GÜNDEM - 01 Mayıs 2025 Perşembe 14:27

Başkan Yılmaz, Karşıyaka’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

A
A
A
Başkan Yılmaz, Karşıyaka’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Karşıyaka esnaf ziyaretinde farklı siyasi partilere mensup vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Hizmette parti ayrımı gözetmeden herkesi kucakladıklarını dile getiren Yılmaz, "Ben Şehitkamil’in belediye başkanıyım. Her bölgeye ve herkese eşit hizmet götürmek, en büyük görevimiz" dedi.


Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, halk buluşmaları kapsamında Karşıkaya Mahallesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Beraberinde belediye meclis üyeleri ve kurum amirleriyle bölgeye giden Yılmaz, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.



"Şehitkamil Belediyesi’nin kapısı herkese açık"


Yılmaz, ziyaretler kapsamında gittiği bir kıraathanede vatandaşlarla çay içti. Sorun ve taleplerini dinleyerek sohbet etti. Başka bir siyasi partiye mensup olduğunu dile getiren vatandaşlara seslenen Yılmaz, "Göreve gelirken verdiğimiz bir söz vardı. Şehitkamil Belediyesi’nde hiçbir partiye öncelik tanınmayacağını, milletin kapısının herkese açık olduğunu söylemiştik. Çok şükür bugün buradaki manzara bunun en büyük göstergesi oldu" dedi.



"Siyaseti 31 Mart’ta bıraktık


Ziyarete gittikleri hiçbir bölgede hiç kimsenin hangi siyasi partiye mensup olduğunu sormadığını ve bunun önemli olmadığını anlatan Yılmaz, "Biz bu yola hizmet için çıktık. Siyaseti 31 Mart 2024 gecesinde bıraktık. Bize düşen Şehitkamil halkına hizmet etmektir. Bunun için ekiplerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz" diye konuştu.



"Karşıyaka eski canlılığına kavuşacak"


Karşıyaka’nın yaşadığı sorunlara da değinen ve çözüm önerilerini anlatan Yılmaz, "Hiç şüphesiz Karşıyaka bu kentin can damarlarından biri. İnsanıyla tarihiyle bizim için ayrı bir öneme sahip. Son yıllarda maalesef eski canlılığını yitirdi. Ancak çok güzel projelerimiz var. Karşıyaka’yı kültür-sanat ve spor anlamında yeniden eski canlılığına kavuşturacağız" dedi.



Başkan Yılmaz, Karşıyaka’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı Van’ın farklı noktalarında kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına belediye ekipleri koştu. Ekipler bir tarafta hasta ve ambulansları kurtarılırken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yoğun bir mesai harcanıyor. 7-24 esasına göre yollarda olan karla mücadele ekipleri, Yukarı Darıca Mahallesi Aşağı Darıca Mezrası’nda akşam saatlerinde rahatsızlanan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Habip Kara’nın (83) yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı 112 sağlık ekipleri Başkale Şantiye Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Başkale ilçe merkezine yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren çalışma ile hastaya ambulansın ulaşmasını sağlayan ekipler mahalle ve mezra yolunu da ulaşıma açtı. Ayrıca ekipler, Tuşba ilçesi Yeşilköy Mahallesi, Özalp ilçesi Kırkçalı Mahallesi ile Gevaş ilçesi Aydınocak Mahallerinde yolda kalan ambulanslar da kurtarılarak, hastaya ulaşmaları sağlandı. "Onlarca araç kurtarıldı" Belediye karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Ömerova Mahallesi, Edremit ilçesi Doğanlar ve Ayazpınar Mahalleleri, İpekyolu ilçesi Arıtoprak- Karakoç mahalleleri arası, Saray ilçesi Tamer Aydın Karakolu ve Karakaş Üs Bölgesi, Özalp ilçesi Gültepe Mahallesi, Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi ile Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere onlarca noktada yoğun tipi ve fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaş ve araçları kurtardı. Kurtarma çalışmaları 112 Acil Servis ve ilçe şantiye şefliklerine gelen ihbarlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Ayrıca kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası 319 mahalle ve 306 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.