YEREL HABERLER - 16 Kasım 2016 Çarşamba 13:31

Giresun’da son 48 saatte metrekareye 95 kg yağış düştü

A
A
A
Giresun’da son 48 saatte metrekareye 95 kg yağış düştü

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava Giresun’da etkisini sürdürüyor. Akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yağmur özellikle şehir merkezinde etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre Giresun şehir merkezinde metrekareye son 48 saatte 95 kg yağış düştü.
Giresun Belediyesi tarafından güçlendirilen altyapı sayesinde geçen yıllarda yaşanan su baskınları yaşanmazken, küçük çaplı çökmeler, heyelanlara ve tıkanan derelere belediye ekipleri anında müdahale etti.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gedikkaya Caddesi üzerinde meydana gelen heyelan ve su arızasını yerinde incelerken, Giresun’a aralıksız iki gündür yağan yağmur nedeniyle önemli bir sorun yaşanmadığını söyledi. Aksu, “Altyapıya yaptığımız yatırımların sonuçlarını olumlu şekilde alıyoruz. Geçmiş yılları hatırladığımızda, su baskınları, ev ve iş yerlerinin sular altında kalması gibi olumsuzlukların gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu gün yaşanan sorunların birçoğu da dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşmuştur. Bazı inşaatlarda kurallara uyulmaması sonunda sorunlar yaşanmıştır. Su arızası, çökme ve heyelana neden olanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Yüksek kesimden taşan dereler şehir içinde küçük çaplı sorunlar oluşturmuştur. Fen İşleri, Su Kanal ve İtfaiye ekiplerimiz anında müdahalelerle olumsuz şartları kısa sürede ortadan kaldırmıştır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ollie Watkins: "Bu sadece bir yıllık bir çalışmanın meyvesi değil, birkaç yılın emeği" Aston Villa’nın İngiliz futbolcusu Ollie Watkins, bu sezon sergiledikleri başarılı performansın bir yıllık bir çalışmanın meyvesi olmadığını, birkaç yılın emeği olduğunu söyledi. İstanbul’un ev sahipliğinde oynanan UEFA Avrupa Ligi finalinde Aston Villa, Freiburg’u 3-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aston Villa’nın santrforu Ollie Watkins, "Stadyuma çıktığımızda atmosfer inanılmazdı. Villa taraftarları çok sesliydi ve şarkı söylüyorlardı. Bence bu durum çocukları maça hazırladı. Taraftar desteğiyle ve sahada sergilediğimiz oyunla rakipten daha üstün olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Avrupa Ligi finali kazandığımızı görmek harika" Bu sezon bireysel olarak sezona iyi başladığını aktaran Watkins, "Arkadaşlarımın beni desteklemek için bugün buraya geldiklerini biliyorum. Bu sezon kişisel olarak pek çok iniş çıkış yaşadım. Bence sezona kötü başladım ama sezonu nerede bitirdiğimi ve kulüp olarak birlikte neler başardığımızı, üstesinden gelip bir Avrupa Ligi finali kazandığımızı görmek harika. Finallerde pek şanslı olamadım, bu maça çıkarken de aklımda bu vardı. Bir mağlubiyet daha olsun istemiyordum. Bu yüzden evet, inanılmaz" diye konuştu. "Bu sadece bir yıllık bir çalışmanın meyvesi değil, birkaç yılın emeği" Kazandıkları kupanın Unai Emery’nin göreve geldiğinden beri yaptıkları sıkı çalışmanın bir sonucu olduğunu belirten Watkins, "O sezonun sonunda Avrupa’ya katılmayı başardık, Konferans Ligi’ne gittik. Yani bu sadece bir yıllık bir çalışmanın meyvesi değil, birkaç yılın emeği. Bu yüzden bunun çok daha tatlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok fazla sıkı çalıştık. İnsanların görmediği o uzun deplasman günleri, bir perşembe gecesi geç saatte geri dönüp cuma günü toparlanma antrenmanlarına başlamak. Bu durum insanı yıpratıyor. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi’ni garantilemek ve ardından bir de kupa kazanmak çok özel" cümlelerine yer verdi.
