GÜNDEM - 18 Kasım 2025 Salı 13:51

Şahinbey Belediyesi 163 öğrenciyi daha umreye gönderecek

A
A
A
Şahinbey Belediyesi 163 öğrenciyi daha umreye gönderecek

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile imzaladığı ortak protokolle ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren 163 öğrenci umreye gönderecek. Şahinbey Belediyesi 2017 yılında başlattığı proje kapsamında bin 160 öğrenciyi Umreye göndermiş olacak.


Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, 163 öğrencinin Umre’ye götürülmesi için protokol imzaladı. Proje kapsamında lise 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri, Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılacak kitap üzerinden sınava tabi tutulacak. Düzenlenen sınav sonrasında dereceye giren öğrenciler Umre’ye gitmeye hak kazanacak. Vali Kemal Çeber, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve İl Müftüsü Vekili Şakir Aktaş, arasında imzalanan protokol ile Şahinbey ilçesindeki lise öğrencilerinin katılacağı ödüllü kitap okuma yarışması sonucunda dereceye giren 163 öğrenci Şahinbey Belediyesi tarafından Umre’ye gönderilecek.



"Her gencimiz bu yarışmada bir kitap okumuş olacak"


Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yapılan projenin anlamlı bir proje olduğunu ifade ederek "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun uygulayıp geleneksel hale getirdiği çok anlamlı bir proje için bir araya geldik. Çok anlamlı ve güzel bir proje. Şahinbey Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği bu proje bizleri son derece mutlu ediyor. Yarışmaya konu olan şey bir kitap. Düzenlenen yarışmanın sonrasında her lise öğrencisi bir kitap okumuş olacak. Sonunda ödülle taçlandırılması çok daha keyifli hale getiriyor. Öğrencilerimiz bir haftalık mola verdi ve o ara tamamlandı. Hepsine güzel ve keyifli bir dönem diliyorum. Proje kapsamında yarışacak olan öğrencilerimiz bu projeye çok yoğun ilgi göstereceklerdir. Şahinbey Belediye Başkanımız her yıl yaptığı projenin yanına artısını da ekledi. Geçtiğimiz yıl LGS’de 500 tam puan alan 23 birincimizi bu projeye dahil etti. Bundan sonra yarışmanın formatı Umre yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile LGS’de tam puan almış öğrenciler Umre’ye uğurlanacak. Gençlerimiz hem kitap okuyup hem de dini öğreniyor. Düzenlenen projeden dolayı ve eğitime vermiş olduğu destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.



"Gençlerimizi okumaya teşvik ediyoruz"


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gençleri okumaya teşvik etmek istediklerini belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi 8’nci kez Umre’ye uğurlayacağız. Dinimizin ilk emri ‘Oku’ okumayı teşvik etmek için gençlerimize böyle projeler düzenliyoruz. Şahinbey ilçemizde bulunan 96 lisemizdeki yaklaşık 35 bin öğrencimiz bu yarışmaya katılacak. Dereceye giren öğrencilerimizi sömestr tatilinde Umre’ye uğurlayacağız. Marifet iltifata tabidir. Başarıyı ödüllendirmek lazım. Şahinbey Belediyesi olarak LGS’de derece yapan öğrencilere nakdi destek sağlıyoruz. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize 25 bin TL ile başarı durumuna göre 50 bin TL arasında nakdi destek sağlıyoruz. Takdir teşekkür alan öğrencilerimize bisiklet hediye ediyoruz. Amacımız başarıyı ödüllendirmek. Şahinbey Belediyesi olarak bu yıl yeni bir uygulamaya daha başlıyoruz. Bu yıl içerisinde LGS’de başarı sağlayan 23 öğrencimizi de bu projemize dahil ettik. O öğrencilerimiz 500 tam puan alarak kendilerini ispatladıkları için sınava girmeyecekler. Porjemize destek olan Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey İlçe Kaymakamımız Emin Taşçı’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İl Müftümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.



"Öğrencilerimize başarılar diliyorum"


İl Müftüsü Vekili Şakir Aktaş projeden dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, "Şahinbey Belediyemiz tarafından düzenlenen Umre ödüllü kitap okuma yarışmasının 8’ncisi düzenleniyor. Lise öğrencilerimize belirlenen kitaplar dağıtılarak o kitaplar üzerinden bilgi yarışması düzenleniyor dereceye giren öğrencilerimiz Umre ile ödüllendiriliyor. Bu yıl Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hayatını anlatan kitap dağıtılacak. Yarışmaya girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Projeye desteklerinden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Şahinbey Belediyesi 163 öğrenciyi daha umreye gönderecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.