GENEL - 18 Ocak 2019 Cuma 15:07

Giresun’da 68 bin öğrenci karne aldı

A
A
A
Giresun’da 68 bin öğrenci karne aldı

2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona ererken, Giresun’da örgün eğitimde 68 bin 904 öğrenci için yarı yıl tatili başladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona ererken, Giresun’da örgün eğitimde 68 bin 904 öğrenci için yarı yıl tatili başladı.


Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Abdullah Bozbağ İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrencilerin sevincine ortak oldu.


Sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Sarıfakıoğulları, öğrencilerden 15 günlük yarıyıl tatilini iyi değerlendirmelerini isteyerek, dinlenmelerinin yanı sıra ve bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.


Burada 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısının kısa bir değerlendirmesini yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Okul öncesi eğitimde 7 bin 512, ilkokullarda 18 bin 546, ortaokullarda 21 bin 33 olmak üzere 68 bin 904 öğrencinin karne aldı. Öğrencilerimizin bu tatili iyi değerlendireceklerini düşünüyorum. Tatilde bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini söyledik. İnşallah ikinci döneme daha dinç ve güzel şekilde başlayacaklar” dedi.


2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 04 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.