YEREL HABERLER - 07 Mart 2014 Cuma 15:36

Şahin Çölyak Derneği’ni Ziyaret Etti

A
A
A
Şahin Çölyak Derneği’ni Ziyaret Etti

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Metabolik Hastalıklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇÖLYAK) Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti.
30 Mart mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Çölyak Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Şahin’i, dernek başkanı ve çölyak hastası çocuklar kapıda karşılayarak çiçek takdim etti. Şahin, yakından ilgilendiği çölyak hastası çocuklara glütensiz undan imal edilmiş baklava ikram etti.
Gaziantep Çölyak Dernek Başkanı Seher Çolak, metobolik hastalığı olan kişilere yaptıkları yardımlar hakkında Fatma Şahin’e bilgi verdi. Çölyak hastası çocuklar ise glütensiz unla yapılan baklavayı yiyerek baklavaya olan hasretlerini giderdi. Kendilerine özel olarak yapılan baklavadan tadan çocuklar, duygu dolu anlar yaşadı.
Gaziantep’te çölyak hastaları için özel glütensiz un ürettiklerini vurgulayan Şahin, ‘‘Aileler yanımıza geldiği zaman alanımızın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bunun üzerine hem bakanlık olarak yapılması gereken işlerde yerelde yapılması gereken işleri yaptık. Gaziantep’te çölyak hastalarımızın tatlıyı tadabilmesi için özel glütensiz un imalat gerekiyordu. Glütensiz unun özel bir üretimle yapılması gerekiyordu. Bu konuda dernek başkanımız ve ekibi bize Çölyak Derneği ile ilgili sorunları anlattılar. Bizde bu işi yapacak olanlarla birebir görüşerek bu unun üretilmesini ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim hayatlarını, yaşamlarına, devam edebilmesi, ailelerinin mutlu ve huzurlu olabilmesi için hizmetler yaptık. Çölyak hastalarımıza uzun sağlıklı ömürler diliyoruz. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olursam çocuklarımız için ne yapılması gerekiyorsa bire bir takipçisi olacağız’’ dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gaziantep Çölyak Dernek Başkanı Seher Çolak, ‘‘Çok güzel bir duygu çölyak hastası çocuklarımıza baklava yedirebilmek. Mutluluğumuz sözlerle ifade edilemez. Mutluluk gözyaşları içerisinde kaldık. Çocuklarımız çok güzel baklavanın tadına baktılar. Kendi glütensiz unumuzu da ürettik. Üstelik baklavamızı da yedik. Ben bunlarda katkıları bulunan Fatma Şahin’e ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda dernek başkanı Çolak, Şahin’e teşekkür plaketi takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.