GENEL - 03 Şubat 2018 Cumartesi 10:55

Bir birlerini tanımayan binlerce kişiyi yardım duyguları birleştirdi

A
A
A
Bir birlerini tanımayan binlerce kişiyi yardım duyguları birleştirdi

Sosyal Medya Platformu üzerinden bir araya gelen binlerce kişi ihtiyaç sahiplerine umut oluyor.

Sosyal Medya Platformu üzerinden bir araya gelen binlerce kişi ihtiyaç sahiplerine umut oluyor. İçerisinde her kesimden üyenin bulunduğu “Kardeş Payı” sosyal medya platformu Türkiye’nin dört bir tarafından mesaj olarak gelen yardım taleplerine duyarsız kalmıyor. Bir birini tanımayan 25 bini aşan platform üyelerini bir araya getiren tek amacın ise yardımlaşma duyguları olduğu ifade edildi.


Kardeş Payı Platformu’nun Yöneticileri arasında yer alan Hilal Erdoğan, gelen yardım mesajlarını o yöredeki mülki ve idari yetkililer tarafından araştırıldıktan sonra yardım kampanyası başlatıldığını ve yardım yapanlarında platform üyeleri tarafından yapıldığını söyledi. Kardeş Payı Platformu üzerinden nasıl bir yardım kampanyası yürütüldüğünü anlatan Erdoğan “Yaklaşık bir yıl önce kurulan “Kardeş Payı Platformumuzun üye sayısı 25 bine ulaştı. Türkiye’nin her yerinden her meslekten üyelerimiz bulunmaktadır. Herhangi bir ilden yardım talepleri platformumuza mesaj olarak iletiliyor. Yardım talebi mesaj olarak bize ulaştırıldığında ise o yöredeki gönüllü üyemiz tarafından gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığı araştırılıyor. Daha sonra yine platform üyelerimiz tarafından yadım yapılıyor. Yapılan yardımlar aileyi deşifre etmeden yerine ulaşıp ulaşmadığı da yine platform üzerinden üyelerimize duyuruluyor” dedi.


Birbirini tanımayan insanları yardım duygularının buluşturduğunu da kaydeden Erdoğan “Üyelerimiz arasında emniyet, sağlık, eğitim, siyaset, iş dünyası neredeyse her kesimden gönüllü üyelerimiz bulunmaktadır. Biz bir dernek veya vakıf değiliz. Sadece bizler sosyal medya üzerinden bir araya gelmiş gönüllüleriz. Bugüne kadar bir çok yarım kampanyalarını başarıyla gerçekleştirdik. Bunun içerisinde yüzlerce öğrenciye, kırtasiye ve giyim eşyası yardımı da var, ailelere gıda yardımı da var. Biz sadece bize gelen yardım mesajı taleplerine o yöredeki yardımsever gönüllülerimiz aracılığıyla yardım ulaştırıyoruz. Üyemiz ne kadar çok olursa ulaştırabileceğimiz yardımlar da o derece büyük olacaktır. Şu sıralar ise Afrin’de sınır güvenliğimiz için mücadele eden asker ve aileleri için bir yardım kampanyası başlatma aşamasındayız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, bugün yine Trabzonspor’un vazgeçmediğini gösterdiğini belirterek, hedeflere doğru ilerlediklerini söyledi. Tredyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Taraftarsız oynadığımız Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarında konsantrasyon olarak taraftarsız oynamakta zorlanıyoruz. Özellikle taraftarımız bizim için önemli bir oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Ne kadar konuşsak, ne kadar çalışsak oyunun başlangıcında iki şey var. Top rakipteyken ya sert olacaksın ya da topa sahip olacaksın. Erken final paslarında geçişten gol yedik. Doğru oyun oynayacaksak, oyuna sadık kalacaksak, oyunu döndürme şansınız fazla oluyor. İkinci yarı itibarıyla bir gole bakıyordu. Bu bizi oyunun içine sokacaktı. Doğru değişiklikler cevap verdi. Geriden gelip kazanmak son derece önemli" dedi. "Dragus önemli bir oyuncu" Trabzonspor’un bugün yine vazgeçmediğini gösterdiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Transfer çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Bitmiş gibi gözüken ama yaklaştığımız önemli transferler var. Dragus önemli bir oyuncu. Geldiği günden beri Gaziantep FK’ya önemli işler sergiledi. Bugün de bize karşı ciddi bir performans sergiledi. Onuachu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını yaparken onunla da konuşuyoruz. Onuachu onunla konuştuğumu size söylememiş ben de söylemiyim o zaman. O bizim aramızda kalsın. Yarışırken, önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Daha çok alternatifi olan ve zenginliği olan bir takım için çalışıyoruz." Oyun olarak geliştiklerini belirten Avcı, "Bazen sonuç alıyoruz, bezen de alamıyoruz ama önümüzdeki sezon için daha iyi hale getireceğimiz bir durum olacağını düşünüyorum. Her kulvarda yarışan bir Trabzonspor oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.