EKONOMİ - 21 Eylül 2023 Perşembe 10:52

Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarına Altunkaya damgası

A
A
A
Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarına Altunkaya damgası

Venezuela’nın Başkenti Karakas’ta düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarına katılan Altunkaya Şirketler Grubu fuarın en fazla ilgi gören firması olma özelliğiyle dikkat çekti. Venezuela Devlet Başkan yardımcısı Delcy Rodriguez’in de ziyaret ettiği stantta Altunkaya Grup tarafından üretimi gerçekleştirilen birçok ürün yer alıyor.


Yatırımları, üretim ve istihdamının yarı sıra dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği ihracatıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya Grup uluslararası fuarlarında gözdesi haline geldi. Venezuela’nın Başkenti Karakas’ta kapılarını açan ve 24 Eylül 2023’e kadar devam edecek olan Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katılan Altunkaya Grup ürünleriyle dikkat çekti. Fuarın başarılı geçmekte olduğunu ifade eden Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya hedeflerinin dünyanın en uzak bölgeleri dahil olmak üzere bütün kıtalarda ve ülkelerde Türk ürünlerinin hak ettiği pazarlara kavuş mak olduğunu sözlerine ekledi. Altunkaya yaptığı değerlendirmede, “Venezuela ülkemiz için önemli bir pazardır. 20-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Karakas / Venezuela’da düzenlenen “Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarına katıldık. Fuarın ilk gününden itibaren ürünlerimize büyük ilgi gösteriliyor. Devam etmekte olan fuarda önemli iş bağlantıları da gerçekleştiriliyoruz. Ülkemizin her zaman olduğu gibi üretimini ihracat yoluyla dünya pazarlarında hak ettiği değerlerle pazarlamaya ihtiyacı var. Bizlerde dünyanın diğer kıta ve ülkelerinde olduğu gibi burada da etkin olarak faaliyet göstererek uzak ülkelerde yeni pazarlar edinme çabasındayız” diye konuştu.


Kapılarını 20 Eylül 2023 tarihinde açan fuarın 24 Eylül 2023’e kadar devam edeceği de öğrenildi.



Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarına Altunkaya damgası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.