YEREL HABERLER - 03 Haziran 2014 Salı 18:03

Gkv'li Kitap Dostları Ödüllendirildi

A
A
A
Gkv'li Kitap Dostları Ödüllendirildi

Kitapların insanlar için vazgeçilmez bir yol arkadaşı olduğunu ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik GKV Kitap Dostları ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları (GKV) tarafından düzenlenen Kitap Dostları etkinliği çerçevesinde düzenlenen yarışmaya katılan ve en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilmeye devam ederken GKV Özel Ortaokulu öğrencileri arasında en çok kitap okuyan dört öğrenciye ödülleri Okul Müdürü Ali Bozgeyik tarafından verildi. GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinden 8-F Sınıfı öğrencisi Elif Başsimitçi, 7-E sınıfından Ayhan Çağan Bolat, 6-A sınıfından Aysima Tuna ve 5-E sınıfından Serdar Özdem’in ödüllendirildiği yarışmada öğrencilerin okul kütüphanesinden en fazla kitap alan öğrenciler oldu.
İnsanların bireysel gelişimi yanında mesleki gelişiminde kitabın önemli bir yol arkadaşı olduğunu ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik okuma alışkanlığı kazanan öğrencilerin gelecek yaşamlarında kullanacakları sihirli anahtarlara da kavuştuklarını belirterek, “Okullarımız bünyesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı okul kütüphanelerinden birisi olma özelliğini taşıyan GKV Özel Okulları Kütüphanesi öğrencilerimizin okuma alışkanlığını arttırmaya yönelik birçok etkinliğe başarıyla imza atmaktadır. Kitaplar insan dünyasının en büyük dostlarından birisi olduğu gibi yaşamı boyunca kendisine rehberlik yapabilecek bir yol arkadaşı olma özelliğini de taşımaktadır. Okuyan ve kendisini her alanda yenileyen bireylerin çağın ötesinde düşünmesi ve hedeflerini bu boyutlara çıkarması elbette hepimiz için önemlidir. Kütüphane Müdiremiz Sayın Duygu Duygulu’yu böyle etkinliklere imza attığı için kutluyorum, yarışmada ilk dörde giren öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
GKV Özel Ortaokulu 8-F Sınıfı öğrencisi Elif Başsimitçi, 6-A sınıfından Aysima Tuna ve 5-E sınıfından Serdar Özdem okumanın kendileri için büyük önem taşıdığını ve her kitapla farklı dünyalara yolculuklar yaptıklarını ifade ederek, “Sahip olduğumuz okul kütüphanemizi en iyi şekilde kullanabilmek için elimizden gelenleri yapıyoruz. Çok kapsamlı bir kütüphanemiz bulunuyor. Aradığımız her türlü kitaba ulaşabilme şansımız var. Okuyarak kendimizi geliştirirken yeni bilgiler öğreniyoruz. Bu etkinlikler bilgi haznemizi geliştirirken aynı zamanda hızlı okuma alışkanlığımızı da geliştiriyor. Bizlere böyle bir imkân sağlayarak destekleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Burada en büyük teşekkürlerden bir tanesini de okulumuz kütüphane müdiresi Duygu Duygulu hak ediyor. Duygu öğretmenimiz hepimizin neredeyse ne tür kitaplar okuduğumuzu ezbere biliyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
GKV Okul Kütüphanesinin 20 binin üzerinde kitaba sahip olduğunu ifade eden Kütüphane Müdiresi Duygu Duygulu yapılan etkinliklerin kurum genelini kapsadığını ve anaokulundan liselere kadar bütün eğitim kurumlarıyla farklı etkinlikler içerisinde olduklarını belirtti. Türkiye’de en büyük okul kütüphanelerinden birisine sahip olan GKV Özel Okulları Kütüphanesi sadece GKV’li öğrencilere değil, yılın değişik dönemlerdin de diğer okul kitaplıklarına da önemli destekler veriyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikle birçok okula 10 binin üzerinde kitap bağışı gerçekleştiren GKV Özel Okulları Kütüphanesinin yaşayan bir kütüphane olduğuna da dikkat çeken Duygulu, “Süreli yayınlar yanında yeni yayınları da takip ediyor ve farklı konulardaki