SAĞLIK - 29 Haziran 2022 Çarşamba 19:15

MMT Amerikan hastanesi 3. şubesini Tarsus’ta açtı

A
A
A
MMT Amerikan hastanesi 3. şubesini Tarsus’ta açtı

Türkiye’nin ilk özel hastanesi Özel MMT Amerikan Hastanesi, bölgedeki sağlık yatırımlarına devam ediyor.

Türkiye’nin ilk özel hastanesi Özel MMT Amerikan Hastanesi, bölgedeki sağlık yatırımlarına devam ediyor. Köklü geçmişi ile yıllardır Gaziantep’te, son bir yıldır ise Hatay Reyhanlı’da sağlık hizmeti veren Özel MMT Amerikan Hastaneleri, 3’üncü şubesini Mersin’in Tarsus ilçesinde hizmete açtı.


Tarsus’ta gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda daha önce Medical Park Grubunda bulunan hastane bugün itibariyle MMT Taşdelen Şirketler Grubuna devir edildi. Tarsus MMT Amerikan Hastanesi’nde gerçekleştirilen devir işleminde MMT Taşdelen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdelen ve şirket yetkilileri hazır bulundu.


Gaziantep ve Reyhanlı’nın ardından 10 bin metrekarenin üzerinde kapalı alanı ile Mersin’in en büyük hastanelerinden birisini devralarak hizmete açan MMT Taşdelen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdelen, Gaziantep ve Hatay’ın ardından dev bir sağlık kompleksini Tarsus ve Mersin halkına kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Yazılı bir açıklama yapan MMT Taşdelen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdelen, “Her şeyden önce Gaziantep ve Reyhanlı halkına çok teşekkür eder minnetlerimizi sunarız. Bizlere göstermiş oldukları güven ve destek sayesinde bugün 3’üncü şubemiz olan Tarsus MMT Amerikan Hastanesini şirketler grubumuza kattık” diyerek Gaziantep ve Reyhanlı halkına teşekkür etti.


157 yatak kapasiteli


157 yatak kapasitesi ile Mersin’in en büyük hastanelerinin başında gelen MMT Amerikan Hastanesi Tarsus’un ise ilk özel hastanesi oldu. MMT Taşdelen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdelen, “143yıllık tarihi ile Türkiye’deki özel hastanelerin öncülüğünü yapan Özel MMT Amerikan Hastaneleri olarak, Gaziantep’in ve Hatay’ın yanı sıra artıkTarsus halkına da hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Köklü tarihimiz ve alanında seçkin hekim kadromuz ile Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu Bölgesinde verdiğimiz hizmet ile fark yaratıyoruz. Bugün Reyhanlı’nın ardından Tarsus MMT Amerikan Hastanesi’nin MMT Taşdelen Şirketler Grubuna dâhil olmasıyla birlikte ailemizi büyütmenin sevinci içerisindeyiz. Teknolojik altyapısı, 46’sıYoğun Bakim Ünitesi olmak üzere 111 yatak kapasitesi ile Mersin ve Tarsus halkına hizmet eden Özel Tarsus MMT Amerikan Hastanesi’nin ve MMT Şirketler Grubu’nun bölgeye yatırımları önümüzdeki süreçte de devam edecektir” dedi.


10 bin metrekare kapalı alanda 9 kat olarak hizmet veriyor


Hastane 10 bin metrekare kapalı alanıyla 9 kattan oluşuyor. Toplam 157 yatağa sahip olan Özel Tarsus MMT Amerikan Hastanesi’nde son teknoloji tıbbi donanımlarla desteklenmiş 46 yoğun bakım yatağı (18 genel yoğun bakım, 16 yeni doğan yoğun bakım, 6 KVC, 6 koroner yoğun bakım), 5 ameliyathane, 87 servis yatağı ve günübirlik hastaların takibinde kullanılmak üzere 24 gözlem yatağı bulunuyor. Yoğun bakım üniteleri; kalp ve damar cerrahi, koroner yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, birinci yoğun bakım ve ikinci yoğun bakımdan oluşuyor.


