YEREL HABERLER - 11 Şubat 2014 Salı 13:45

Şehitkamilli Çocukların Sinema Keyfi

A
A
A
Şehitkamilli Çocukların Sinema Keyfi

Şehitkamil Belediyesi’nin örnek projesi olarak gösterilen ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında, yetim koordinasyon merkezinde eğitim gören çocuklar sinemayla buluştu.
M1 Alışveriş Merkezi ve Nakıp Ali sinemalarının sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonda Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören 150 öğrenci, Animasyon ‘Karlar Ülkesini’ filmini izledi. Hayatlarında ilk defa sinema keyfi yaşayan çocukların da olduğu toplulukta bir buçuk saat süren etkinlikte çocuklar gönüllerince güzel vakit geçirdi.
BAŞKAN FADILOĞLU’NA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ
Merhamet Eli Projesi kapsamında birbirinden farklı etkinlikler yaptıklarını belirten yetim koordinasyon merkezinde görevli bir öğretmen, “Daha önce çocuklarımızla gezi piknik gibi birçok etkinlik yaptık. Bunun yanı sıra koordinasyon merkezimizde çocuklarımıza farklı konularda eğitimler veriyoruz. Bu gün de eğitim gören 150 çocuğumuzla birlikte Nakıp Ali sinemalarında ‘Karlar Ülkesi’ adlı animasyon filmimizi izledik. Bu konuda Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu bize büyük destek veriyor. Hem çocuklarımız hem de aileleri adına Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
M1 Alışveriş Merkezi Müdürü Tuncay Cingöz’de böyle bir projede Şehitkamil Belediyesi ile birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.