ASAYİŞ - 10 Aralık 2025 Çarşamba 09:22

Gaziantep’te tefeci operasyonu: 1 gözaltı

A
A
A
Gaziantep’te tefeci operasyonu: 1 gözaltı

Gaziantep’te polis ekiplerinin tefecilik suçuna yönelik operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.


Gaziantep’te İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesiyle, tefecilik suçuna yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalar çerçevesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adrese baskın yapıldı. Adresteki aramalarda 2 adet pos cihazı, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet slip, 2 adet telefon ve 212 adet kaçak emtia ele geçirildi. Ekipler, 1 şüpheli şahsı gözaltına aldı.


Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de tezat görüntü: Bir yanda yeşil ağaçlar, bir yanda çöp yığınları Eskişehir’deki bir mera bölgesi, duyarsız sürücülerin ve geri dönüşüm ücreti ödemek istemeyenlerin kaçak çöp döküm alanına dönüşmesi sebebi ile çöplüğe döndü. Bir yanda yeşil ağaçlar, bir yanda çöp yığınları ilginç bir görüntü oluşturdu. Şehir merkezine yakın olan ve Tepebaşı ilçesinin kırsal kesimlerinde bulunan Keskin Mahallesi’nde vatandaşların ev ve işlerine gitmek için kullandığı mahalle yolunun bir tarafında yemyeşil ağaçlar, diğer kısmında ise çöp yığınlarının bulunması, ortaya tezat bir görüntü çıkarıyor. Merkeze yakın olan bu mera alanı, hayvanların yayılıp otlayabileceği bir alan yerine, yoldan geçen sürücülerin ve geri dönüşüm tesisine para vermek istemeyenlerin duyarsız davranışları sonucunda çöplüğe dönüştü. Belediye ekiplerinin tabelasına dahi aldırmayan bilinçsiz vatandaşların bu davranışı sadece çevre kirliliğine sebep olmakla kalmıyor, atılan cam ve plastik malzemeler yüzünden yangın çıkma ihtimalini de arttırıyor. Öte yandan bu durum; mahallede bulunan yetiştiricilerinin, hayvanlarını gezdirmek ve otlatmaya çıkarmasına büyük ölçüde engel oluyor. "Buraya çivi çakmak bile yasak" Bölgede yaşayan Ali Armağan konuyla ilgili ilk olarak şunları söyledi: "Şehrin bu tarafa yaklaşmasıyla birlikte gece buraya çöpünü atan kaçıyor. Meralarımız şehre yakın olduğu için bu tarz şeyler çok fazla oluyor. Bu çöpleri, poşetleri hayvanlar yiyor. İçinde yemek artığı olanları yabani hayvanlar yiyor. Şu pisliğe bakar mısınız! Hiç yakışmayan bir şey. Burası normalde mera olarak gözüküyor. Buraya çivi çakmak bile yasak ama gördüğünüz gibi pislik içinde." "Ortada mide bulandırıcı bir görüntü var" Belediyenin "Çöp atmak yasaktır." tabelalarına rağmen insanların çevreyi kirlettiğinden bahseden Ali, "Belediyemiz buraya uyarı yazısı asmış. Oradan buraya getirene kadar çöplerini çöpe atabilirsin. Geri dönüşüm yerleri var. Oralara götürebilirsin. Görüntü kirliliğinin yanı sıra hayvanlar açısından da çok tehlikeli. Ortada mide bulandırıcı bir görüntü var. Artık iyice kokusu oluyor. Yangınlara sebep oluyor. Poşetlerin içinde cam oluyor, cam kırığı oluyor. Buralarda kuru ot olduğu zaman yangın çıkıyor" şeklinde konuştu. "Belediyenin geri dönüşüm yeri var" Çöplerini belediyenin geri dönüşüm tesisine giderken yol üzerine bıraktıklarını ifade eden Armağan, "Yukarıda belediyenin geri dönüşüm yeri var. Tahminimce oraya giderken buraları görenler, çöplerini buraya atıyor. Geri dönüşüm tesisine para veriyorlar ama çok az bir para yani. Parasında falan değil de. Burası kolaylarına mı geliyor bilmiyorum. Şehre yakın olduğu için arabanın gözükmeyeceği bir yere geliyor adam. Döküyor hemen gidiyor. Şehirdeki çöp konteynerlerine atabilirler ama adamlar burayı tercih ediyor" diye belirtti.
