EKONOMİ - 15 Mart 2018 Perşembe 13:17

Giresun’da 34 bin fındık üreticisi tarım sigortası yaptırdı.

A
A
A
Giresun’da 34 bin fındık üreticisi tarım sigortası yaptırdı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, devlet destekli tarım sigortasına ilginin her geçen yıl önemli oranda artış gösterdiği söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, devlet destekli tarım sigortasına ilginin her geçen yıl önemli oranda artış gösterdiği söyledi.


Karan, fındıkta, zirai don, dolu, hortum ve fırtına gibi doğal afetlere karşı 2018 yılı devlet destekli tarım sigortası için başvuru tarihinin 10 Mart’ta sona erdiğini hatırlatarak, Giresun il genelinde yaklaşık 34 bin üreticinin doğal afetlere karşı ürününü güvence altına aldığını kaydetti.


Karan, Türkiye genelinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) aracılığıyla yaklaşık 87 bin sigorta poliçesi yapıldığını belirten Karan, geçen yıla oranla yüzde 20 civarında bir artış gözlemlendiğin belirtti. Poliçe miktarının yaklaşık yüzde 40’nın Giresun’da yapıldığına dikkat çeken Karan, bunda TARSİM Bölge Müdürlüğü’nün Giresun’da bulunmasının büyük rol oymadığını ifade etti.


Olası bir doğal afete karşı ürününü sigortalatan üreticilerin hasat dönemine kadar rahat olduğunu söyleyen Karan, “fındıkta hali hazırda zirai don riski geçmiş değil. 2004 ve 2014 yılında Mart ayı sonu ve Nisan ayının ilk haftası yağan kardan dolayı zirai don afeti yaşanmış ve fındık büyük oranda zarar görmüştü. Mevsimsel değişikliklere de bakacak olursak risk halen devam etmektedir. Ayrıca hasat dönemine kadar fındık dolu ve fırtına gibi afetlere de maruz kala bilir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.