir Yalçın, Halk Sigorta Yöneticisi Önder Üstün, GTB meclis üyeleri ve GTB üyesi işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, sistemin KOBİ’lere sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verildi.


Toplantının açılışında konuşan GTB Başkanı Mehmet Akıncı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülke ekonomisinde önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, toplam istihdamın ve üretimin yarısından fazlasını karşılayan KOBİ’lerin ekonominin can damarını oluşturduğunu ifade etti.


KOBİ’lere yönelik yapılan her türlü desteğin üretim, istihdam ve ihracat olarak ülke ekonomisine geri dönüş sağlayacağına işaret eden Akıncı, bu bağlamda KOBİ’lerin alacaklarının devlet destekli garanti altına alınmasının tahsilatta risk faktörünü azaltacağını söyledi.


Toplantıda, ’KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’ hakkında sunum yapan Halk Sigorta Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğü Yöneticisi Enis Emre Yaylak ise, sistemin ticaretin güvenli şekilde yapılmasına katkı sağladığını dile getirdi.


Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına alan bir sigorta ürünü olduğunu kaydeden Yaylak, sistemde kredi limiti tahsis edilmiş bir alıcının iflas, konkordato, tasfiye, vb. hukuki durumlar ile temerrüde düşmesinin teminat altına alındığını ifade etti.


Yaylak, sigorta sisteminden kuruluşunun üzerinden en az iki yıl geçmiş olan, vergi ve SGK borcu olmayan, risk değerlendirme kriterlerini sağlayan, mikro ve küçük ölçekli şirketlerin faydalanabildiğini sözlerine ekledi.


Toplantı, sistemle ilgili katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.


Toplantıda, GTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mehmet Özmen, Mehmet İşbilir, Mustafa Hanifi Topal, Kemal Aydıngüler ve Genel Sekreter Özgür Bayram’da hazır bulundular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.