YEREL HABERLER - 22 Şubat 2014 Cumartesi 20:59

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şahin Köyleri Ziyaret Etti

A
A
A
Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şahin Köyleri Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, bakanlıktaki bakış açısını değiştirmeden yerel bazda da aynı bakış açısı ile çalışacaklarını söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçesinin köylerini ziyaret etti. İlçelerde ve köylerde coşkuyla karşılanan Şahin, AK Parti Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ın ablasının cenaze törenine de katıldı. Şahin’e AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer eşlik etti. Nizip’ten Karkamış ilçesine geçen Şahin, burada kazı çalışmaları yapılan ve turizme kazandırılması amaçlanan Karkamış Antik Kenti’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlarla da biraraya gelen Şahin, kadınlar tarafından zılgıtlarla karşılandı.
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, antik kentte yapılan çalışmalar sonrası bölgeye büyük bir değer kazandırılacağını belirterek, “Tabi her zaman söylüyoruz. Sizi kurtaracak ne çay ne şeker. Karkamış’taki işsiz insanları kurtaracak en büyük yatırım buradaki yerin altında bulunan bu hazinenin gün yüzüne çıkarılması ve ziyarete açılması. İnşallah oranın yeryüzüne çıkması ile beraber Karkamış’ın bu makus talihini sizlerle beraber yeneceğiz. Sayın Fatma Şahin hanımefendi de bu bağlamda birebir bu kazıların çalışmalarını takip ediyor” dedi.
Milletvekili Mehmet Sarı da, “Karkamış bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bu toprağın insanı ve sizlere hizmetkar olan birisi olarak gerçekten hep birlik beraberlik içerisinde güzel çalışmalarımız oldu. Karkamış’ın sorunlarını kendimize sorun addettik ve çözmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız inşallah sizlerin de destekleri ile devam edecek” dedi.
Sarı’nın ardından vatandaşlara hitap eden Fatma Şahin, Karkamış ilçesine ayrı bir önem verdiklerini aktararak şunları söyledi:
“Heyecanınız, sizin bu azminiz, sizin bu kararlılığınız bizi çok mutlu ediyor. Allah razı olsun. Tüm ilçelerimiz bir başka güzel ama Karkamış’ın arkadaşlarımızla birlikte bizim için ayrı bir önemi var. Çok ihmal edilmiş, yıllarca çok çile çekmiş, çok bedel ödemiş, çok yokluk ve yoksulluk görmüş. Halbuki o kadar güzel bir kardeşler topluluğu var ki işte karşımızda. Yapacağımız çalışmalarla Şahinbey’de ne varsa, Şehitkamil’de ne varsa, Nizip’te ne varsa Karkamış’ta da o olacak.”
Şahin, bakanlıktaki bakış açısını değiştirmeden yerel bazda da aynı bakış açısı ile hareket edeceklerini kaydederek, “Aynı bakış açısı ile bakanlıkta nasıl baktıysak; başkanımızla nasıl çalıştıysak bütün gücümüzü kaynaklarımızı hak ve adalet ölçüsünde kimin daha çok ihtiyacı varsa fırsat eşitliği vererek daha az hizmet giden yere daha çok hizmet getirerek bu işi başaracağız” şeklinde konuştu.
Şahin, Karkamış ziyaretinin ardından Barak’ın köklü ailelerinden İşbilir ve Yılmaz ailelerinin AK Parti’ye katılımı nedeniyle parti rozeti takmak üzere Dokuzyol köyüne hareket etti. Ezo Gelin’in de köyü olan Dokuzyol’da davullar ve zurnalarla karşılanan Şahin, burada İşbilir ve Yılmaz ailelerine parti rozeti taktı. Köydeki coşkulu kalabalığa seslenen Şahin, seçim çalışmalarını ve projelerini paylaştı. Şahin, daha sonra Ezo Gelin’in mezarına giderek dua etti. Daha sonra Oğuzeli ilçesinin köylerini ziyaret eden Şahin’in seçim ziyaretleri, Oğuzeli’nin köylerinin de ziyaret edilmesi ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.