GÜNDEM - 18 Şubat 2025 Salı 15:43

Evlilik Okulu’nda 548 çifte sertifikalarını Başkan Tahmazoğlu verdi

A
A
A
Evlilik Okulu’nda 548 çifte sertifikalarını Başkan Tahmazoğlu verdi

Şahinbey Belediyesi tarafından evliliğe hazırlanan çiftlere yönelik düzenlenen Evlilik Okulu programında 548 çift eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Düzenlenen törende çiftlere sertifikaları, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından takdim edildi.


Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar 53 bin 595 eğitim verilirken, eğitimlerini tamamlayan yeni evlenecek çiftlere çamaşır makinası, evli çiftlere ise kahve makinası hediye ediliyor.


"Aile yapısı önemli"


Sertifika töreninde konuşan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, evlilik öncesi eğitimlerin aile içi huzurun sağlanmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu "Evlilik Okulu projemizi çok önemsiyorum. Çünkü evlilik kutsal bir müessese, Peygamber efendimizin (S.A.V.) sünneti. Neslimizin devamı için yuva kurmamız gerekiyor. Bunu kurarken de temelinin sağlam olması gerekiyor. Temel ne kadar sağlam olursa üzerindeki bina o kadar güçlü olur. Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizi evliliğe teşvik ediyoruz yeni evlenecek olan çiftlerimize 40 bin TL nakdi destek sağlıyoruz. Ayrıca Evlilik Okulu’na katılan ve yeni evlenecek olan çiftlerimize çamaşır makinası hediye ediyoruz. Sadece bunlarla da sınırlı kalmayıp maddi imkânı olmayıp evlenmek isteyen çiftlerimize çeyiz seti hediye ediyoruz. Sadece yeni evlenen çiftlerimizi değil çocuk sahibi olan ailelerimizi de destekliyoruz. İlk Çocuğu olan ailelerimize Hoş Geldin Bebek Projemiz kapsamında bebek battaniyesi, ateş ölçer ve anne çantası hediye ediliyor. Ayrıca bu yıl 2. çocuktan itibaren çocuk bezini Şahinbey Belediyesi olarak biz veriyoruz. 2,3,4,5 diye sınırlama yok. Diğer yandan 2. çocuktan itibaren yılda 12 bin TL olmak üzere 3 yıl boyunca nakit desteği veriyoruz. 3. çocuk olursa desteğimiz daha da artıyor. Aylık 5 bin TL’den 1 yılda 60 bin, 3 yılda ise 180 bin TL nakit desteği sağlamış olacağız. 4. çocuk olursa aylık 4 bin yılda 48 bin TL, 3 yılda da 144 bin TL destek vermiş oluyoruz. Türkiye’nin nüfusu azalıyor ve yaşlı nüfusu artıyor. Şu anda da doğan çocuk ortalamasına baktığımızda 1.6’ya düşmüş durumda. Hem çocuk sayısını teşvik etmek hem de ailelerin bu konudaki yükünü hafifletmek adına böyle bir uygulamaya başladık" dedi.


"Çiftlerden yoğun ilgi"


Eğitime katılan çiftler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, verilen bilgilerin evlilik hayatlarında kendilerine büyük katkı sağlayacağını belirterek "Evlilikle ilgili bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik. İletişimimizi nasıl güçlendireceğimizi, karşılaştığımız sorunları nasıl çözebileceğimizi öğrendik. Bu eğitime katıldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.



