SAĞLIK - 18 Kasım 2025 Salı 10:34

Prematüre kahramanlar ANKA’da bir araya geldi

A
A
A
Prematüre kahramanlar ANKA’da bir araya geldi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında prematüre bebeklerin hayata tutunma mücadelesine dikkat çekmek amacıyla özel bir etkinlik düzenledi.


Etkinliğe, Anka Hastanesi Genel Müdür Yardımcıları Ayşe Koç ve Yaşar Ağdağ, Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı ve yenidoğan yoğun bakım ekibi katıldı. Programda prematüre bebeklerin karşılaştığı zorluklar, tıbbi süreçler ve ailelerin yaşadığı deneyimler üzerinde duruldu. Hastanede 32 haftalık prematüre olarak dünyaya gelen Arda, Ayça ve Ayda kardeşler ile aileleri de etkinlikte yer aldı. Minik kahramanların güç dolu yaşam mücadelesini simgeleyen buluşmada pasta kesildi ve Prof. Dr. Ercan Sivaslı’ya çiçek takdim edildi.


Hastane yönetimi, prematüre bebeklerin sağlıklı bir geleceğe uzanan yolculuğunda görev alan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, prematüre doğumlara yönelik farkındalığın önemine vurgu yaptı.



Prematüre kahramanlar ANKA’da bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Dur ihtarına uymayan sürücü polisten 30 kilometre kaçabildi Bartın’da dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre boyunca takip edilen araç, Büyükkızılkum plajında durduruldu. Kovalamaca esnasında aracın camından yol kenarına parçalar halinde paketler atan sürücü ve yanındaki şahıs, gözaltına alınırken, araç ise incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Bartın Gölbucağı Kavşağı yakınlarında polisin dur ihtarına uymayan 74 ABN 335 plakalı araç, polisin dur ihtarına uymadı. Hızla kaçan araç, önce sanayi tarafına ardından ise İnkumu yoluna doğru seyir etti. Arkasından polis ekipleri de aracı takip ederek, durdurmaya çalıştı. Araç İnkumu yolunu kapatan polis ekiplerini fark edeince Gürgenpınarı Köyü istikametine seyir etti. Patika ve ara yollardan Büyükkızılkum Köyü’ne doğru devam eden sürücü durdurmak için polis aracın gittiği tüm istikametlerde tedbir alan alarak yolları kapattı. Tıyırtı Rampasındaki kavşakta, bekleyen polis ekipleri, araçlar barikat kurulurken, yol kapanı da hazırlandı. Polisin kovaladığı araç, son olarak Büyükkızlkum Plajına doğru hareket etti. Plajı geçen araç, patika yola girdi. Yolun bitmesi üzerine areçtan inen şahıslar yürüyerek kaçmaya çalıştı. Arkasından gelen şehir içi trafik ekipleri tarafından şahıslar kıskıvrak yakalandı. Olay yerine gelen Asayiş ve Narkotik şube ekiplerinin de desteği ile şahıslar gözaltına alındı. Araç sürücüsünün M.Ö, yanındaki arkadaşının ise M.Y olduğu belirlendi. Kovalamaca esnasında polis ekipleri, kaçan şahısların araç penceresinden yol kenarına doğru küçük parçalar savurduğunu tespit ederken, narkotik polisleri ise paketlerin savrulduğu bölgelerde inceleme yaptı. Araç ise çekici yardımıyla Bartın Emniyet Müdürlüğü binası bahçesine gitirildi. Aracın narkotik ekipleri tarafından detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.