EĞİTİM - 13 Nisan 2026 Pazartesi 15:51

Gaziantep’te 4 ve 5. sınıf öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı

A
A
A
Gaziantep’te 4 ve 5. sınıf öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı

İstanbul Lider Koleji Gaziantep kampüsünde uluslararası öğrenci değerlendirme programı olan PISA yaklaşımı baz alınarak hazırlanan yeni nesil ölçme ve değerlendirme uygulaması, 28 Nisan’da gerçekleştirilecek.


Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA yaklaşımından ilham alınarak hazırlanan yeni nesil ölçme ve değerlendirme uygulaması, Gaziantep’te 4 ve 5’inci sınıf öğrencileriyle buluşuyor. İstanbul Lider Koleji tarafından düzenlenecek ücretsiz sınav ile öğrencilerin yalnızca bilgi düzeyleri değil; analitik düşünme, problem çözme ve bilgiyi günlük yaşamda kullanabilme becerileri de ölçülecek.


Uzman eğitimciler ve uluslararası standartlarda soru geliştirme deneyimine sahip kaynak yazarlarının katkılarıyla hazırlanan sınav, öğrencilere dünya genelinde uygulanan yeni nesil değerlendirme anlayışına yakın bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu sayede katılımcı öğrenciler, üst düzey düşünme becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacak.


İstanbul Lider Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eğitim anlayışlarının merkezinde ezber yerine düşünme ve üretmenin yer aldığını belirterek, "İstanbul Lider Koleji olarak amacımız; ezberi değil düşünmeyi, analiz etmeyi ve üretmeyi merkeze alan bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi geleceğin dünyasına en güçlü şekilde hazırlamaktır" dedi.


Sınav, Türkiye genelindeki İstanbul Lider Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Gaziantep Kampüsü’nde ise 28 Nisan Salı günü saat 10.00’da yapılacak sınava 4 ve 5’inci sınıf öğrencileri ücretsiz katılabilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Dere seçim ziyaretlerine batı ilçelerden başladı TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, seçim süreci kapsamında ilçe ziyaretlerine Batı bölgesinden başladı. Program boyunca birlik ve istikrar mesajı veren Dere, "Şehrimiz ve esnafımız kazansın diye ’Şimdi birlik zamanı’ çağrısında bulunuyor, ’gücümüz birlikten’ diyerek omuz omuza yol yürüyoruz" dedi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) seçim süreci kararlılıkla sürerken, oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla buluşmalar da devam ediyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnaf temsilcileriyle birlikte ilçe ziyaretlerine başladı. İlk durak batı ilçeleri oldu Antalya esnaf ve sanatkarlarının beklenti, talep ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerinin kapsamlı şekilde ele alındığı ziyaretler kapsamında ilk duraklar Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası, Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası oldu. Antalya esnaf ve sanatkar teşkilatının birlik ruhunu pekiştiren görüşmelerde, kurumsal hafızayı koruyan, tecrübeyi merkeze alan, ortak aklı büyüten ve teşkilat bütünlüğünü daha da güçlendiren yönetim anlayışının önemi vurgulandı. İlerleyen günlerde AESOB, söz konusu ziyaretlerine Antalya’nın tüm ilçe ve merkezinde devam edeceği bildirildi. "Şehrimiz ve esnafımız için şimdi birlik zamanı" TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AESOB’un Antalya esnaf ve sanatkarının en güçlü çatısı olduğunu vurgulayarak, "Bizim anlayışımızda ayrışma yok, birlik vardır. Kırgınlık yok, dayanışma vardır. Geçici söylemler yok, istikrar vardır. AESOB, yılların tecrübesiyle güç kazanmış, esnaf ve sanatkarımızın hakkını ve menfaatini her platformda savunmuş köklü bir teşkilattır. Bugün de aynı sorumlulukla, aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Teşkilatımızın ihtiyaç duyduğu en büyük güç, birliğini koruyan, tecrübesine sahip çıkan ve hedefini büyüten bir iradedir" diye konuştu. "Gücümüz birlikten’ diyerek herkese kucak açıyoruz" Yeni döneme ilişkin hedeflerini de paylaşan Dere, üretimi artıran, esnafın yükünü hafifleten ve istihdamı büyüten adımları daha da ileri taşıyacaklarını kaydederek, "Bugün yan yana duran bu güçlü kadro, makam hesabıyla değil hizmet anlayışıyla bir araya gelmiştir. Hedefimiz daha güçlü oda yapıları, daha güçlü bir teşkilat, daha fazla üretim ve daha fazla istihdamdır. Güçlü teşkilat, güçlü esnaf, güçlü ekonomi demektir. Biz sağlam adımlarla yürümeyi, birlik içinde büyümeyi ve Antalya esnaf ve sanatkarı için çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Bilecik Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Üniversitesi tarafından düzenlenen programda, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı sağlık sektöründeki kariyer fırsatları ve Sağlıklı Hayat Merkezleri hakkında öğrencilere bilgi paylaşımında bulundu. Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünde tarafından gerçekleştirilen ’Geçmişten Geleceğe Sağlıkta Kariyer’ ve ’Sağlıklı Hayat Merkezleri’ söyleşisi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sağlık sektörüne adım atmaya hazırlanan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa davetli konuşmacı olarak Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlayan Açıkgöz, akademisyenler ve öğrencilerkatılım sağladı. Programda, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Dr. Damkacı konuşmasında; koruyucu sağlık hizmetleri açısından büyük önem taşıyan Sağlıklı Hayat Merkezlerinin işleyişi, sağlık profesyonellerinin sahada karşılaştığı dinamikler ve geleceğin sağlık çalışanlarını bekleyen kariyer fırsatları üzerinde durdu. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde "Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam" ile "Nitelikli Eğitim" hedeflerine de dikkat çekilen etkinlik, öğrencilerin sağlık kariyeri planlamalarına dair merak ettikleri soruların yanıtlandığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.