YEREL HABERLER - 16 Kasım 2016 Çarşamba 13:31

Giresun’da son 48 saatte metrekareye 95 kg yağış düştü

A
A
A
Giresun’da son 48 saatte metrekareye 95 kg yağış düştü

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava Giresun’da etkisini sürdürüyor. Akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yağmur özellikle şehir merkezinde etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre Giresun şehir merkezinde metrekareye son 48 saatte 95 kg yağış düştü.
Giresun Belediyesi tarafından güçlendirilen altyapı sayesinde geçen yıllarda yaşanan su baskınları yaşanmazken, küçük çaplı çökmeler, heyelanlara ve tıkanan derelere belediye ekipleri anında müdahale etti.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gedikkaya Caddesi üzerinde meydana gelen heyelan ve su arızasını yerinde incelerken, Giresun’a aralıksız iki gündür yağan yağmur nedeniyle önemli bir sorun yaşanmadığını söyledi. Aksu, “Altyapıya yaptığımız yatırımların sonuçlarını olumlu şekilde alıyoruz. Geçmiş yılları hatırladığımızda, su baskınları, ev ve iş yerlerinin sular altında kalması gibi olumsuzlukların gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu gün yaşanan sorunların birçoğu da dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşmuştur. Bazı inşaatlarda kurallara uyulmaması sonunda sorunlar yaşanmıştır. Su arızası, çökme ve heyelana neden olanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Yüksek kesimden taşan dereler şehir içinde küçük çaplı sorunlar oluşturmuştur. Fen İşleri, Su Kanal ve İtfaiye ekiplerimiz anında müdahalelerle olumsuz şartları kısa sürede ortadan kaldırmıştır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta 43 parçadan oluşan tarihi eserler ile 13 adet sikke ele geçirildi Bayburt’ta 43 parçadan oluşan tarihi eserler ile 13 adet sikke ele geçirildi. 1 kişi tutuklandı. Tarihi eser ticareti yapıldığı gerekçesiyle Bayburt merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 23 kişinin adresleri arandı. Gerçekleştirilen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca tarihi eser ticareti ve izinsiz kazı olayları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Bayburt ili ile bağlantılı olarak Erzurum ve Erzincan illerinde tarihi eser ticareti yapıldığı, özellikle sit alanlarında yapılan izinsiz kazı sonucu elde edilen tarihi eserlerin yüksek fiyatlarla çevre illerde satıldığı tespit edildi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı tarafından 3 ay boyunca izleri sürülen tarihi eser kaçakçılarının ev, iş yeri ve kullandıkları araçların tespit edilmesi sonucunda Bayburt, Erzurum, Erzincan, Eskişehir ve İzmir’de 23 şüpheliye ait 23 ayrı adreste bulunan evlerde ve şüphelilere ait 3 iş yeri ve 7 araçta eş zamanlı olarak arama yapıldı. Arama sonucunda toplamda 43 parçadan oluşan tarihi eserlere ve 13 adet sikkeye el konuldu. Yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabancaya, bir av tüfeğine, 300 gram altın tozuna, sikkelerin tartılmasında kullanılan hassas teraziye, 61 sayfa tarihi eser ticaretiyle ilgili doküman ve belgelere, yeraltı görüntüleme cihazına, 4 adet detektör ile çok sayıda kazıda kullanılan malzemeye el konuldu. Operasyonda yakalanan 23 şüpheliden 16’sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 7 şüpheli dört gün süre ile gözaltında tutulurken, bir şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir şüpheliye elektronik kelepçe ile ev hapsi cezası verildi, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.