GENEL - 31 Ekim 2017 Salı 12:42

Giresun’da afetzedelerden afet evleri tepkisi

A
A
A
Giresun’da afetzedelerden afet evleri tepkisi

Giresun’un Espiye ve Bulancak ilçelerinde 162 aile için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin hala bitirilmemesine afet mağdurları tepki gösterdi.

Giresun’un Espiye ve Bulancak ilçelerinde 162 aile için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin hala bitirilmemesine afet mağdurları tepki gösterdi.


Giresun’un Espiye ilçesindeki afetzedeler yapımı hala tamamlanamayan afet evlerine gelerek eylem yaptı. Kendilerine bir türlü muhatap bulamadıklarını ileri süren afetzedeler bitirilemeyen afat konutları için Afet İl Müdürlüğü ile müteahhit firma arasında kaldıklarını ifade ederek tepki gösterdiler.


Afetzedeler adına konuşan Kazım Maraş; “Bu evlerin 2015 yılında bitirilmesi gerekiyordu ancak neredeyse 2018 yılı geldi ve evlerin hala yüzde 70’i ancak tamamlanabilmiş durumda. Espiye Adabük mahallesindeki afet konutlarının temeli 2013 yılında atıldı. 2015 yılında ise müteahhit firma tarafından teslim edileceği söylenmişti ancak hala teslim edilmedi. Hak sahipleri ise Afet İl Müdürlüğü’ne gidiliyor müteahhitle görüşülmesi söyleniyor, müteahhit aranıyor, muhatap bulunamıyor. Ancak müteahhit tarafından devamlı ödeme talep edilmekte. Biz de bu aşamadan sonra kendi dairelerimizi kendimiz yapmak istiyoruz. Buradaki hak sahipleri 1989, 1999 ve 2000 yıllarında bölgede yaşanan sel ve heyelanlarda zarar görüp mağdur olan hak sahipleri bulunmaktadır ve aradan neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen mağduriyet devam ediyor. Bu konuda devletin yetkililerinin artık bu mağduriyete bir son vermesini temenni ediyoruz” dedi.


Yapılan açıklamanın ardından afetzedeler afet evlerinden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Evinde boğulmuş şekilde bulunmuştu: Eşinin yeğeni tarafından eşarpla öldürüldüğü ortaya çıktı Başakşehir’de, evinde boğulmuş şekilde ölü bulunan 35 yaşındaki Emine Derviş adlı kadının kocasının yeğeni tarafından eşarpla boğularak öldürüldükten sonra altınları ve cep telefonu gasp edildiği ortaya çıktı. Polis ekipleri şüpheli Heysem H.’yi Kilis’te yakaladı. Şüpheli ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti. Olay, 22 Nisan günü saat 20.30 sıralarında Başakşehir Güvercintepe Mahallesinde meydana geldi. İddialara göre, 3 katlı binanın birinci katında oturan Emine Derviş’in komşuları çocuklarının yardım çağrısını duyunca hemen işyerinde olan kocasına haber verdi. Eve gelen kocası eşini yatak koydukları alanda sırtüstü yatar şekilde ve boğazında eşarpla buldu. Hemen durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerinde gelen ekiplerce yapılan incelemede, boğazında eşarp sarılı halde bulunan genç kadının boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, apartman civarında güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde, olay günü Emine Derviş’in eşinin evden çıktıktan sonra bir kişinin eve geldiği ve bir süre sonra ayrıldığı belirlendi. Kısa bir süre maktulün eşinden eve gelen kişinin Derviş’in kocasının yeğeni olan Heysem H. olduğu anlaşıldı. Çalışmalarda, şüphelinin çalıştığı işyeri bulundu. Kayıplara karıştığı öğrenilen şüphelinin olay günü iş yerine geç geldiği, yüzünde ve boyun bölgesinde tırnak izlerine benzer yara izleri olduğu öğrenildi. Olay günü işyerinde panik halinde eşyalarını toplayan şüphelinin ayrılırken işyeri sahibine “Polis gelip beni sorarsa burada çalışmıyor dersiniz” dediğini de öğrendi. Bu izlerden yola çıkan Cinayet Büro Amirliği ekipleri- şüphelinin Kilis’e kaçtığını tespit etti. Yapılan çalışmaların ardından şüpheli Kilis’te yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapılan soruşturmanın ardından şüpheli Heysem H. Cinayeti itiraf etti. Genç kadının kolundaki bilezikleri ve cep telefonunu da aldığı belirlenen Heysem H. İşlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.
Hatay İmam ile katil zanlısı arasında sosyal medya paylaşımlarından dolayı geçmişte husumet yaşandığı ortaya çıktı Hatay’ın İskenderun ilçesinde av tüfeğiyle vurularak öldürülen imam ile katil zanlısı komşusu arasında geçmiş dönemlerde sosyal medya paylaşımlarından dolayı husumet yaşandığı öğrenildi. İmam İnci’nin olaydan bir hafta önce sosyal medya üzerinden yaptığı, “Ben yaptıklarımın hesabını Allah’a veririm de sen ağzından çıkan sözlerin hesabını nasıl vereceksin” paylaşımı dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi’nde meydana gelen olayda Çamlık Camii’nde görevli 40 yaşındaki imam Hasan İnci, sabah namazını kıldırmak için evinden çıkıp camiye gittiği esnada karşı komşusu tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü. Olay sonrası polis ekiplerinin titiz çalışması neticesinde imam İnci’nin karşı komşu olan cinayet zanlısı M.A.Ö. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olay ile ilgili olarak katil zanlısının imam İnci ile geçmiş dönemde husumet yaşadığı, tehdit ettiği ve aile büyüklerinin araya girmesiyle olayın sonlandığı öğrenildi. Silahlı saldırıda vefat eden imam İnci’nin olaydan bir hafta önce sosyal medya üzerinden yaptığı “Ben yaptıklarımın hesabını Allah’a veririm de sen ağzından çıkan sözlerin hesabını nasıl vereceksin” paylaşımı da dikkat çekti.