YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 15:22

GASKİ, SAYAÇLARIN KORUNMASI İÇİN VATANDAŞLARI UYARDI

A
A
A
GASKİ, SAYAÇLARIN KORUNMASI İÇİN VATANDAŞLARI UYARDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler ve kar yağışının ardından sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.
GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, “İçinde bulunduğumuz ocak ayında havaların aniden soğumasıyla birlikte su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı abonelerimizin önlem almaları şarttır. Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerek. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içerisine gübre konulmaması gerekir, çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltacaktır” dedi.
Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmaması, sıcak su dökülmemesi, bunun yerine şiddetli soğuklarda musluğun çok az bir şekilde açık bırakılarak tesisatta durgun su bırakılmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Fahreddin Uslusoy, "Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyor ise abone numaranızı mutlaka bildirmek suretiyle Genel Müdürlüğümüze müracaat etmeniz gerekmektedir" diye konuştu.
Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkanının olmayıp hurdaya çıkacağını, bunun da hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara neden olacağını bildiren Uslusoy, "Vatandaşlarımızdan, bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederek, bu konuda yardım için 24 saat hizmet sunduğumuzu bildirmek istiyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kadına şiddette yürekleri sızlatan görüntü Aksaray’da araçtan inip kaçmak isteyen eski karısını refüjde yakalayan şahıs, ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını sürükleye sürükleye zorla arabaya bindirdi. Şahıs gözaltına alınırken, kadın koruma altına alındı. Olay, akşam saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi Toptancılar Sitesi yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eski eşi olduğu öğrenilen D.E. (42) isimli kadın ile görüşmek üzere buluşan Ö.F.B. (45) bir süre konuştuktan sonra kadın araçtan inmek istedi. Kadını araçtan indirmediği iddia edilen eski koca, aracın kapılarını kilitleyip hareket ederek kadının inmesine engel oldu. Bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçtan inmeyi başaran kadın, kaçmak isterken eski kocası tarafından refüjde yakalandı. Darp etmeye çalıştığı kadını kollarından tutarak zorla durdurmaya çalışan Ö.F.B., ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını yine zorla araca götürmeye çalıştı. Kadın direndikçe sokak artasında kadını zorla götürmeye çalışan eski koca, giysilerinin açılmasına bile aldırış etmeden kadını zorla sürükleye sürükleye 68 ES 022 plakalı araca doğru götürdü. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansırken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ve koruma altına alınan kadın, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.