GÜNDEM - 07 Ekim 2025 Salı 18:44

Şahinbey Belediyesi’nden 9. kitap fuarı

A
A
A
Şahinbey Belediyesi’nden 9. kitap fuarı

Şahinbey Belediyesi’nin 11-19 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 9. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı protokolü Gaziantep Valiliği’nde imzalandı.


Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından 9.’uncusu düzenlenecek olan "Şahinbey Kitap Günleri" fuarının protokolü imzalandı. 11-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan kitap fuarı Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.



"Kitap okumayı herkese tavsiye ediyorum"


Kitap okumayı önemsediğini ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Kitap bizim vazgeçilmezimiz. Ben de kitap okumayı seven birisiyim. Kendimizi kaptırdığımız dijital ortamda kağıda bakıp kitap okumak çok kıymetli bir olay ve herkese tavsiye ediyorum. Kitap fuarı sadece öğrenci odaklı değil herkesin katılabileceği bir fuar ve herkesi kitap fuarına bekliyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ekibi ile birlikte çok güzel bir fuar hazırlamış. Muhteşem yazarlar imza günleri düzenleyecek. Herkes görmek istediği yazarlarla ve kitaplarla buluşabilecek. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu çok kıymetli bir iş yaptığı için tebrik ediyorum. Ayrıca böyle bir organizasyona destek veren Şahinbey İlçe Kaymakamlığı’nı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni, Gaziantep Üniversitesi’ni, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü tebrik ediyorum" dedi.



"16 milyon 500 bin kitap dağıtımı yaptık"


Gençleri kitap okumaya teşvik ettiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "11-19 Ekim tarihleri arasında 9’uncusunu düzenleyeceğimiz kitap fuarımız geleneksel hale geldi. Okumak çok önemli, dinimizin ilk emri ‘Oku’ Dokuzuncusunu düzenlediğimiz kitap fuarımızda 147 tane yazarımız ve 173 tane yayın evimiz 9 gün boyunca Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezimizde bulunacak. Kitapseverler yeni kitaplarla buluşup yazarların söyleşilerine katılabilecek. Kitapseverleri kitap ve yazarları ile buluşturmuş olacağız. Okumayı çok önemsiyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak şuana kadar. 16.500.000 kitabı öğrencilerimize dağıttık. Her evde bir kütüphane olsun istedik. Gençlerimiz kendilerine dağıtılan kitapları okuyor. Sadece okuma kitabı değil kaynak kitaplarda dağıtıyoruz ve gençlerimizin eğitim başarısını her alanda destekliyoruz. Kitap fuarımızın bu yıl ki konusu Gazze temalı. Fuara katılan yazarlarımız özellikle Gazze konusunda söyleşiler düzenleyecek. Gazze’de ciddi bir problem ve işkence var. Bunu gündemde tutmak ve gençlerimize anlatmak istiyoruz. Vatan sevgisi ve vatan duygusu çok önemli. Bu çerçevede bizlere destek olan Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey İlçe Kaymakamımıza, Hasan Kalyoncu Üniversitemize, Gaziantep Üniversitesine, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne, ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.



Eğitimciler için kitapların önemli olduğunu ifade eden Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latife Özaydın, "Şahinbey Belediye Başkanımızın düzenlediği bu kitap fuarının hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimci için kitap her zaman başucu kaynağımızdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektör Yrd. Prof. Dr. Metin Bedir düzenlenen kitap fuarının Gaziantep’e değer kattığını belirterek, "Düzenlenecek olan Kitap fuarının Gaziantep’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği kitap fuarı Gaziantep’e çok büyük değer katıyor. Gaziantep Valimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



"Bizleri mutlu eden bir çalışma"


Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kitap fuarını bayram günü olarak kabul ettiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdür Erdal Kılınç, "Dokuzuncusu düzenlenecek olan Kitap Fuarına 705 bin öğrencimiz ve 35 öğretmenimiz ile kitap fuarlarını bayram günleri gibi kabul ediyoruz. Şahinbey Belediyemizin düzenleyeceği Kitap Fuarında da her yıl olduğu gibi orada bulunacağız. Eğitim camiası olarak bizi mutlu eden bir çalışma. Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’e himayeleri için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Şahinbey Belediyesi’nden 9. kitap fuarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce İyimserlik Etrafında Kayıtlar karma sergisi açıldı Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen "İyimserlik Etrafında Kayıtlar" adlı karma sergi, sanatseverlerle buluştu. Müfide Kadri Sanat Galerisi’nde ki sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Evren Kara, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Küratörlüğünü Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı’nın üstlendiği sergide; Ekrem Yiğit Türüdü, Eylül Kırımtay, Emine Erdağ, Seda Noyan, Yasemin Arslan Dinçer, Barış Kandemir, Muharrem Özdemir, Sıla Burcu Büber, Semih Kamari, Muhammet Enes Yılmaz ve Güler Sürücü’nün eserleri yer aldı. Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı’nın 2016 yılından bu yana heykel atölyesinde ders verdiği öğrencilerinin süreç içerisinde ürettikleri çalışmalarını bir araya getiren "İyimserlik Etrafında Kayıtlar" sanatçıların sanatsal pratiklerindeki birikimi ve üretim süreçlerini görünür kılmayı amaçlıyor. Sergiye adını veren "iyimserlik" kavramı, sanatsal emeğin pozitif boyutunu ön plana çıkarırken; sanatın araştırma ve bilgiyle kurduğu ilişkiye de güncel kavramlar eşliğinde dikkat çekiyor. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açılan sergi, 30 Mart 2026 tarihine kadar Müfide Kadri Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.