İstanbul Matty Cash: "Taraftarlarımız bunu sonuna kadar hak ediyor" Aston Villa’nın başarılı savunmacısı Matty Cash, UEFA Avrupa Ligi zaferinden dolayı çok mutlu olduğunu ve bu başarıyı taraftarın sonuna kadar hak ettiğini söyledi. Beşiktaş Park’ta oynanan UEFA Avrupa Ligi finalinde İngiliz ekibi Aston Villa, Alman temsilcisi Freiburg’u 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Müsabakanın ardından şampiyon takımın başarılı savunmacısı Matty Cash, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Maç boyunca kendimizi oldukça rahat hissettik" Muhteşem bir gece yaşadıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Cash, "Daha önce de söylemiştim; Aston Villa bunu hak ediyor, taraftarlarımız bunu sonuna kadar hak ediyor. Bugün buraya bu kadar kalabalık gelmeleri inanılmazdı. Yarın bir kutlama törenimiz var, bu yüzden evde olanlar da hiçbir şeyi kaçırmayacak; bu coşkunun tadını hep birlikte çıkaracağız. Oyun planımız çok iyiydi ve sahada bunu harika uyguladık. Maç boyunca kendimizi oldukça rahat hissettik. Sonrasında ise büyük oyuncularımız sahneye çıktı, gollerini attılar ve üzerlerine düşen görevi yaptılar" ifadelerini kullandı. "Oyun planını gerçekten çok iyi uyguladık" Geçmiş anlarda elde ettikleri tecrübelerin kendilerine bu başarıyı getirdiğini dile getiren İngiliz futbolcu, "Yarı finallerde kaybettik, çeyrek finallerde kaybettik ama sahip olduğumuz bu kemik kadroyla tüm o süreçleri ve deneyimleri birlikte yaşadık. Bu gece ise sahada oldukça rahattık. Deneyimli ve iyi görünüyorduk; üzerimizde çok fazla baskı hissetmedik. Bence bu, daha önce yaşadığımız o anların bir sonucu, hepsini bu gece sahaya yansıttık. Oyun planını gerçekten çok iyi uyguladık. Evet, sadece çok mutluyum" şeklinde konuştu. "Umarım Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir performans sergileyebiliriz" "Üzerimizde ’bir kupa kazanmak, bir şampiyonluk elde etmek istiyoruz’ gibi bir yük vardı" diyen Matty Cash, şöyle devam etti: "Evet, bu gece bunu başardık. Bu bizim için kesinlikle çok büyük bir adım ve temel taşı. Son birkaç yıla bakarsak, Avrupa kupalarına katıldık. Ondan birkaç yıl önce ise kulüp küme düşmekten kurtulmuştu; sonrasında tuğlaları üst üste koyarak ilerledik. Tüm bu çaba bizi şu an bulunduğumuz noktaya getirmek içindi. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde bir yıl daha geçireceğiz ve umarım orada da iyi bir performans sergileyebiliriz."
İstanbul Emiliano Buendia: "Kupayı kazandığımız için çok mutluyum" UEFA Avrupa Ligi finalinde İngiliz ekibi Aston Villa’nın, Alman temsilcisi Freiburg’u 3-0 mağlup ettiği müsabakada maçın oyuncusu seçilen Aston Villalı Emiliano Buendia, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen UEFA Avrupa Ligi finalinde İngiliz ekibi Aston Villa, Beşiktaş Park’ta oynanan maçta Alman temsilcisi Freiburg’u 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maçın oyuncusu seçilen Aston Villa’nın Arjantinli oyuncusu Emiliano Buendia, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Takım adına çok mutlu olduğunu belirten Arjantinli oyuncu, "Bu kupayı kazandığımız için çok mutluyum. Hocamızın süreç boyunca yaptığı iş, bu kulübe yeni katılan ve bugünlere gelene kadar takımını geliştirmek adına yaptığı iş çok önemli. Avrupa’da 3 sezon geçirdik ve bu sezon Avrupa Ligi sürecimiz harika geçti. Tabii ki herkesin payı yadsınamaz. Bu akşam çok güzel bir maç çıkardık. Çok zorlu bir rakibe karşı oynadık ama detaylar fark oluşturdu ve zaferi kazandık, kupayı kaldırdık" dedi. Karşılaşmada kaydettiği golü anlatan Buendia, "Kendimi o pozisyonda buldum. Kontrol edip dönebilirdim de ama vurmaya karar verdim. Tabii bu antrenmanlarda çalıştığım bir şey. İki ayağıma da bu açıdan güveniyorum. Neredeyse devre arasına gelmiştik pozisyon gerçekleştiğinde. Vurmaya karar verdim, vurdum. Güzel bir şut oldu, güzel bir gol oldu. Tabii ki bizim için, takım için önemliydi. Çok kilit bir anda geldi, ilk yarıyı bitirmeden önce. Ve iyi bir ivme kazandık. Rakip takımı bir adım geri düşürmüş olduk. Çok mutlu oldum tabii ki" ifadelerini kullandı.