GENEL - 08 Aralık 2018 Cumartesi 14:48

İzmir, Giresun arasında turizm köprüsü kurulacak

A
A
A
İzmir, Giresun arasında turizm köprüsü kurulacak

İzmir’de düzenlenen turizm fuarına katılan Giresunlu turizmciler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.

İzmir’de düzenlenen turizm fuarına katılan Giresunlu turizmciler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.


Giresun’daki turizmciler 12. İzmir Turizm Fuarı’na katıldı. Verimli geçtiği kaydedilen fuar programı kapsamında Giresun Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci, Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner ve turizmciler Vali Erol Ayyıldız’a nezaket ziyaretinde bulundu.


Yapılan ziyarette İzmir, Giresun arasında bir turizm köprüsü kurulması için neler yapılacağı görüşülen ziyarette turizm sezonunu değerlendirerek önümüzdeki dönemler için yapılacak kısa ve uzun vadeli çalışmalarla ilgili de fikir alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da ayçiçeği ekimi Tekirdağ’da ayçiçeği ekimi tüm hızıyla sürerken, tarlalardaki yoğun mesai drone ile havadan görüntülendi. Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Tekirdağ’da çiftçilerin ayçiçeği ekim mesaisi aralıksız devam ediyor. Baharın gelmesiyle birlikte traktörleriyle tarlalarına çıkan üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar süren yoğun tempoyla tohumları toprakla buluşturuyor. Verimli Trakya topraklarında gerçekleştirilen ekim çalışmaları sırasında ortaya çıkan manzara, drone ile havadan görüntülendi. Ayçiçeği, bölge çiftçisi için yalnızca bir tarım ürünü değil, aynı zamanda geçim kaynağı ve geleceğe dair umut olarak görülüyor. Her yıl büyük bir emekle gerçekleştirilen ekim süreci, hasat döneminde yüzleri güldürmeyi hedefliyor. Üreticiler, bu yıl da bereketli bir sezon geçirmeyi umut ederken, ayçiçeğinin bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Köpek traktör peşinden koştu Tekirdağ’da devam eden ayçiçeği ekimiyle birlikte tarlalar sarıya hazırlanırken, ortaya çıkan görüntüler hem üretimin gücünü hem de emeğin değerini bir kez daha ortaya koydu. Ayçiçeği ekimi sırasına sahibinin peşinden traktör arkasından koşan köpek ilginç görüntü oluşturdu. Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince de ekimden hasa sezonuna kadar kontrol çalışmalarının süreceği belirtildi.