Evlilik Okulu’nda 548 çifte sertifikalarını Başkan Tahmazoğlu verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALTSO’da turizmciler bir araya geldi Otellere yönelik yürütülen denetimler ve yeni yangın yönetmeliği ile ilgili olarak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ev sahipliğinde toplantı düzenlendi. Toplantıyı değerlendiren ALTSO Başkanı Eray Erdem, "Sektör temsilcileri ile kurum yetkililerini buluşturduğumuz toplantımızda, Kartalkaya’da yaşanan elim yangın faciasının ardından otellere yönelik yürütülen yoğun denetimlerin etkilerini değerlendirdik. Tesislerimizde zaten kayda değer eksikliğin olmadığını vurgulayıp, yeni yönetmeliğin ardından piyasada tedarik sorunu yaşandığına dikkat çektik. Yeni yönetmeli ile birlikte hızla artan taleplerin fiyat artışına da sebep olduğunu belirtip, iş insanlarımıza bu sebeplerden dolayı zaman tanınması gerektiğini açıkladık" dedi. ALTSO Başkanı Eray Erdem, toplantıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Sektör temsilcileri ile kurum yetkililerini buluşturduğumuz toplantımızda, Kartalkaya’da yaşanan elim yangın faciasının ardından otellere yönelik yürütülen yoğun denetimlerin etkilerini değerlendirip, kurumlara taleplerimizi aktardık. Ülkemizi yasa boğan elim olayın bir daha tekrarlanmaması için turizmciler olarak gerekli önlemleri alma konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu toplantıda bir kez daha ifade ettik. Denetimlerin ise sezona hazırlanan tesislere zarar vermeden, maddi ve manevi kayıplara neden olmadan yürütülmesi gerektiğini toplantımızda bir kez daha vurguladık. Zaten bölgemizde faaliyet gösteren turizm tesislerimizin büyük bölümünde kayda değer eksiklik olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü hem acenteler hem de tesisler iç denetimlerini kendileri her yıl yapmaktadır. Ama son yaşadığımız elim olayın ardından gündeme gelen Yeni Yangın Yönetmeliği ile piyasada ciddi bir tedarik sorunu yaşanmaya başladı. Bunun yanında yoğun ve hızlı gelişen taleplerle de Yeni Yangın Yönetmeliği’ne uygun malzemelerde çok ciddi bir fiyat artışı oldu. Bu sebeplerden dolayı da kurumlarımız turizmcilerimize gerekli zamanı tanımalı. İlgili kurumlarla iş birliği içinde hareket ederek, turizm bölgelerimizin sürdürülebilir ve güvenli bir yapıya kavuşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." Toplantıya ALTSO Başkanı Eray Erdem’in yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tesisler ve İşletmeler Şube Müdürü Hakan Seven, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Servet Ünlü, ALTİD Başkanı Burhan Sili, siyasi partilerin ilçe başkanları, turizmde faaliyet gösteren dernek başkanları ve çok sayıda turizm sektöründen iş insanı katıldı.
Muğla Sanatçı Tanyeli Bodrum’da son yolculuğuna uğurlandı Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 54 yaşındaki sanatçı Tanyeli Özruh Sünneli, Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını vasiyeti üzerine Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan kıldırdı. Sanatçı Tanyeli Özruh Sünneli, 2 buçuk yıldır mücadele ettiği pankreas kanseri nedeniyle 17 Mart Salı günü, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Sanatçı için İstanbul Zincirlikuyu Camii’nde dün öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İstanbul’daki törenin ardından Tanyeli’nin cenazesi karayoluyla Bodrum’a getirildi. Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde düzenlenen cenaze törenine eşi İlker Sünneli, oğlu Taylan Sadıkoğlu ile yakınlarının yanı sıra sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Törende basın mensuplarına açıklama yapan ünlü sanatçı Işın Karaca, şunları dile getirdi: "Hayatımda tanıdığım yaşama en bağlı, dostluğu dostluk ve en fazla kavga ettiğim insanlardan biriydi. Kaliteli kavgalarımız olmuştu. İnsan bu mücadelenin karşısında ne diyeceğini bilemiyor. Geldiğiniz için teşekkür ederiz." "Beni eşimle tanıştıran da oydu" Sanatçı arkadaşlarından Seray Sever ise, "Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Çok özel bir insandı. Bana ‘cennet gözlüm’ diyordu. Beni eşimle tanıştıran da oydu. Herkese bir dokunmuşluğu var. Herkesin kötü anında yanındaydı. Vefatlar üst üste geldi" dedi. "Tepecik Camii aşığı bir cemaatim idi" Cenaze namazını Tanyeli’nin vasiyeti üzerine Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan kıldırdı. Kılınçarslan, "Sanatçımızı hepiniz tanıyorsunuz. Sizin tanımadığınız yönünü ben tanıtmak isterim. Sanatçımız Bodrum aşığı ve Tepecik Camii aşığı bir cemaatim idi. Bodrum’a her gelişinde mutlaka Tepecik Camii’ne gelir, camimizde namaz kılardı. Kendisini yakinen tanırım. Dostları dedi ki ‘hocam sizi çok severdi, çok yadederdi’. Duasını, namazını kıldırır mısın?’ dediler. Hocalarım da bize lütfettiler. Böyle mübarek bir günde böyle bir insanı göndereceğiz, mekanı cennet olsun. Biz, kendisinden razıyız. Kalbi güzel, kendi güzel, gönlü güzel bir insandı" dedi. Kılınan cenaze namazının ardından Tanyeli Özruh Sünneli’nin cenazesi Ortakent Mezarlığı’na annesinin mezarının yanına gözyaşları arasında defnedildi.