YEREL HABERLER - 09 Mart 2014 Pazar 14:49

Özel Sanko Okulları’nda Dünya Kadınlar Günü Kutlması

A
A
A
Özel Sanko Okulları’nda Dünya Kadınlar Günü Kutlması

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, yaptıkları bir araştırmada, kadın yöneticisi fazla olan firmalarda firma performansının yüzde 30 daha yüksek olduğunu gördüklerini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, Özel Sanko Okulları Okul Aile Birliği’nin, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, okulun sınıf temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği yemekli toplantıda, ‘Kadın Yönetici Fark Oluşturur mu’ başlıklı paylaşımda bulundu.
Konuşmasında kadın yöneticilerin fark oluşturup oluşturmadığını sorguladığı araştırmasına değinen Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, “Yaptığımız araştırmaya göre, kadınların çalışma hayatındaki sürekliliğini sağlayamamış bir ülke olarak kadın yöneticisi fazla olan firmalarda firma performansının yüzde 30 daha yüksek olduğunu gördük. Yönetim kurullarında daha fazla kadın bulunduran firmalar sermaye gelirlerinden yüzde 30 daha fazla gelir elde etmişlerdir” saptaması yaptı.
İşverenlerin hala kadını vasıfsız eleman olarak talep ettiklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, çalışma hayatında kadın yönetici olmak için zihniyetin değişmesi ve kadınların daha cesur adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Okul Aile Birliği Başkanı Dr. Belgin Alaşehirli de kadına şiddet konusuna değinerek, “Gün geçmiyor ki kadına şiddetin olmadığı bir haber izlemeyelim. Cinnet getirme diye açıklanan neden kabul edilebilir değildir. Giderek kadınların sesi yükseliyor. 8 Martlar konuşulan zamanlar olacak artık” diye konuştu.
Dr. Alaşehirli, geleneksel olarak düzenlenen bu yemekte katılımları ve katkıları ile destek olan velilere ve okul yöneticilerine teşekkürlerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu’nda Bahar” temasıyla düzenlenen Hıdırellez şenlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Alanı dolduran kalabalık yapılan gösterilerle Hıdırellez’i coşkuyla kutladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde sihirbaz, jonglör, ateşbaz, palyaço ve Roman dansı grubu sahne alırken Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaptığı açıklamada, "Bütün milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı, manevi bayramlarımızı böyle coşkuyla, bir arada, kaynaşarak kutlayacağız. Her seferinde farklı mahallelerde bir araya geleceğiz. Belediyenin hizmetlerini farklı mahallelerdeki çocuklarımız hissetsin, farklı mahallelerde yaşayan komşularımız hissetsin diye tek bir noktada değil Beyoğlu’nun değişik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edeceğiz. Bugün Hıdırellez bahar bayramı doğanın yeniden canlanması demek. Aynı 31 Mart’ta olduğu gibi. 31 Mart’ta da Beyoğlu yeniden canlandı. 31 Mart’ta Beyoğlu’nu hep beraber rengarenk yaptık. Hıdırellez duaların edildiği, darda kalanların çare aradığı, hasta olanların şifa bulmak için dua ettiği, yardıma muhtaç insanların dua ettiği dolayısıyla dileklerin kabul olduğuna inanılan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardım eden Hızır ile denizde zorda kalanlara yetişen İlyas’ın 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece gül ağacının dibinde buluşmasına istinaden kutladığımız Hıdırellez bayramı. Bizler Beyoğlu’nda tüm kimliklere ait bayramları kutlayalım” dedi. Konuşmasının sonlarında Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney şunları söyledi: "Bizler Beyoğlu’nun renkliliğini el ele verip birlikte geleceğe taşıyalım. Yine dualarla dileklerle kapatalım. Özellikle Gazze’deki mazlumlara inşallah zulmün son bulduğu günler olsun diyorum. Hastaların şifa bulduğu günler olsun, darda kalanların darına Hıdırellez’in yetişmesini diliyorum. Hepinize buraya katıldığınız için, bu coşkuya destek verdiğiniz için bayramı bizlerle birlikte el ele kutladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı. Güney’in konuşmasının ardından Hıdırellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti.