EKONOMİ - 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:56

Kadooğlu Holding’in İSO 500’de yükselişi sürüyor

A
A
A
Kadooğlu Holding’in İSO 500’de yükselişi sürüyor

Kadooğlu Yağ, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2023" sıralamasında 198. sırada yer aldı.


Dünya genelinde ve özellikle Türkiye’ye komşu ülkeler ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan bütün olumsuzluklarına rağmen ülke kalkınmasına destek vermeye devam ettiklerini ve Kadooğlu Yağ’ın kendi sektöründe uluslararası markalar arasında bilinirliliğinin her geçen gün arttırdıklarını ifade eden Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de çok ciddi ekonomik sorunlar yaşandığını ancak bunları aşmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini sözlerine ekledi.


Türkiye’nin ve Gaziantep’in en modern yağ üretim tesislerine sahip olan Kadooğlu Yağ, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen " Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2023" sıralamasında rekor bir yükselişle 2023 verilerine göre 198.sıraya yükseltti. Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu, son yıllarda gerek bölge gerekse dünya genelinde yaşanan bütün zorluklara rağmen üretimden taviz vermeden yatırımlarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Global dünyada yaşanan sorunları elbette dünya ticaretini de yakından etkilemektedir. Bizler krizleri aşma konusunda gerçekten büyük deneyimler kazandık. Elbette bu süreçte üretimimize ara vermeden dünya pazarlarındaki yerimizi koruyarak yeni pazarlara yöneldik. Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2023" sıralamasında ki yerimiz büyük emeklerin, çabaların ve özverilerin sonucudur. Bu başarıları yakalamakta büyük emekleri bulunan mesai arkadaşlarımız başta olmak üzere bizlere inanan, güvenen ve ürünlerimizi tercih eden gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki tüketicilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekovada’da pancar toplarken kayalıklardan düşen kadın hayatını kaybetti Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ot ve pancar toplamak için çıktığı kayalıklardan düşen kadın hayatını kaybetti. Olay, Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar (Hirmi) köyü kırsalındaki dağlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ot ve pancar toplamak amacıyla dağlık araziye çıkan N.Y. (45) isimli kadın, dengesini kaybederek yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki kayalıklardan düştü. İhbarı üzerine bölgeye Yüksekova Devlet Hastanesi’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Engebeli arazi şartları nedeniyle sağlık ekipleri, kilometrelerce yolu yaya yürüyerek olay yerine ulaştı. Ağır yaralanan N.Y’ye, kayalıkların arasında ilk müdahale yapıldı. Sedyeye sabitlenen yaralı kadın, ekiplerin ve köy sakinlerinin yoğun çabasıyla dik yamaçlardan taşınarak ambulansın beklediği güvenli bölgeye ulaştırıldı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak altına alınan N.Y., doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kadının ölüm haberi yakınlarını ve köy sakinlerini yasa boğdu. Muhtardan "Can Güvenliği" uyarısı Olayın ardından arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Onbaşılar Köyü Muhtarı Husret Şen, bölgenin coğrafi yapısının taşıdığı risklere dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Muhtar Şen, "Bölgemizde pancar dönemi başladığı için vatandaşlarımız dağlara akın ediyor. Ancak özellikle bu bölgedeki kayalıklar çok dik ve kaygan. Bugün çok acı bir olay yaşadık. Pancar toplamaya çıkan tüm vatandaşlarımızın dik yamaçlardan ve uçurumlardan uzak durmalarını, can güvenliklerini tehlikeye atmamalarını önemle rica ediyoruz" dedi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından başlatılan geniş çaplı inceleme sürdürüyor.
Eskişehir Eskişehir Valisi Yılmaz’dan bayram öncesi yola çıkacaklara uyarı Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programında, yola çıkacak vatandaşları trafikte dikkatli olmaları yönünde uyardı. Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz’ın ev sahipliğinde, DSi 3. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda konuşan Vali Yılmaz, Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek tüm vatandaşların bayramını kutladı. Bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendiren en önemli manevi değerlerden biri olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Konuşmasında Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yollarda yoğunluk yaşanacağına dikkat çeken Yılmaz, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu. Özellikle emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını belirten Vali Yılmaz, aşırı hız, uykusuz ve uzun süreli araç kullanımının kazalara davetiye çıkardığını ifade etti. Trafik kazalarının büyük bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığını hatırlatan Yılmaz, tüm vatandaşlardan dikkatli ve kurallara uygun şekilde seyahat etmelerini istedi. Yılmaz, konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice bayramlara ulaşılması temennisinde bulundu. Programa Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Organeral Rafet Dalkaldıran, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Tepebaşı Kaymakamı Saadettin Yücel, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Metin Ünlü, İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İl Müftüsü Muharrem Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve birçok önemli işim katıldı.