EĞİTİM - 12 Ağustos 2021 Perşembe 13:07

Depremde yıkım kararı çıkan yurt binası yeniden yapılıyor

A
A
A
Depremde yıkım kararı çıkan yurt binası yeniden yapılıyor

Giresun’un Alucra ilçesindeki Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesinin yurt binasına 2020 yılındaki Elazığ depremi sonrası çürük raporu verilmesiyle yeniden yapım kararı çıktı.

Giresun’un Alucra ilçesindeki Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesinin yurt binasına 2020 yılındaki Elazığ depremi sonrası çürük raporu verilmesiyle yeniden yapım kararı çıktı.


Giresun’un 1. derece deprem kuşağında bulunan Alucra ilçesinde 2020 yılındaki Elazığ Depremiyle çürük raporu alan yurt binası, TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihale ile okul içindeki araziye yeniden yapılıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 100 öğrenci kapasiteli yurt binası yapımına karar verilmiş, yapılan ihale sonrası inşaat çalışmaları da ilçede başladı.


Temel çalışmaları devam eden ve Toplamda yaklaşık 23 milyon TL’ye mal olacak yurt inşaatının 2022 yılı eylül ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Toplam bodrum kat ile beraber 5 kattan oluşacak yurt içerisinde çok amaçlı yemekhane salonu, sosyal alanlar, revir, etüt odaları yer alacak. Yurt binası hizmete girdiğinde eğitim için şehir dışından gelen ve yurtta ikamet etmek isteyen öğrenciler, mekan sıkıntısı yaşamadan daha kaliteli ve sistemli bir şekilde hizmetten faydalanmış olacak.


Öte yandan yurt inşaatı yanına okulun 2 kat olacak şekilde atölye binaları da yapılacak. Basketbol ve voleybol sahası ile birlikte çevre peyzaj çalışmaları da yer alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.