GENEL - 31 Aralık 2019 Salı 09:14

Terörün ve narkotik suçlarının korkulu rüyası: Keskin burunlar

A
A
A
Terörün ve narkotik suçlarının korkulu rüyası: Keskin burunlar

Giresun İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan ‘keskin burunlu’ 5 köpek hem terörün, hem de narkotik suçların kabusu haline geldi.

Giresun İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan ‘keskin burunlu’ 5 köpek hem terörün, hem de narkotik suçların kabusu haline geldi.


Gerek il sınırları gerekse Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı illerdeki olaylarda kullanılan İz takip, Erzak tespit, Bomba arama, Kadavra arama ve Uyuşturucu madde arama köpekleri her gün eğitmenleri eşliğinde görev anında karşılaşılacak ve ortaya çıkacak her türlüğü zorluğu aşmak, görevi başarıyla tamamlamak için hazırlanıyorlar.



‘Haklı’ Keskin burnu ile 20 ton uyuşturucu ele geçirdi


10 yaşında bulunan Labrador Retrieverlar cinsi keskin burunlu uyuşturucu madde arama köpeği ‘Haklı’ Doğu ve Güneydoğu illerinde ki görevlerinin ardında Giresun’da görev yapmaya başladı. 10 yıldır Jandarma bünyesinde birçok zorlu görev yapan ’Haklı’ toplamda 20 ton uyuşturucunun ele geçirilmesine yardımcı oldu.



‘Kesit’ Doğu Karadeniz’de 66 sığınağın yerini buldu


Belçika Malinois cinsi Erzak tespit köpeği ‘Kesit’ 5 yaşında ve Doğu Karadeniz bölgesinde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik yürütülen operasyonlarda aktif rol aldı. Kesit, Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde 7 ilde cra edilen terör operasyonlarında Doğu Karadeniz’de 43’ü 2019 yılında olmak üzere 66 sığınak ele geçirilmesinde jandarmanın en büyük yardımcısı oldu.



İz sürüp kayıpları bulmak onun işi


Coğrafi olarak zorlu araziye sahip olan Giresun’da hem yaşanan birçok kayıp olayında görev alan Labrador Retrieverlar cinsi iz takip köpeği ‘Poster’e kayıp olan ya da aranan kişinin giydiği bir eşyayı koklatmak yetiyor.



‘Raf’ varsa güvendesiniz


2 yaşındaki Belçika Malinois cinsi Bomba arama köpeği ‘Raf’ bölgede birçok silah kaçakçılığı olayını aydınlattı. 2019 yılında il genelinde yapılan operasyonlarda 41 adet kaçak silah, 42 adet av tüfeği ve bunlara at birçok mühimmatın ele geçirilmesine yardımcı oldu.



Kadavra köpeği ‘Sefil’


Yurt içinde yaşanan birçok doğal ve doğal almayan afetlerde görev alan ‘Sefil’ isimli Belçika Malinois cinsi kadavra köpeği birçok başarılı operasyona imza attı.


Sefil, yıl içerisinde Düzce’de meydana gelen sel felaketinde kaybolan bir şahsın ve Giresun’da cinayete kurban giden bir şahsın bulunmasında aktif rol oynadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.