GENEL - 17 Ekim 2017 Salı 09:53

Yaylaya çıktı vatandaşları uyardı: "Yayla evlerinde gıda maddesi bırakmayın"

A
A
A
Yaylaya çıktı vatandaşları uyardı: "Yayla evlerinde gıda maddesi bırakmayın"

Karadeniz’e sızmak için çabalayan terör örgütü mensuplarının kış yapılanmasına yönelik operasyonlar sürerken Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe Beldesi Belediye Başkanı Harun Öztürk, yayla sezonunun bitmesiyle köylere dönen vatandaşları uyardı.

Karadeniz’e sızmak için çabalayan terör örgütü mensuplarının kış yapılanmasına yönelik operasyonlar sürerken Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe Beldesi Belediye Başkanı Harun Öztürk, yayla sezonunun bitmesiyle köylere dönen vatandaşları uyardı.


Terör örgütünün bölgedeki yaşamsal desteğini yayla evlerinde bırakılan gıdalardan sağladığını söyleyen Öztürk, “Köylere dönerken yayla evlerinizi tamamen boşaltın” uyarısında bulundu.


Ekim ayı itibari ile yayla sezonunun artık bittiğini belirten Öztürk, “Yaylacılar artık yaylaları boşaltıyorlar mezralara indiler. Buradan vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Yaylalardan köylere inerken evlerinizi gıda üzerine tamamen boşaltmanız lazım çünkü bölgemizde maalesef terör olayları oldu. Tabi ki biz önce Allah’a sonra asker ve polisimize güveniyoruz onlara göz açtırmıyorlar. Ancak sezonun bitmesi ve mevsimin ise kışa dönmesiyle bunlara gün doğuyor. Yaylada boş kalan evlere giriyorlar bulduğu yiyecekler ile kışı çıkartıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızı ben bir kez daha uyarıyorum. Yiyecek hiçbir şey bırakmasınlar inşallah bu konu üzerinde durursak vatan hainleri de barınamaz” dedi.


Başkan Harun Öztürk daha sonra yaylayı gezerek göçe hazırlanan bir aileyi ziyaret etti. Öztürk, ziyaretinde köye dönmeden önce evlerini tamamen boşaltmaları gerektiğini hatırlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı Uşak’ta tarım arazisinde ölü bulunan 63 yaşındaki Gürsel Arı’nın cinayet şüphelisi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 11 Mayıs’ta Uşak merkeze bağlı Kemalöz Mahallesi yakınlarında bulunan bir tarım arazisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede hareketsiz halde yatan bir şahsı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, boğazında bıçak kesiği bulunan şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan kimlik tespitinde hayatını kaybeden kişinin Gürsel Arı (63) olduğu öğrenildi. Arı’nın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü Gürsel Arı ile birlikte bölgede bulunan kişinin N.K. (42) isimli kadın olduğu tespit edildi. N.K.’nin olayın ardından şehir merkezinde bir özel hastaneye başvurduğu ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan N.K., Gürsel Arı ile arkadaş olduklarını ve olay günü birlikte tarım arazisine gittiklerini belirtti. N.K., burada bir süre sonra tanımadıkları bir şahsın yanlarına geldiğini, bu kişinin Gürsel Arı’yı bıçakladığını, ardından kendisini ağaçlık alana götürerek bıçakladığını ve daha sonra da kaçtığını iddia etti. N.K., olayın ardından otobüsle şehir merkezine gittiğini, burada vatandaşların ve şoförün durumundan şüphelenerek kendisine yardım etmek istediğini ancak yardım teklifini kabul etmediğini, daha sonra bir arkadaşına durumu anlattığını ve birlikte hastaneye başvurduklarını ifade etti. 300 saatlik kamera incelemesiyle şüpheli tespit edildi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, çevrede bulunan yaklaşık 60 güvenlik kamerasına ait 300 saatlik görüntüler titizlikle incelendi. Yapılan incelemelerde olay yerinin yakınlarında şüpheli tavırlar sergileyen ve ormanlık alandan koşarak uzaklaştığı değerlendirilen bir şahıs tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin R.K. (20) olduğu belirlendi. Şüpheli, ekiplerce Aybey Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.