kitapları kütüphanemize kazandırıyoruz. Kitap Dostları etkinliğimiz öğrencilerdeki okuma alışkanlığını büyük oranda geliştiriyor. Burada ailelerimizin de büyük desteğini görüyoruz. Okuyan nesiller yetiştirmek zorundayız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da 1 Mayıs’ta sessiz kutlama Erzurum’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sessiz ve olaysız geçti. Erzurum’da sendikalar 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde farklı alanlarda bir araya geldi. Havuzbaşı Kent Merkezi’nde Hak-İş tarafından düzenlenen kutlama programına 25 kişinin katıldığı gözlendi. Meydanda güvenlik önlemi alan polis sayısı ise katılımcılardan daha fazla oldu. Hak-İş İl Başkanı Erdoğan Çelik, Filistin başta olmak üzere, Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, Somali, Arakan, Doğu Türkistan’da ve yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara DUR demek için meydanlarda olduklarını belirterek, “Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası işçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak, Gazze’de ve Filistin’de şehit olan tüm kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bir an önce soykırımın sona ermesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. HAK-İŞ olarak Türkiye Yüzyılının emeğin ve emekçinin yüzyılı olacağına inanıyor, işçilerimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar toplu fotoğraf çekimine katıldı ve sessiz bir şekilde dağıldılar.
Samsun Mali müşavirler yeşil pasaport istiyor Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMO) Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Ergör, meslek mensuplarına bir an önce yeşil pasaport hakkının verilmesini istediklerini söyledi. SMMO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Ergör ve üyeler, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Oktay Ergör, çalışma şartlarının her geçen gün zorlaştığını belirterek, “Bizler kamu yarı için her türlü fedakarlığı yapan Samsun’da bin 65, ülke genelinde 130 bin kişiyiz. Bu ailenin baş sorumluluklarından biri olan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta bu beyan ve bildirimlerin içerikleri zorlaştırmaktadır. Aynı verilere dayalı olarak yapılan tekrarlı beyan ve bildirim yüklerinin hafifletilmesini istiyoruz” dedi. “Yeşil pasaport hakkının verilmesini istiyoruz” Yeşil pasaport ve diğer taleplerini de sıralayan Ergör, “Meslek mensuplarımıza bir an önce yeşil pasaport hakkının verilmesini istiyoruz. Uluslararası uygulamalarda olduğu gibi arabuluculuk yetkisinin meslek mensuplarımıza da verilmesinin bir hak olduğu kadar aynı zamanda bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Mali müşavirlik ve denetim hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması için bu hizmetlerdeki KDV oranının indirilmesini talep ediyoruz. Beyanname imzalatma sınırlarının tamamen kaldırılarak, bütün beyannamelerin mali müşavirler tarafından imzalatılması zorunluluğunun getirilmesini bekliyoruz. Stajyerlerimizin istihdamında işverene destek sağlanmasını, sigorta prim yükünün azaltılmasını istiyoruz. Meslek mensuplarımıza da KOSGEB destek programlarından ve KGF (kredi garanti fonu) destekli kredilerden yararlanma imkanının sağlanmasını talep ediyoruz. Kamu yararı için 130 bin mali müşavirin işlerini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bilgisayar başında sabahlamak istemiyoruz, ailelerimize, çocuklarımıza zaman ayırmak istiyoruz. 1-20 Temmuz da mesleki tatilimizin şartlarının bir an önce gözden geçirilip Gerçek anlamda Tatil hakkımızı istiyoruz. Artık sabrımızın kalmadığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” diye konuştu.