EKONOMİ - 06 Ocak 2025 Pazartesi 14:34

Şahinbey’den “bebek bezi’ projesi

A
A
A
Şahinbey’den “bebek bezi’ projesi

Şahinbey Belediyesi, ilçede ikamet eden ailelere ikiden sonra doğacak her bebek için bir yıl boyunca bebek bezi desteği sağlayacak.


Şahinbey Belediyesi, 15 yıldır sürdürdüğü “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında, ailelerin bebek bakımı konusundaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Proje kapsamında belediye ekipleri, yeni doğan bebekleri ziyaret ederek ebe ve sağlık müdürlüğü iş birliğiyle ailelere aşı, emzirme ve diğer sağlık konularında bilgi verirken, annelere ve bebeklere hediyeler sunuyor.



Bebek bezi projesi hayata geçti


Bugüne kadar 186 bin bebeği ziyaret eden belediye, ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bugün itibarıyla yeni bir sosyal destek projesinin başladığını duyurdu. Bu proje kapsamında, ilçede ikamet eden ailelere ikiden sonra doğacak her bebek için bir yıl boyunca bebek bezi desteği sağlanacak. Şahinbey Belediyesi bir yıl boyunca bebek bezi masraflarını karşılayacak. Belediyeye başvuran aileler, 12 ay boyunca bu destekten faydalanabilecek.



“Şu ana kadar 186 bin bebeği ziyaret ettik”


15 yıldır yeni doğan bebekleri ziyaret ettiklerini söyleyen Tahmazoğlu, “Biz Şahinbey Belediyesi olarak sağlıklı bir toplum oluşması için 15 yıldan beri uyguladığımız ’Hoş Geldin Bebek’ projemiz var. Bununla aileleri ziyaret ederek onlara bebeğin aşıları, emzirme, diğer konularda sağlık müdürlüğüyle yaptığımız iş birliği neticesi ebemiz bilgi veriyor. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak annelerimize, çocuklarımıza hediyeler getiriyoruz. Şu ana kadar 186 bin bebeği ziyaret ettik” dedi.



“Çocuk sayesini teşvik etmek ve ailelerin yükünü hafifletmek için projeyi hayata geçirdik"


Aile bütçesine katkıda bulunmayı ve çocuk sayısını teşvik etmeyi amaçlayan bu uygulamanın detaylarını anlatan Tahmazoğlu, “Bugün itibariyle başladığımız yeni bir projeden bahsetmek istiyorum. Hem çocuk sayesini teşvik etmek, hem ailelerin bu konudaki yükünü hafifletmek adına, ikiden sonraki doğan her çocuk için Şahinbey Belediyesi olarak bir yıl boyunca, çocuğun bebek bezini biz karşılayacağız. Böylelikle aile bütçesine destek olmuş olacağız. Bu uygulamamız çocuk eğer ikiz veya üçüzse ilk çocuktan itibaren başlayacak. Hemen desteklemeye devam edeceğiz. Amacımız şu, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi üçten az çocuk sayısı olunca Türkiye’nin nüfusu azalıyor ve yaşlanmaya başlıyor. Şu anda da ortalamaya baktığımızda 1.6’ya düşmüş durumda. Hem çocuk sayesini teşvik etmek, hem de ailelerin bu konudaki yükünü hafifletmek adına böyle bir uygulamaya başladık. Aileler bize başvurduğu takdirde 12 ay boyunca çocuk bezini Şahinbey Belediyesi olarak biz karşılayacağız” şeklinde konuştu.



“Bu proje gerçekten de çok mükemmel”


Bez yardımından yararlanacak baba Kazım Çapan, “Bu proje gerçekten de çok mükemmel. Allah razı olsun başkanımızdan da. Yani şu an Türkiye genelinde bakılırsa böyle bir proje gerçekten de Gaziantep’te ilk ve tek bir projedir. Kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.



