GÜNDEM - 16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:00

15 Temmuz ruhu yeniden canlandı

A
A
A
15 Temmuz ruhu yeniden canlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Şehitlerimizin canı, gazilerimizin kanı pahasına savunulan bu topraklarda, bağımsızlığımıza ve demokrasimize göz diken karanlık eller, 15 Temmuz 2016’da bir kez daha millet iradesine çarptı" dedi.


Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı hain darbe girişiminin 9 yıldönümünde Gaziantep’te etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinliklere kent protokolünün yanı sıra Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.


Başkan Yılmaz’a yoğun ilgi


Programın gerçekleştiği alanda Şehitkamil Belediyesi tarafından programa katılan binlerce vatandaşa, Türk Bayrakları, 15 Temmuz şapka ve tişörtleri ile çay, çorba, dondurma ve su ikram edildi. Tören alanında vatandaşların sevgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz, sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.


"Hainlere göz açtırmayacağız"


Yılmaz, Türk Milletinin 15 Temmuz’da bir kez daha hainlere gereken cevabı verdiğini belirterek, "Bugün burada sadece bir anma değil, aynı zamanda bir kararlılığı da ortaya koyuyoruz. Bu millet, demokrasiye ve bağımsızlığına göz diken hainlere o gece gereken cevabı verdi. Tankların önüne yatan yürekli insanlar, bayrağı yere düşürmeyen gençler, istiklâli uğruna can veren şehitlerimize minnettarım. Biz bu topraklarda, bu ruhla yaşamaya devam edeceğiz. Demokrasiye uzanan hiçbir eli affetmeyeceğiz, hainlere göz açtırmayacağız. Bu milletin ruhunda özgürlük, alnında şehadet, yüreğinde vatan sevgisi vardır" diye konuştu.



15 Temmuz ruhu yeniden canlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.