GÜNDEM - 01 Eylül 2025 Pazartesi 09:42

Gaziantep’te kadınlar Binevler Sosyal Tesisi’nde meslek öğreniyor

A
A
A
Gaziantep’te kadınlar Binevler Sosyal Tesisi’nde meslek öğreniyor

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi’nde kadınlara yönelik kuaförlük eğitimine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.


Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi’nde kadınlara yönelik kuaförlük eğitimi devam ediyor. Saç bakımı, saç kesimi, epilasyon, depilasyon, manikür, pedikür ve saç tasarımı gibi birçok konuda eğitim alan kursiyerler, meslek öğrenmenin yanı sıra kişisel bakımlarını da yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Gaziantep’te eğitimlere katılan kadınlar, kuaförlüğün köklü bir geçmişi olduğunu ve her zaman merak uyandıran bir alan olduğunu vurguladı. Öğrenciler, saç, makyaj, manikür ve pedikür gibi alanlarda sürekli soru sorduklarını, öğrenme isteklerinin hiç bitmediğini belirtti. Kısa sürede eğitimleri tamamlayarak belge almak isteyen kursiyerler, ileride kendi işlerini kurmayı hedefliyor. Yaşlı kursiyerler ise özellikle kişisel bakımlarını yapabilmek için eğitim aldıklarını ifade ederken, gençler mesleği öğrenip iş hayatına atılmak istiyor.



"İş yeri açmak isteyen öğrenciler var"


Öğrencilerin meslek öğrendikten sonra iş yeri açmak istediğini söyleyen öğretmen Gamze Fermanlı, "Saç bakımı, saç kesimi, depilasyon, epilasyon, manikür, pedikür ve saç yapımlarını öğretiyorum. Öğrencilerim çok meraklı, her şeyi soruyor ve öğrenmeye çalışıyorlar. Ben de elimden geldiğince onlara bildiklerimi aktarıyorum. Kuaförlük mesleği aslında temel makyajdan gelir. Makyajın da kökeni Mısırlılara dayanır. Saç, makyaj, manikür ya da pedikür fark etmez; merak her zaman var. Öğrencilerim de sürekli soru soruyor, öğrenme istekleri hiç bitmiyor. Bu ilgi, merak ve öğrenme arzusu, işin güzelliğini de artırıyor. Öğrenme süreleri kişiden kişiye değişiyor; 4 ayda öğrenen de oluyor, 2 ayda veya 1 ayda kavrayan da. Belgesini almak isteyen çok öğrencim var. İş yeri açmak isteyen öğrenciler var. Onları da bu konuda destekleyebilirim" dedi.



"Yaşım ilerlediği için belki dükkan açamam ama kendi bakımımı yapmayı öğrenmek zorundayım"


Kuaförlük kursuna katılan 55 yaşındaki öğrenci Sevim Albayram ise, "Ben daha önce giyim ve mefruşat kurslarına da katıldım. Bu yıl ise kuaförlük sınıfına başladım. Kadınlar için bakım her zaman bir ihtiyaçtır. Yaşım ilerlediği için belki dükkan açamam ama kendi bakımımı yapmayı öğrenmek zorundayım. Gençler için ise saç kesimi, kaş, bıyık, makyaj, manikür, pedikür ve ağda gibi işler önemli. Hocamız da ara ara bu konularda tüyolar veriyor. Yaklaşık 10 yıldır bu kurslara geliyorum. Önceden giyim ve mefruşat kurslarına katılmıştım. Orada öğrendiklerimizle gelir elde ettik, işimizi pekiştirdik. Merakım üzerine bu yıl hocamızın da yönlendirmesiyle kuaförlük kursuna başladım. Burada öğrendiklerimden çok memnunum" diye konuştu.



Gaziantep’te kadınlar Binevler Sosyal Tesisi’nde meslek öğreniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Bingöl, Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığının, yurdun batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güney, yurdun batı kesimlerinde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11 İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11 İzmir: Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 16 Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17 Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18 Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 12 Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 11 Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6 Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 10