YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 12:05

"TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE ZAFERİ" KONSERİ

A
A
A
"TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE ZAFERİ" KONSERİ

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından “Türkülerle Çanakkale Zaferi” konseri düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konsere; YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz’ün hazırlayıp yönettiği konser dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. “Memleketim, Allı Durnam, Bir Fırtına, Çanakkale İçinde, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” gibi birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede, kimi zaman hüzünlü kimi zaman coşkulu anlar yaşandı.
Konserin sonunda Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz’e çiçek takdim eden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, muhteşem bir gece yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Şimşek, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümüydü. Mehmet Akif o muhteşem destanda ne diyordu. ’Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber’. Sizler işte o zürriyeti olmayan Mehmetçiklerin torunu olarak bizleri de kucağını açmış bekliyor Peygamber. Bu duygu ve düşüncelerle genç kardeşlerimin hepsinin gözlerinden öpüyorum. Çanakkale Savaşı gerçekten muhteşem bir zaferdir” diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Emin Beyazçiçek’e çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Unutulmaması gereken tarihimizle bu ülkenin namusu bu ülkenin şerefi olan Çanakkale’yi, Çanakkale’de verdiğimiz o dünya çapındaki savaşı tekrar hatırlamak, o 250 bin verdiğimiz şehitleri tekrar yad etmek adına bu gecenin tertiplenmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün ruhumuzla onları hatırlamaya çalıştık. Ruhları şad olsun. Allah onlara gani gani rahmet etsin” ifadesinde bulundu.
Prof. Dr. Coşkun, “Biz Gaziantep Üniversitesi olarak tarihteki köklerimizle, değerlerimizle birlikte geleceğe bilimle, sanatla ve her türlü evrensel ölçülerle biz yolumuza devam edeceğiz. Biz bunu siz gençlerle başaracağız ve buna inancım sonsuz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.
Iğdır Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak, Bodrum FK mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etti. Koçak, kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açma düşüncesiyle aldığını açıkladı. Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Koçak’ın görevinden istifa ettiği bildirildi. TFF 1. Lig’de mücadele eden Iğdır temsilcisi, sahasında oynadığı maçta Bodrum FK’ye 3-2 mağlup olmuştu. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Koçak görevinden ayrılma kararı aldı. Koçak, yayımladığı veda mesajında Iğdır FK’de geçirdiği 45 günlük sürenin kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, ayrılık kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açmak adına kendi isteğiyle aldığını ifade etti. Futbolda zaman zaman böyle kararların alınması gerektiğini dile getiren Koçak, bu adımın takım üzerinde olumlu bir etki oluşturmasını ve kulübün hedeflediği Süper Lig yolculuğuna katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi. Iğdır FK camiasına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Koçak, kulübe ve taraftarlara başarı dileklerinde bulundu. Koçak son basın toplantısında; "Taraftarlar için üzgünüm, şehir için üzgünüm, başkanımız için üzgünüm. Ne bu başkan, ne bu taraftar ne de bu şehir bu skoru hak ediyor. O yüzden söyleyecek bir şey yok. Bu maçta mağlup olmamız tamamen yaptığımız bireysel hatalardandır. Başka bir anlatımı da olamaz çünkü her şey göründü. O yüzden üzgünüz, tekrardan özür diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.