GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 16:37

GAÜN’den dünyanın en iyi üniversiteleriyle işbirliği anlaşması

A
A
A
GAÜN’den dünyanın en iyi üniversiteleriyle işbirliği anlaşması

Gaziantep Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 59.

Gaziantep Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 59. olan Endonazya Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 3 üniversite ile eğitim işbirliği anlaşması imzaladı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir ve GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzmanı Nur İncetahtacı’nın da katıldığı 3 günlük Endonazya ziyaretinde, bu ülkenin tüm üniversitelerini bünyesinden çıkaran ve 171 yıllık geçmişi bulunan Endonazya Üniversitesi ile işbirliği anlaşmasına imza atıldı. Dünyanın en prestijli değerlendirme kuruluşu olan QS’nin 2020 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesinde 58. sırada yer almayı başaran Endonazya Üniversitesi, Sağlık alanında USA News’in listesinde dünyanın en iyi üniversitelerinde 40. sıraya giren Ezher Üniversitesi’nin yanı sıra yine USA News’in gıda teknolojileri ve tarım dalında dünyanın 40. en iyi üniversitesi seçtiği IPB Üniversitesi (Institue Pertanien) ile anlaşma imzalandı. Bu üniversitelerle GAÜN arasında ortak akademik çalışmalar yapılmasının yanı sıra karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimine imkan sağlayacak anlaşmalara GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile paydaş üniversitelerin rektör veya vekilleri imza attı.


Ziyaretleri değerlendiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Asya ülkeleri ile eğitim işbirliğinin geliştirilmesine yönelik geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar sonucu Malezya’dan 40 öğrencinin GAÜN’e geldiğini belirtirken, yeni anlaşmalarla ilişkinin artacağını vurguladı. Anlaşma imzalanan üniversitelerin Endonazya’nın en köklü ve büyük 5 üniversitesi arasında bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, açıklamasının devamında, “Özellikle Endonazya Üniversitesi, 171 yıllık geçmişi bulunan, ülkenin ilk üniversitesi ve tüm üniversiteler buradan ayrılan akademik kadroyla oluşmuş. Bu üniversitenin, sadece yıllık bin değişim öğrencisinin bulunduğunu ve 3 bin 784 yabancı uyruklu akademisyeninin eğitimde görev aldığını belirtirsek eğitim kalitesi ortaya çıkacaktır. Bu üniversitelerle yapılan anlaşmalarla hem öğrenci hem akademisyen değişimleri sağlanacak. Ayrıca akademik çalışmalar da yapılacak. Dünyanın 106 ülkesinden 4 bin 500 öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemiz yapılan bu işbirliği anlaşmalarıyla uluslarasılaşma yolunda daha büyük gelişmeler kat edecektir” ifadelerini kullandı.


Rektör Gür ve Rektör Yardımcısı Şehmus Demir ile Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzmanı Nur İncetahtacı, Türkiye Cumhuriyeti Endonazya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ı da ziyaret etti.


Ayrıca, dünyanın en kalabalık yüksek öğretim fuarlarından biri olan INA EDU EXPO 2020’de öğrencilerle panel düzenlenerek hem Türkiye hem de Gaziantep Üniversitesinin tanıtımı yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.