Şahinbey’den “bebek bezi’ projesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana İnşaat işçileri 1 Mayıs’ta da mesai yaptı Adana’nın Kozan ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde inşaat işçileri, sıcak havaya rağmen mesailerini sürdürdü. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Türkiye genelinde birçok işçi bayrama rağmen çalışmaya devam ederek geçimini sağlamayı sürdürüyor. Adana’nın Kozan ilçesinde de inşaat işçileri, sıcak havaya rağmen işlerine devam ediyor. "En çok yoran sıcak hava" 10 yıllık inşaat işçisi ve demir ustası Yasin Çözeli, mesleğin en zor yanının sıcak olduğunu ifade ederek, "Bu meslekte 10 yılım. En çok yoran zaten sıcak hava. Ekmeğimiz helal, sabah 07.30’da işe başladık. Yeni nesil yok inşaatlarda, son nesil bizleriz. Aylık 40-45 bin lira arasında kazanıyorum. Halimize bin şükür" dedi. Yaklaşık 30 yıldır sektörde çalışan inşaat ustası Levent Salim ise hem işçilik hem ustalık yaptıklarını belirterek, "İşçiliği de kendimiz yapıyoruz, ustalığı da. Bizim için bayram çalıştığımız gün. Biz gündelikçiyiz, çalışırsak bayram. Gençler kesinlikle bu işe ilgi göstermiyor, arkadan eleman gelmiyor. Biz daha bayram görmedik, devamlı çalışmaktan. Şartlar ağır, tehlikeli. Yazın sıcak, kışın soğuk oluyor" diye konuştu. "20 yıldır bu işin içindeyim" İşçilerden Fehmi Başıbüyük de geçim mücadelesine dikkat çekerek, "İhtiyaç var, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için çalışıyorum. 20 yıldır bu işin içindeyim, bir gün işçi bayramı kutlamadım. Ne zaman çalışırsak bayram o gün. Hayatımız şantiyelerde geçiyor. Çırak yok. İlköğretim mezunu getiriyorsun, kafa tutuyor. Yeni nesil çırak bulmak zor, yapmak istemiyor. Şartlar ağır, herkes kolay ekmek peşinde. Adana’da işçi olmak kışın güzel ama yazın bir o kadar zor" ifadelerini kullandı.
Konya Araç sürerken boğazına erik kaçtı, hayatını Yunus polisleri kurtardı Konya’da trafikte seyir halindeyken boğazına erik kaçan sürücü, durdurduğu Yunus polisleri tarafından Heimlich manevrasıyla kurtarıldı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün akşam merkez Selçuklu ilçesi Kılınçarslan Mahallesi Şefikcan Caddesi’nde meydana geldi. Trafikte seyreden bir minibüs sürücüsü erik yerken boğazına kaçtı. Nefes alamayan sürücü, bu sırada gördüğü Yunus polislerini korna çalarak durdurdu. Araçtan inen sürücü, el işaretleriyle polislere nefes alamadığını anlatmaya çalıştı. Durumu fark eden polisler, uyguladıkları Heimlich manevrası ile sürücünün hayatını kurtardı. Bir süre oturan sürücü, daha sonra ayağa kalkarak hayatını kurtaran polislere teşekkür etti. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. "Vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına biz her zaman sahadayız" Olayı anlatan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yunus Timi’nde görevli Salih Bulut, "Rutin devriye görevini ifa ettiğimiz sırada bir aracın bize uzun süreli korna çaldığını fark ettik. O esnada biz onu görünce durduk. Şahıs arabasının kapısını açtı. Daha sonra Celalettin arkadaşımız sürücünün boğazında bir şeyin takıldığını fark ederek, direkt boğulan kişiye doğru koştu. Şahsa Heimlich manevrası yaparak boğazına takılan bir parça eriği çıkardı. Daha sonra şahıs kendine geldi ve kendini iyi hissettiğini belirterek olay yerinden uzaklaştı. İşimiz bu olduğu için de mutlu oluyoruz" dedi. Hayat kurtardığı için mutlu olduğunu belirten polis memuru Celalettin Öztürk de, "Bu zaten bizim görevimiz. Aldığımız eğitimlerin karşılığını bu şekilde veriyoruz. Vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına biz her zaman sahadayız" diye konuştu.