GENEL - 30 Eylül 2017 Cumartesi 14:20

Bilal Erdoğan: "Biz çocuklarımız yolda bulmadık"

A
A
A
Bilal Erdoğan: "Biz çocuklarımız yolda bulmadık"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık, bulmuyoruz.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık, bulmuyoruz. Bu ülkeyi işgal etmek, bölmek isteyenlerin payandası haline de kimsenin izin vermeyeceğiz” dedi.


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun Hizmet binasının açılışı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. TÜGVA için "Şanlı bir tarihe sahip olan kutlu bir milleti kimliksizleştirme, köleleştirme operasyonuna, sürecine dur dediğimiz bu yıllarda gençliğimizi bu şuurda yetiştirmenin mücadelesini veren bir vakıf" diyen Bilal Erdoğan, "Gençliğimizi değerlerimize yabancı, geçmişimize düşman değil geçmişinden güç alan, değerleri ile güç kazanan, özgüven kazanan ve dünya karşısında kompleks içinde eziklik içinde olan değil dünyaya meydan okuyan bir gençlik olarak yetiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Bilal Erdoğan, Vakfın çalışmaları ile ise "Sayın Cumhurbaşkanımız son 15 yılda Türkiye Cumhuriyetini nerelerde nereye getirirken nasıl bir liderlik ettiyse, nasıl bir özgüvenle hareket ettiyse işte Türkiye Gençlik Vakfı da yaptığı çalışmalarla çocuklarımızın, gençlerimizin bu özgüvenle hareket etmesi için onları teşvik ediyor, motive ediyor gerekli eğitimleri organize ediyor. Geçen yaz 10 binlerce gencimiz TÜGVA’nın çalışmalarıyla ne yaptı? Bu değerleriyle buluşturdu, geçmişini daha iyi öğrendi. Ümmet şuurunu öğrenmek, anlamak, yaşamak için buluşmalar gerçekleştirdi. Hamdolsun genç bir vakıf olmasına rağmen TÜGVA, Türkiye’nin dört bir yanında bu temsilciliklerinin, kitap kafe, gençlik merkezlerinin açılışıyla hızla büyüyor ve gelişiyor. Biz çocuklarımız sokakta bulmadık, bulmuyoruz ama onların kalıp bu ülkeyi daha 100 yıl olmadı bakın bu işgal etmek isteyenlerin, bölmek isteyenleri payandası haline getirmesine izin vermeyeceğiz. Bizim değerlerimize o kadar düşman nesiller yetiştirmeye çalıştılar ki, bakıyorsunuz ecdadınıza küfrediyor, bakıyorsunuz değerlerinize küfrediyor, bakıyorsunuz işin merkezi nedir? İşin temeli nedir diye biraz kurcalıyorsunuz bakıyorsunuz ki çocuğun kalbinden iman nuru almışlar. Bunu başardılar ama bunun için çok sistemli çalıştılar" şeklinde konuştu.


Bilal Erdoğan’ın konuşmasının ardından TÜGVA Giresun Temsilciliği kesilen kurdelenin ardından açıldı.


Hizmet binasında gençlerle bir araya gelen Erdoğan bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı.


TÜGVA Giresun Hizmet Binasının açılışına Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun İl Başkan Vekili Kenan Tatlı, Türkiye Gençlik Vakfı Başkanı İsmail Emanet ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Suların bir anda yükselmesiyle ırmaktaki adacıkta mahsur kalan 2 çocuğu şambrel ile kurtardı Antalya’nın Manavgat ilçesinde yüzmek için girdikleri Manavgat Irmağı’nda suyun yükselmesi sonucu mahsur kalan 2 çocuk, mahsur kaldıkları adacıktan lastik şambreli bot yapan bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre; Manavgat Sarılar Mahallesi sınırlarında, Manavgat Şelalesi’nin yanında bulunan Manavgat Belediyesi Şelale Mesire Alanı’ndan yüzmek için ırmağa giren Y. Y. (16) ve R. B. (15) isimli çocuklar, suyun yükselmesi sonucu adacıkta söğüt ağaçlarının arasında mahsur kaldı. Mahsur kalan çocukların bağırarak yardım istemeleri üzerine mesire alanında piknik yapan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu Asayiş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı ekipler sevk edildi. Olay yerine Antalya’dan kurtarma ekiplerinin sevk edildiğinin belirtilmesi üzerine ekipler Antalya’dan gelecek kurtarma ekiplerini beklemeye koyuldu. Kurtarma ekipleri beklenirken, mesire alanında bulunan bir vatandaş Sarılar Mahallesi’nde ikamet eden ve daha önce birçok kişiyi ırmakta boğulmaktan kurtaran Ali Sevinç’i aradrı. Sevinç otomobilinin bagajına koyduğu şambrel olarak adlandırılan kamyon iç lastikleriyle olay yerine geldi. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında şambrel ile çocukların bulunduğu yere kürek yardımıyla giden Ali Sevinç, söğüt ağaçlarının arasında bulunan 2 çocuğu şambrelin üzerine alarak kıyıya çıkardı. Çocuklar Jandarma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla mesire alanına çıkarılırken vatandaşlar Ali Sevinç’i alkışladılar. 2 çocuk, jandarma ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.
Ordu Ordu’da öğrencilerden bilim fuarı Ordu’nun Ünye ilçesinde öğrencilerin, öğretmenlerinin desteği ile hazırladıkları projeler, düzenlenen bilim fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Toplam 16 projenin yer aldığı etkinlikte öğrencilerin bilimsel çalışmaları ilgi gördü. TOKİ Ömer Çam Ortaokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen 4006 Bilim Fuarı, öğretmen ve öğrencilerin aylar süren hazırlıklarının ardından ziyarete açıldı. Uzun bir aranın ardından gerçekleştirilen fuarda, öğrencilerin hazırladığı araştırma, inceleme ve tasarım projeleri sergilendi. "16 özgün proje sergilendi" Proje Sorumlusu ve okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma Köse Acar, fuarda 14 öğretmen ve 40 öğrencinin aktif görev aldığını belirterek, "7 araştırma, 4 inceleme ve 5 tasarım olmak üzere toplam 16 projemizi ziyaretçilerle buluşturduk. Bu tür organizasyonlar çocuklarımız için farklı bir öğrenme ortamı oluştururken özgüvenlerine de önemli katkı sağlıyor" dedi. "Okul olarak vizyonumuz her alanda daha ileriye gitmek" Özel Eğitim Öğretmeni ve Proje Danışmanı Fatih Yıldırım ise, 4006 Bilim Fuarı’nı 4 yıllık aranın ardından yeniden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "450 öğrencimizin tamamı büyük bir heyecanla sürece katkı sundu. Çaybaşı ilçesinden iki okul ve iki sınıfın da etkinliğe katılması bizleri ayrıca sevindirdi. Okul olarak hedefimiz her alanda daha ileriye gitmek. 4008 projesine yönelik hazırlıklarımız sürerken, TEKNOFEST çalışmalarımızda da ikinci aşama sürecine devam ediyoruz. Ayrıca 4007 Bilim Şenlikleri’ne aktif katılım sağlıyoruz" diye konuştu. Projelerde görev alan 7/A sınıfı öğrencisi Evra Köse de öğretmenlerine teşekkür ederek, "Bu projelerde yer almak bizim için çok değerliydi. Hem güzel bir performans sergiledik hem de yeni bilgiler öğrendik" ifadelerini kullandı. Etkinlik, projelerin incelenmesinin ardından sona erdi. Programa okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve farklı okullardan gelen davetliler katıldı.