Kayseri Katil zanlısı Kıbrıs’ta eşini tehdit ettiği için 4 ay, kayınvalidesini dövdüğü için 2 ay cezaevinde kalmış Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşinin evine gelerek, bina görevlisinin karısını öldüren emekli başçavuşun daha önce Kıbrıs’ta eşini tehdit ettiği için 4 ay, kayınvalidesini dövdüğü için de 2 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İddiaya göre, dün sabah 1 buçuk yıldır boşanma aşamasında olduğu eşi Y.Ş.’nin Köşk Mahallesi Yuva Sokak’taki evine girmeye çalışan İ.Ş. (51), kapıyı açamayınca binanın girişinde bina görevlinin eşi M.G.’yi bıçaklayarak öldürmüştü. Olay yerinden kaçan İ.Ş., polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emekli başçavuş İ.Ş.’nin boşanma aşamasındaki eşini sürekli tehdit ettiği belirlendi. Geçtiğimiz nisan ayında eşinin bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden İ.Ş.’nin burada da eşini tehdide devam ettiği ve şikayet üzerine gözaltına alınarak cezaevine konulduğu öğrenildi. Kıbrıs’ta 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra çıkan İ.Ş.’nin ardından Türkiye’ye dönerek kayınvalidesini darp ettiği ve şikayet üzerine tutuklanarak 2 ay cezaevinde kaldığı da belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Burdur 4. kuşak fotoğrafçı Mahmut Kanık 54 yıldır deklanşöre basıyor Burdur’da büyük dedesinden miras olarak kalan fotoğrafçılığa 54 yıldır büyük bir özveriyle aynı dükkanda devam eden 73 yaşındaki Mahmut Kanık, sağlığı el verdiği müddetçe işinin başında olmak istediğini söyledi. Çocuk yaştan beri fotoğrafçılık mesleğinin içerisinde olan Mahmut Kanık, büyük dedesinin 1930 yılında Atatürk’ün fotoğraflarını çektiği hikayeleri ile büyüdü. Büyük dedesinden sonra dedesinin mirasa sahip çıktığını ifade eden Kanık, o zamanlarda babası ve dedesinin yanında meslekle tanıştığını söyledi. Babasının yanında işleri tam anlamıyla öğrenen Kanık, 1971 yılında dükkanı babasından devraldı. Kanık, 54 yıldır mesleğine büyük bir özveriyle devam ediyor. Kızını ve eşine de fotoğrafçılık mesleğini öğrettiğini belirten Kanık, sağlığı el verdiği müddetçe işinin başında olmak istediğini söyledi. "Babamın babasının babası da fotoğrafçıydı" 1971 yılında ortaokulu bitirdikten sonra babasının yanında çalışmaya başladığını belirten Mahmut Kanık, "Bu şekilde de fotoğrafçılığa başladım. Bu zamana kadar aynı işi aynı yerimde aynı kişilerle yapmaktayım. Ben bu mesleği babamdan öğrendim. Babamın da babası fotoğrafçıydı. Babamın babasının babası da fotoğrafçıydı. Ben 4. kuşağım. Birinci kuşak olan dedem, 1936 yılında 6 Mart’ta Atatürk Burdur’a geldiği zaman fotoğrafını çekmiş. Tabii biz dünyada yokken. Atatürk Çatalpınar’da inmiş ve faytonla şehir içine gelinceye kadar dedemin babası çektiği fotoğrafları Atatürk’e vermiş. Atatürk’te ‘Oğlum bunu nasıl yaptın, aferim sana’ deyip Burdur Valiliğine fotoğrafları hediye etmiş" dedi. "Kızımı ve eşimi yetiştirdim" İkinci kuşak olan dedesini hatırladığını anlatan Kanık, "Dedem bir süre babamla birlikte çalışırken ben o zaman daha çok küçüktüm. Buna rağmen dükkana gelip gidiyordum. Yine dedem ve babamdan bir şeyler öğrendim. Sonra 1960 yılında direksiyon babama geçti. 1971 yılına kadar babam çalıştırdıktan sonra direksiyona ben geçtim. Bu şekilde ben 4. kuşağım. Nasip olursa da kızım 5. kuşak olarak gelmektedir. Ben de kızımı yetiştirdim ve aynı zamanda eşimi yetiştirdim" şeklinde konuştu. Mesleğini çok sevdiğini ifade eden Kanık, "Ben mesleğimi çok seviyorum ve artık Allah müsaade ederse sağlığım el verdiği zamana kadar çalışmaya devam edeceğim. Kızımla beraber çalışıyoruz. Ara sıra damadımız geliyor, o da yardım ediyor. Bu sayede hiçbir sorunumuz olmadan mesleğimize güzel bir şekilde devam ediyoruz" diye konuştu.