ASAYİŞ - 07 Aralık 2025 Pazar 16:23

Gaziantep’te park halindeki otomobil alev alev yandı

A
A
A
Gaziantep’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Gaziantep’te park halindeki otomobil alev alev yandı. Yangın çevredeki vatandaşlar tarafından söndürülürken, araçta büyük hasar meydana geldi.


Olay, gece saatlerinde Şehitkamil ilçesi Kuzeyşehir bölgesi Karacaören Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, site bahçesinde park halindeki otomobilde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın aracı tamamen sardı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunarak, alevlere müdahale etti. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


Yangınla ilgili jandarma ekiplerince inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te Mirac Kandili coşku içerisinde idrak edildi Devrek’te Miraç Kandili vatandaşlar tarafından coşku içerisinde idrak edildi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde merkez ve köylerde yaşayan vatandaşlar Miraç Kandilini coşku içerisinde kutlamanın heyecanını yaşadılar. İlçede ki Merkez İbrahim Ağa Caminde organize edilen programda gecenin önemi hakkında cemaate hitap eden Devrek İlçe Müftüsü Murat Mutlu şöyle dedi: "Sevgili Peygamberimiz (sav), Miraç’tan bizlere üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren ve "müminin mirac’ı" olarak ifade edilen namaz; ikincisi, Bakara Suresi’nin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Miraç bizlere, Cenab-ı Hakk’ın kullarına sevgi ve rahmet nazarıyla bakabilme imkânı sunar. Dua da bir miraçtır ve dua, Allah ile kul arasında kurulan yüce bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Allah’ın sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla buluşturmak için Miraç Gecesi’nin büyük bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu vesileyle ilçemiz müftülüğünce bu geceye mahsus ilçemizde bulunan tüm camilerimizde Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, Mevlid-i Şerif ve hatim duasından oluşan programlar tertip etmiş bulunuyoruz. Bu duygularla başta Devrek ilçemiz olmak üzere ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek gecede Cenab-ı Hakk’a açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." Düzenlenen programın ardından hayırsever vatandaşlar tarafından cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu.