YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2016 Salı 14:45

Görele’de demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu

A
A
A
Görele’de demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu

Giresun’un Görele Belediyesi tarafından ülkemizin birlik ve beraberliğine, demokrasimize, cumhuriyetimize yönelik yapılan hain darbe girişiminde, milli irade ve duruş sergileyerek, şehit düşen tüm demokrasi şehitlerinin ruhlarına Kuran-ı Kerim okutuldu.
Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Müftü Vekili Mikail Keskin’in konuşmasının, Otogar Cami İmamı Ali Kaya’nın duasının ardından sona erdi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, günün birlik günü olduğunu, herkesin sağduyulu davranması gerektiğini söyledi. Milli irade sayesinde darbenin büyüğünün önlendiğini, fakat artçı depremlerinin devam edeceğini belirten Başkan Erener, “Demokrasiye, cumhuriyetimize, devletimize, milletimize darbe girişiminde bulunan hainler oldu. Çok acılar çekildi ve açıklanan rakamlara göre 208 tane şehidimiz var ki bunun çoğunluğu sivil vatandaşımız. İstanbul Boğaz Köprüsünde silahlı teröristlere karşı yürüyen, Ankara’da Akıncılar Hava Üstünde 6 Bin tane sivilimiz orayı kuşatıyor ve büyük kahramanlıklar yazıldı. Olayı irdeledikçe nice kahramanların olduğunu gördük. Allah hepsinden razı olsun. Şahadetlerini kabul eylesin. Bu hareket bütün Türk halkına yapılmıştır. Ne yazık ki Irak’ta, Suriye’de yüz binler öldü. Şimdide bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar” dedi.
İnternet ortamlarında, sosyal paylaşım sitelerinde gezen her şeye itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Erener, şunları kaydetti:
“Ben sizlerden şunu istiyorum. Ordumuza, askerimize sahip çıkalım. Çünkü Türkün itibarı ordusudur, askeridir. Bunları itibarsızlaştırmalarına izin vermeyelim. Polisimizi el üstünde tutalım çok büyük vazifeleri oldu. Özellikle halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Şuanda darbenin büyüğü bitmiş olabilir fakat bundan sonraki plan inşallah öyle olmaz suikast, komplo ve intihar girişimleridir. Türkü kürde, aleviyi sünniye, sağcıyı solcuya kırdırma operasyonu olacaktır. Lütfen sağduyulu davranalım. Özellikle internet ortamlarında, sosyal paylaşım sitelerinde gezen her şeye itibar etmeyiniz. Birbirimizi üzmemeye dikkat edelim. Bugün birlik ve beraberlik günüdür.”
Programa Başkan Erener’in yanı sıra AK Parti Görele İlçe Başkanı Tayfun Emecen, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.