45’e yakın hekim, 1’iPsikolog, 1’i Diyetisyen, 1’i Psikiyatri olmak üzere uzman bir ekiple hizmet vermeyi sürdüren Özel Tarsus MMT Amerikan Hastanesi, bölgeye uzun süredir kaliteli sağlık hizmetini sunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Karatay’dan her adımda bir yatırım Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçenin farklı noktalarında devam eden yatırımları sahada inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Karatay Belediyesi, yaşam standartlarını yükseltmek ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu projeleri hayata geçirmek için ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Kılca, yapımı süren projeleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Hasan Kılca, Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden biri olan Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Aziziye Mahallesi’ndeki 6 tescilli yapının rekonstrüksiyon çalışmalarını inceledi. Ayrıca Hamzaoğlu Parkı’na yapılacak yeni Kafe Karatay’ın proje çalışmalarını takip etti. Başkan Kılca, daha sonra Karatay Halk Ekmek Büfesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. "Her adımda Karatay için çalışıyoruz" Başkan Hasan Kılca, "Her adımda Karatay için çalışıyor, yatırımlarımızla ilçemizin çehresini değiştiriyoruz" diyerek, ilçede yürütülen çalışmaların her noktada sürdüğünü vurguladı. Sahadaki çalışmaları yakından takip ettiklerini ve vatandaşlarla istişarelerde bulunduklarını ifade eden Kılca, tam buğday ekmeğine yapılan indirimin büyük ilgi gördüğünü ve vatandaşların sağlıklı ekmeğe erişimini kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini aktardı. Tarihi dokuyu koruyarak geleceğe taşımayı önemsediklerini belirten Hasan Kılca, Türbe Arkası Projesi ile bölgenin kültürel mirasının aslına uygun şekilde yeniden canlandırıldığını söyledi. Başkan Kılca, Hamzaoğlu Parkı’nda yükselecek yeni Kafe Karatay’ın proje çalışmalarını da yerinde takip ettiklerini belirterek, "Kafe Karatay, şehrimizin yeni markası oldu. Yeni kafemizin yapım çalışmaları çok yakında başlayacak" dedi.
Samsun Miniklere deprem bilinci aşılandı Samsun’un Atakum ilçesinde Deprem Haftası kapsamında çocuklara afet eğitimi verildi. Atakum Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) iş birliğiyle Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nde düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi, 3-6 yaş aralığındaki miniklere deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken davranışları uygulamalı olarak gösterdi. Çocuklar, deprem anında "çök-kapan-tutun" tekniğini öğrenirken renkli görüntüler ortaya çıktı. "Afetler hayatımızın bir gerçeği" Atakum Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetim Müdürlüğü, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çocuklara erken yaşta afet bilinci kazandırmanın önemine dikkat çekti. Açıklamada, "Bugün burada Deprem Haftası ve depremler konusunda temel bilgileri aktararak doğru davranış biçimlerini göstermek amacıyla bir eğitim gerçekleştirdik. Afetler hayatımızın bir gerçeği; ancak bilinçli nesiller afetlerin etkilerini azaltmada en büyük gücümüz olacaktır. Çocuklarımızın güvenli ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için yapılan bu tür eğitimler çok değerlidir. Katkı veren Samsun İl AFAD Müdürlüğüne ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Çocuklar, İl AFAD Eğitmeni tarafından verilen eğitimle deprem öncesi alınacak önlemler, deprem anında yapılması gereken doğru davranışlar ve güvenli hareket biçimleri hakkında bilgilendirildi.
Denizli 105 kiloya ulaşınca sağlık sorunları başlayan kadın 9 ayda 30 kilo verdi Denizli’de fazla kiloları nedeniyle yaşam kalitesi düşen ve çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden 46 yaşındaki Ayşe Bıçaklı 105 kiloya kadar ulaştıktan sonra Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Diyetisyen kontrolünde uygulanan programla 9 ayda 30 kilo veren Bıçaklı, sağlıklı yaşama merhaba dedi.Sağlıksız beslenme hareketsiz yaşam gibi nedenlerden dolayı kilo alıp vermeye başlayan ve 105 kiloya kadar çıkan Ayşe Bıçaklı kalıcı bir çözüm bulmak için Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra Diyetisyen Betül Arslanoğlu eşliğinde kişiye özel bir programa alındı. Düzenli beslenme planı, fiziksel aktivite önerileri ve periyodik kontroller sayesinde 9 ay boyunca diyet programına sadık kalan Bıçaklı 30 kilo verdi."9 ayda 30 kilo verdim"Ayşe Bıçaklı 9 aylık süreci şu şekilde anlattı; " Kilo alımıyla birlikte sağlık problemlerim artmaya başladı. Rahat nefes alamıyordum, karaciğer yağlanmasına bağlı kan değerlerimin kötü olduğunu öğrendim. Sağlığıma kavuşmak için zayıflamaya karar verdim. Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezine başvurdum. 9 ayda 30 kilo verdim. Diyetisyenimin verdiği program dışına çıkmadım. Sağlığım yerine geldiği için çok mutluyum. Evde tek başınıza kilo vermeyi denemeyin. Ben çok denedim ama hep kilo aldım. O yüzden diyetisyene başvurun. Hayatımdan tuz gibi, şeker gibi, un gibi bazı yiyecekleri minimum seviyeye çektim. Diyetisyenimin verdiği sağlıklı beslenme listesiyle aç kalmadan günde 3 öğen beslenerek güzel bir süreç yaşadım. Diyetisyenimin verdiği destek ve motivasyon işimi kolaylaştırdı. Her zaman pozitif ve güler yüzle bu süreci yönetti" diye konuştu."Unutmayın sağlıklı yaşam sürdürülebilir alışkanlıklarla başlar"Diyetisyen Betül Arslanoğlu da danışanlarının hem kilo verdiğini hem de sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandığını görmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek; "Her başarı hikayesinin arkasında multidisipliner bir ekip çalışması danışan - diyetisyen uyumu ile küçük ama kararlı adımlar yer almaktadır. Obezite yalnızca bireysel bir sorun olmaktan çıkarak ülkemizde mücadele ettiğimiz toplumsal bir problem haline geldi. O yüzden kilo vermek sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Danışanım Ayşe Bıçıklı ile yürüttüğümüz sağlıklı beslenme danışmanlığı süresince 9 ayda 30 kilo vererek büyük bir başarı elde ettik. 26 cm bel çevresinden incelme meydana geldi bu aynı zamanda 3-4 beden incelmeye tekabül ediyor. Yine danışanımın kan tahlillerinin öncesi ve sonrasına baktığımızda kan değerlerinin olumlu yönde değiştiğini görüyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezinde amacımız kişilere ömür boyu sürdürebilecekleri sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak. Unutmayın sağlıklı yaşam sürdürülebilir alışkanlıklarla başlar" dedi.